25 szeptember 2020

Plankton a tengeri akváriumban

ImageJantay Gusztáv cikkéből megtudhatjátok, mire jó a fitoplankton és a zooplankton, és hogyan lehet ezeket a planktonokat otthoni körülmények közt szaporítani. Kattints a cikkre! (A Szerkesztőség)

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

A Blue Reef Aquarium - 3. rész

ImageDe hát ott volt az üvegbe zárt korallzátony mindenféle csili-vili halakkal, korallokkal , anemonákkal no meg persze BOHÓCHALAKKAL! Tényleg szép volt ez az akvárium, csak az a kár, hogy a látogatók nem igazán élvezhették.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

A Blue Reef Aquarium - 2. rész

Image Ez volt a "sand"-tank (sand=homok), ami azért volt furcsa, mert kagylótörmelék volt az aljzat. Szóval ott lakott 6 féle helyi rája és 3 különböző cápafaj. A halakat itt nem szabadott megsimogatni -nem úgy, mint a Tropicariumban-, de a látogatók azért sűrűn próbálkoztak.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Kedves Olvasó!

ImageA következő néhány sorban egy virtuális túrára invitállak Téged a Blue Reef Aquariumba, ahol 8 hónapot dolgoztam akvaristaként. Be szeretném mutatni Neked az akvárium lakóit némi "színfalak mögötti" információval s történettel kiegészítve az általad esetleg már ismert tényeket, jellemzőket. Remélem, így azoknak is tudok új információkkal szolgálni, akik már jártasak az akvarisztikában.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Bevezetés a tengeri ökológiába – 3. rész
Szöveg: Dr. Regős János

ImageA tengeri szervezetek elterjedése erősen függ a víz hőmérsékletétől. Az egyes fajok hőmérsékleti toleranciája ugyan különbözik, de minden faj elterjedése csak bizonyos hőmérsékleti határok között lehetséges.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet