Van már programod péntek estére? Ha van, mondd le, tudunk jobbat! Gyere el te is a Fűvészkertben berendezett akváriumok újrarendezésére/újratelepítésére!

A 4 éve az Akvaristák Magyarországi Egyesülete által berendezett akváriumokra ráfér egy kis karbantartás, kicsit megviseltek lettek az utóbbi időben. Eszközöket hozunk, növény- és halfelajánlásaitokat örömmel fogadjuk (természetesen mi is viszünk)! 06.27-én pénteken 18:00-kor találkozunk, a Fűvészkert bejáratánál (Korányi Sándor és Illés utca sarkán). Ekkor már normál esetben a kert zárva van, ezért pontos érkezés és előzetes bejelentkezés Pasánál mindenképpen ajánlott. Természetesen belépőjegyet az önkéntes munkához nem kell váltanunk.

A jó hangulat, tapasztalatszerzési lehetőség, a híres, óriási amazonasi tündérrózsa és a kert egyéb szépségei csak rád várnak, pénteken este a Fűvészkertben találkozunk!

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


halivadek profilkép
halivadek válaszolt #1 9 éve 11 hónapja
Szívesen mentünk volna babástól mindenestől, de másnap tartottuk Bence szülinapját, ezért a készülődés miatt nem fért bele az időbe :( Majd kérünk élőszavas beszámolót is :)
toist profilkép
toist válaszolt #2 9 éve 11 hónapja
18 óra előtt pár perccel kis létszámú, de annál lelkesebb csapatunk megjelent a bejáratnál, néhány vödör, zacskó, törölköző, csövek, csereszivattyük és hasonlók társaságában. A Viktória házban megnézhettük az amazonasi óriás tündérrózsát (és bimbóját), valamint egyéb rovarfogó növényeket, például ezt a szép kancsókát:


Ezután rögtön neki is fogtunk a munkának, a mulmozást/vízcserét, szűrőtisztítást és algátlanítást némi villanyszerelés követte, mert egy minden bizonnyal zárlatos pumpával sikerült levernem egy olyan biztosítékot, amit aztán nem találtunk... :) Szerencsére a jó akvarista mindenhez ért, Pasa még az akrobatikához is, mert a pár centis peremen egyensúlyozva végül mindent átkötött - közben pedig szerencsésen kiderült, hogy eddig a levegő is a világításos időkapcsolóról ment, amit természetesen már nem úgy hagytunk ott. A nagytakarítás után jött a betelepítés, amit "hozott anyaggal" oldottunk meg, új, tágas lakhelyet kaptak mohák, cryptok, némi utricularia, paradicsomhalak, különféle pontylazacok, plattik, endlerek, algázók, garnélák és a többi.

Így nézett ki:Az elkészült állapotról sajnos nem csináltam képet, mert a szűrők még nem tüntették el teljesen a mulmozás nyomait, de a különbség szembetűnő, különösen annak, aki járt korábban a Fűvészkert Viktória házában és megnézi ismét! 20 óra után valamivel végeztünk is, jó mulatság volt, remélhetőleg sok Fűvészkert látogatót "szereznek meg" az akvarisztikának a megszépült akváriumok!
Takker profilkép
Takker válaszolt #3 9 éve 11 hónapja
Sziasztok!
Bár jómagam sajnos nem tudtam részt venni eme jeles eseményen,egy képekkel illusztrált beszámolót szívesen olvasnék majd. B)
Üdv:Takker

Naptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Bejelentkezés