18 szeptember 2019

Kedves Akvarista Barátunk!
 
ImageAz Akvaristák Magyarországi Egyesülete minden évben megrendezi a legnagyobb hazai díszhal kiállítást és akvarista napokat, amely az idei évben is sok újdonsággal fog szolgálni. A tavalyi nagysikerû rendezvényen szerzett tapasztalatokat szem elõtt tartva az idei évben egy kicsit átszerveztük a megszokott rendszert és még izgalmasabb programsorozatra helyeztük a hangsúlyt.

 

Image

Az idei Akvarista Napokat szeptember 13-14, 20-21. között rendezzük meg a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Mûvelõdési Központban (1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.).  A korábbi évekkel ellentétben idén csak a két hétvégén lesz a rendezvény látogatható, hétköznap a kiállítási terület zárva lesz. Ez által sokkal több energiát tudunk a 4 napra szentelni, hogy teljes értékû, egész napos elfoglaltságot tudjunk kínálni az ide látogatóknak.
 
Tervezett programok:
Szeptember 13-án, szombaton
, akvárium fotózás lesz a téma, melynek keretében fejleszthetjük a fotós tudásunkat, melyhez a szervezõk minden segítséget megadnak.
Szeptember 14-én, vasárnap a tengeri akvarisztika kapja a fõszerepet. Délelõtt elõadást hallhatunk a tengeri akvarisztikáról, majd délután a kiállított tengeri akvarisztikai technikák mûködését leshetjük el a gyakorlatban és szakavatott tengeri akvaristákkal konzultálhatunk.
Szeptember 20-án, szombaton, vendégünk lesz Chris Lukhaup, a világhírû német rákszakértõ. Már délelõtt ott lesz a rendezvény helyszínén, lehet vele beszélgetni, majd délután elõadást tart a rákokról, garnélákról.
Szeptember 21-én délelõtt tartjuk a következõ díszhal-börzét, majd délután a díszhal-árverést. Az árverésen kalapács alá kerülõ élõlények, technikák mind 1 Ft-os kikiáltási árral kerülnek az érdeklõdõk elé, így még izgalmasabbá és érdekesebbé téve a "küzdelmet". Az árverés jótékonysági alapon az egyesület részére felajánlott díszhalak és technikák értékesítésével zajlik.
 
Szintén rendhagyó lesz, hogy a díszhal kiállításról -terveink szerint- a hazai kis- és nagykereskedések gondoskodhatnak akváriumokkal illetve technikai berendezésekkel. Szeretnénk ha az akvarista társadalom ezen része is még aktívabban venne részt az eseményen. Bárki részt vehet kiállítóként, aki saját akváriumot tud kiállítani. Az egyesület tagjai segítenek a technika összeállításában és akár az élõvilág biztosításában is. A kereskedõknek csak a technikát kell biztosítaniuk. A bemutató akváriumuk mellett lehetõségük lesz üzletük, termékeik ismertetésére is.
Amennyiben szeretne Ön is kiállítani, kérjük keressen fel a 06-20-557-6871-es mobilszámon vagy írjon e-mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.
 
A fentieken túl: élõ eleségállatok bemutatójával és mikroszkópos vizsgálatával, vízinövény-vásárral, barkácsmûhellyel, halas bélyegkiállítással és gyermekprogramokkal is készülünk.

 
Az Akvarista Napokon szükség lesz lelkes akvaristák segítségére is, hogy minél színvonalasabb legyen a rendezvény, ezért továbbra is várjuk lelkes, segítõkész kollégák jelentkezését az építésre és a bontásra.  A szervezõk a programváltoztatás jogát fenntartják.
 
A Te segítségedet is szeretnénk kérni az Akvarista Napok népszerûsítésében, ezért kérlek küldd ezt az e-mailt ismerõseidnek és ha van rá lehetõséged rakd fel saját honlapodra a rendezvény beharangozóját!
 
Köszönettel,
 
Szilágyi László
Akvaristák Magyarországi Egyesülete
mobil: 06-20-557-6871
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

BÖRZE Kiírás:

Az Akvaristák Magyarországi Egyesülete a tagjai számára az Akvarista Napok keretében, azzal párhuzamosan 2008. szeptember 21-én (vasárnap) 10-13 óráig díszhal-börzét, majd 13 órától díszhal-árverést szervez, amelynek helyszíne a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Mûvelõdési Központ Budapest, XXII. kerület Nagytétényi u. 31-33. (régi nevén: KUSZA).

Egy asztal (1.7 méter) bérleti díja 3000.- Ft. Kisebb tételek esetén célszerû több kiállítónak összeállnia, és együtt bérelni az asztalt.

A belépõjegyek árait még nem tudni pontosan, de AME tagoknak –2008-ra érvényes tagkártya felmutatása mellett- a belépés ingyenes.

A börze területét az eladók 8:30 -tól 9:45 -ig foglalhatják el., a díszhal-árverésre a felajánlásokat 12:45-ig lehet megtenni. Az ez után érkezõk sajnos nem állíthatnak ki.

Csak azok az eladók léphetnek a börze területére, akik az eladni kívánt halaikhoz rendelkeznek a 8/A Állatorvosi igazolással. Ezen papír, amely 24 órás szállításra szól és bármely magán állatorvostól térítés ellenében- beszerezhetõ, igazolja, hogy a börzére illetve a díszhal-árverésre vitt halak és környezetük állatorvosi szempontból egészséges. A területileg illetékes Hatósági Fõállatorvos ezeket az igazolásokat a börze megnyitása elõtt begyûjti és ellenõrzi.

Minden tagnak, aki részt vesz a díszhal-börzén fel kell ajánlania a díszhal-árverésre legalább egy tételt (akár halat, növényt, mûszaki terméket), amelynek bevétele az Egyesületé lesz.
A díszhal-árverésen minden tétel kikiáltási ára (az induló ár) 1 Ft.

Érdeklõdni és jelentkezéseket leadni a 30 990 5063 telefonszámon illetve a www.akvariummagazin.hu fórumán, a megfelelõ topikban lehet.

Kérünk mindenkit, akik részt kívánnak venni a börzén vagy az árverésen akár eladóként, akár szervezõként, minél elõbb jelezzék részvételi szándékukat, hogy az asztalokat, illetve a munkákat ki tudjuk osztani.

Pasaréti Gyula
AME elnök

A fórum, ahol jelentkezni lehet a Börzére és bõvebb információt kaphatsz az Akvarista Napokról:
 http://www.akvariummagazin.hu//index.php?option=com_fireboard&Itemid=216&func=view&catid=10&id=1390#1390

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet