25 szeptember 2020

 

Ez a cikk még 2009-ben született, de egy "hekkelés" folyamán eltűnt a honlapról. Most újratöltöttük. Örömünkre szolgál, hogy azóta hírt kaptunk egy készülőben lévő könyvről, mellyel Horn Péter és Pasaréti Gyula fog megörvendeztetni minket, reméljük mihamarabb!

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

Az Akvarisztika - Anno 1937., avagy a tengeri viaszrózsa

Image Ez a cikk Az Akvarisztika című folyóirat 1937. novemberi számából való. Rendkívül tanulságos olvasmány, melyből megtudhatjuk, hogy már akkor is létezett tengeri akvarisztika, nem is akármilyen fokon. Belelátunk egy kicsit a kor akvarisztikai szokásaiba. Elolvashatjuk, mi az amit ma is ugyanúgy csinálunk mint akkor, és láthatjuk, hogy vannak technikák amit jócskán meghaladt az idő. kattints a cikkre!

Bejelentkezés a hozzászóláshoz

200 éve született az akvarisztika atyja

Image200 éve, 1806. március 3-án született, Emil Adolf Rossmässler (1806-1867), akit az újkori akvarisztika atyjának nevezünk. Bár teológiai tanulmányokat végzett, természettudományos érdeklődését –melyet apjától örökölt- mindig megtartotta. Így lett Reichenbach professzor unszolására a tharandti erdő- és mezőgazdasági akadémia zoológiai professzora.

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet