Kedves Olvasó!

ImageSzámtalan levelet kaptam régi és leendő olvasóktól, de megkerestek tenyésztők és kereskedők is. Mindannyian azt tudakolták, mikor folytatódik a már 10 éves múlttal rendelkező újság.

Örömmel jelenthetem be, hogy elkészült, bár még csak az internetes változat.

2003. a mozgolódás éve az Akvarisztikában. Megindult valami, ami azt mutatta, hogy a magyarországi Akvarisztika egy magasabb szintű szakaszba lépett, és e szakmában tevékenykedők szeretnék tudásukat, tapasztalataikat másokkal is megosztani, szervezett keretek között. Az interneten elindult az akvarista.hu oldal, további lökést adva az akvarizálni vágyóknak. Megalakult Százhalombattán a HÍDŐR Hagyományőrző és Akvarista Egyesület, amely az adott terület akvaristáit, természetszerető embereit fogja össze. Közös programok, önálló kiállítások jelzik, hogy bizony szükség van rá.

2004. az akvarisztika szempontjából fontos év volt, az ismerkedés éve. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy februárban 25 alapító taggal létrejött az akvarisztika országos szervezete, az Akvaristák Magyarországi Egyesülete. Nagy érdeklődésre számot tartó előadások, kirándulások és rendezvények követik egymást, és megalakul a Győri Területi Szervezet, valamint több szakmai csoport, mint például a Corydoras, a Rák-garnéla ill. a Tengeri szekció. Ez az év a lehetőségek felkutatásának, kapcsolatok kialakításának éve.
Ebben az évben alakult meg Ózdon az Ifjú Hobbiállattartók Önképző Egyesülete is, amely Ózd és környéke fiataljainak szervez önállóan feladatokat, kirándulásokat, előadásokat.

2005. a konkrét feladatok éve. További területi egységek kapcsolódnak be a munkába Sopronban, Pécsett, de létrejött a környei, tatabányai és oroszlányi akvaristákat összefogó területi szervezet is. Megalakul -miskolci központtal- az önálló Kelet-Magyarországi Akvarista Egyesület.
Az AME alapszabályban rögzített céljai sorban kezdenek megvalósulni. Létrejött egy több száz kötetes könyvtár, amelyet a tagok használhatnak. A győri területi szervezet májusban gyönyörű kiállítást rendezett, amelynek hatalmas sikere volt a városban. Ugyanakkor állandó helyet kapott az AME Budafokon, ahol önálló kiállítás keretében mutatkozik be az egyesület. A 80 akváriumban mintegy 7000 liter vízben több mint 100 halfaj látható, de ennyi fajt felvonultató garnéla bemutatót sem rendeztek eddig Magyarországon. Megszületett az Akvárium Magazin folytatása, amely az akvarisztikai élet hazai és nemzetközi eseményeit, a hazai akvaristák eredményeit mutatja be.

Akik ismernek, tudják, hogy csak olyan dolgokba kezdek bele, aminek értelmét látom és tudom, hogy folyamatosan fenntartható lesz. Ilyennek ígérkezik az Akvárium Magazin folytatása is.

2005. szeptember 11.

Pasaréti Gyula
főszerkesztő
Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Naptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Bejelentkezés