25 szeptember 2020


A kisméretű halivadék felnevelése gyakran problémát okoz az akvaristáknak, mert nem mindig szerezhető be a természetből megfelelő kis méretű élő eleség. Egyes halak ivadékait az első napokban szokták tojás sárgájával etetni, de ennek feleslege kénhidrogén képződés miatt könnyen végzetes is lehet.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

A  kerekesféreg (Rotatoria)

ImageAki díszhalakat tenyészt, akár nagyban, akár kicsiben, ismernie kell e parányi élőlényeket, melyek elsősorban nagyon zsenge, illetve kis szájnyílású ivadék indításához nélkülözhetetlenek.
Azonban annál többet, hogy hol él, hogy néz ki felhőben kavargó tömege, és hogy milyen lyuksűrűségű hálóval kell szedni, nem igazán tudunk róla, hiszen pusztán a halainkat kívánjuk megetetni, nem pedig mikrobiológiai kiselőadást készíteni. 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Algázik-e az algázó?
A Loricariidae-k táplálkozása

Image
A Loricariidae-k (tepsifejű harcsafélék) családja a Siluriformes (harcsafélék) rendbe tartozik. A név eredete: lorica (lat.) - mellvért; loricatus (lat.) - páncélozott. Kizárólag Dél-Amerikában, és Közép-Amerika egyes részein (Panama, Costa Rica) találhatóak meg a természetben. Alsóállású szájuk van és egyes tagjai bajuszszálakat viselnek. Bélcsatornájuk hosszú, és spirálisan feltekeredett, ami elsősorban növényevő jellegre utal.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet