25 szeptember 2020

Cherax sp. Apricot

ImageAz elmúlt évben a megsokszorozódott a kereskedelmi forgalomba került rákfajok száma. Sok rákkedvelő tekint fokozott figyelemmel egy távoli szigetre, amely briliáns színezetű fajok sokaságát biztosítja. Ha felsorolok néhányat ezekből a színes rákokból - Cherax sp. Tiger, Apricot, Blue Moon, Irian Jaya, Red Brick - azt gondolom, minden vérbeli rákásznak egy távoli paradicsom jut eszébe Új- Guinea.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
A "red cherry" garnéla
Neocaridina denticulata,  (fire-zwerggarnele, red-cherry shrimp)

ImageAz eredeti származási helye Taiwan. Leírások alapján halbefogó út során került a vörös variáns begyűjtésre. A vörös színvariáns az eredeti élőhelyen lévő szürkés-barna garnéla mutációja (Werner Klotz). Európába 2002-ben importálták először.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Procambarus sp. marble – Márványrák

ImageA hazai boltokban egyre többet találkozhatunk ezzel a szép, márványos mintájú, kis testű rákkal, melynek barna, kék, zöld színváltozata ismert. Bár még nem egyértelműen besorolt faj, de a legvalószínűbb, hogy egy Cambaridae. Mexikóból vagy az Amerikai Egyesült Államok déli részéről származhat, mivel nagy hasonlóságot mutat az ott őshonos fajokkal.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Drágakő az akváriumban

ImageNév:   Caridina spec. 'Crystal Red'
Magyar név:   Rubin kristály garnéla
Származás:  Mesterségesen tenyésztett faj, eredetileg a darázsgarnélából került szelektálásra (Hisayasu Suzuki által) Japánban.
Méret:   Hím: 2cm, Nőstény 2,5 cm
Várható élettartam: 2 év

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet