9 július 2020

AM Akvarista Könyvesbolt

Image Régen dédelgetett álmunkat váltottuk valóra az új könyvesbolt megnyitásával. Két ok miatt volt fontos számunkra, hogy elindítsuk az AM Akvarista Könyvesboltot.

 

Az egyik ok, hogy szeretjük a könyveket. Bár mi is tisztában vagyunk vele, hogy az Internet mindent elsöprõ lendülettel tör elõre az akvarisztika területén is. Tudjuk, hogy ma már szinte minden információ megtalálható a díszhalakról a világhálón, de mégis ahogy minden felmérés mutatja a Gutenberg galaxisnak egyelõre nem járt le az ideje (reméljük még jó sokáig). A könyv más, mint a virtuális tér. A könyvet meg lehet fogni, magunkkal lehet vinni, és bele lehet lapozni egy csésze kávé vagy egy pohár vörösbor mellett.
A másik ok, hogy Magyarországon még mindig hiány van szakmailag jó minõségû akvarisztikai könyvekbõl. Két kezünkön meg lehetne számolni, hogy az utóbbi években hány magyar nyelvû akvarisztikai kiadvány jelent meg (nagy tisztelet a kevés kivételnek). És az idegen nyelvû könyveket is általában bécsi vagy nürnbergi kiállításokon szerezzük be, mert ott tudjuk kézbe venni, átlapozni.

Szeretnénk segítséget nyújtani az akvaristáknak úgy, hogy egy helyre gyûjtjük az akvarisztikai témájú kiadványokat és próbálunk minden igényt kielégíteni.  Igyekszünk kínálatunkban tartani a legfontosabb európai „akvarisztikai” kiadók könyveit, és minden színvonalas magyar nyelvû kiadványt.

Nyitási akciónkban nagy kedvezménnyel árusítjuk az AQUALOG Kiadó könyveit!

Néhány egészen friss információ az AM Akvarista Könyvesboltból:

Image-Nagy örömünkre szolgál, hogy nálunk jegyezhetõ elõ elsõnek Lukács László és Sinkó Gábor: A Tanganyika- és a Malawi-tó sügérvilága címû nagysikerû könyv harmadik, bõvített kiadása. Az új könyv -az elsõ két kiadás is az afrikai-sügéres társadalom Bibliájaként szolgál- 400 oldalon, 624 színes fotóval, 4 új és számos átdolgozott régi fejezettel, 58 új faj és 90 új színváltozat leírásával gazdagítja a sügérbarátokat.  A könyv tervezett megjelenésének dátuma: 2009. elsõ félév.

-Újra hozzáférhetõ és megvásárolható Pasaréti Gyula 2001. évi kiadású unikumnak számító könyve, az Akvarista Mûhelytitkok 2., melyben a szerzõ (aki nem mellesleg az Akvárium Magazin fõszerkesztõje és Akvaristák Magyarországi Egyesületének elnöke) közérthetõen adja át a számtalan fontos és izgalmas ismeretanyagot a kezdõ és gyakorló akvaristáknak. Összefoglalja a trópusi díszhalak szaporodási formáit, beszél az ivari különbözõségekrõl, valamin gyakorlati tanácsokkal látja el az Olvasót a tenyésztési segédeszközök használatáról.

-Hamarosan tervezzük bõvíteni a kínálatunkat tengeri akvarisztikai és terrarisztikai témájú könyvekkel is.

-Egy titkot is szeretnénk megosztani veletek: elõkészületben az Akvarista Mûhelytitkok 3...  (de ez még titok!).

Remélem, mindenki talál kínálatunkban megfelelõ szakkönyvet.

Jó olvasást, jó halazást!

Sepsi Péter
ügyvezetõ
Akvárium Magazin Kiadó Kft.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet