23 szeptember 2020

Egy feledésbe merült gyöngyszem

Laetacara curviceps (Ahl, 1924)

ImageErről a manapság medencéinkben ritkaságszámba menő dél-amerikai sügérről olvashattok Kasi Mátyás cikkében. Olvasáshoz kattints a cikkre!

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Heros notatus GUYANA  (Jardine, 1843)

ImageEz a közel 25 cm-es Heros faj viszonylag ritkán fordul elő hazai akvaristáknál, főleg külföldön elterjedt. Hazája Guyana vizei, leggyakrabban az Essequibo folyó.  Itt viszonylag sötét környezetben, főleg uszadékfák körül, ill. vízzel elárasztott erdőkben él. A víz is viszonylag sötét, magas cser és huminsavtartalmú, 5.5, 6.5 pH, és 26-28 C fokos vízhőmérséklet jellemzi.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Satanoperca leucosticta
 Müller & Troschel, 1849

Satanoperca leucostictaA Geophagus nemből lett kiszakítva a Satanoperca nem. Ha felületesen megnézzük, a nem fajai kissé nyúlánkabb testűek, szélesebb szájúak és nyúlánkabb fejűek, mint rokonaik, mondhatni „kacsaszerű” csőrük van.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Egy "vízi pávakakas"
Aequidens rivulatus, Günther 1859.
 
Aequidens rivulatusBár heves természetük miatt kevesen kedvelik a nagyobb testű sügérfajokat, a pávakakasként feszítő Aequidens rivulatus szinte minden akvaristát lenyűgöz, amint büszkén pöffeszkedve, de igen gyorsan és kecsesen hozza a többi hal tudomására, hogy "Bizony, itt én vagyok az úr".

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Az akvárium fantomja
Neetroplus nematopus, GÜNTHER  1867

ImageEz az érdekes testfelépítésű, igen tetszetős kis sügér Közép-Amerikából került hozzánk. Pár évvel ezelőtt már sikerült tenyészteni is, akkor „szellemsügér” néven, majd teljesen eltűnt. Most ismételten behozattuk, és sikerült újfent tenyészteni.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet