20 szeptember 2019
Az AME első díszhal-börzéje
 
Image Február 25-én vasárnap megtartotta első díszhal-börzéjét az Akvaristák Magyarországi Egyesülete. Véleményünk szerint minden várakozást felülmúlva jól sikerült. Hogy hogyan látta az Egyesület elnöke, azt itt olvashatjátok. Olvasáshoz kattints a cikkre!
 
 
ImageImage
Az Akvaristák Magyarországi Egyesülete megtartotta első díszhal-börzéjét. Az ötlet az előző évi kiállításon vetődött fel: miért nem lehet vásárolni is? A szervezés még tavaly megkezdődött, hiszen a hatósági engedélyek beszerzéséhez időre van szükség.

ImageElső börze lévén, az eladók nem tudhatták, mire készüljenek, így a kínálat, az árusítás módja és a rendelkezésre álló terület is hagyott kívánnivalót maga után. A legtöbben előre lecsomagolták a kihozott halakat, ez megkönnyítette az eladást, nem kellett vizezni, csomagolni, de nem is lehetett válogatni. 8 tenyésztő vállalta, hogy kivonul halaival és fizeti a 6 –majdnem 2 méteres- asztal bérleti díját, ami most 3000 Ft volt asztalonként.
Image Nagy meglepetésre –és a jó reklámnak köszönhetően- hatalmas volt az érdeklődő tömeg. Alig lehetett közlekedni és az asztalokhoz férni. Közel hatszázan jöttek az ország minden pontjáról, Debrecenből, Győrből, Miskolcról, Salgótarjánból, Sopronból, Szombathelyről, Veszprémből, hogy csak azokat a városokat említsem, ahonnan személyesen bejelentkeztek. Már biztos, hogy legközelebb még nagyobb lesz, hiszen már most többen jelezték, hogy a következő alkalommal asztalt kívánnak foglalni.
ImageNagy sikere volt a két vízinövény-árusnak is, sok növény talált gazdára a gyönyörű kínálatból. A kereskedések közül csupán az Aqua Depo volt kint, ők is jó forgalmat bonyolítottak. Jó árut jó áron kínáltak. A látogatok számára a belépődíj csupán 200.- Ft volt, egyesületi tagoknak csak 100.- forintot kellett fizetni.
Image
A következő börze időpontja még nem konkretizálódott, össze kell hangolni a tenyésztők, a vásárolni vágyok és a helyszín, a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ igényeit. A fejleményekről időben informálódhat mindenki az Akvárium Magazin oldalain.

Írta: Pasaréti Gyula (elnök, AME) 
Fotó: Pápai Szabolcs 
Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet