18 szeptember 2019

 

A hét elején megszületett a megállapodás Dezse Tibor és Pasaréti Gyula, AME elnök között, melynek értelmében megalapításra került A magyar akvarisztikáért díj, amelyet ezúton is a legnagyobb örömmel üdvözlünk!

 

 

„Öszintén remélem, hogy megszületése egy új korszakot indít el a magyar akvarisztikában, és végre elindulunk azon az úton, melynek következtében létre jönnek olyan újítások, melyeket átvesz tőlünk a világ. Kinőnek, az egyébként igen tehetséges haza akvarista barátaink közül a magyar „Amanok” és más hírességek.” –mondta Dezse Tibor blogbejegyzésében, amihez a Magazin Szerkesztősége csak csatlakozni tud!

 

A magyar akvarisztikáért díj hivatalos kiírása:

A díj neve: A magyar akvarisztikáért

Alapító: Dezse Tibor
Támogató: Akvaristák Magyarországi Egyesülete

A díj három kategóriából áll:

Életmű díj 
Elnevezése: A magyar akvarisztika nagyörege. (Azon személy kaphatja, aki legalább 10 éven keresztül szakmai közösségi munkájával, előadásokkal, hazai és/vagy külföldi lapokban a magyar akvarisztikát népszerűsítő publikációkkal, előadásokkal, kimagasló tenyésztési eredményekkel, találmányokkal, újításokkal, kiemelten, nagy jelentőséggel segítette a magyar akvarisztikát.)

Szakmai díj
Elnevezése: Az év akvaristája 20xx. (Azon személynek adható, aki az adott évben szakmai munkájával, előadásokkal, hazai és/vagy külföldi lapokban a magyar akvarisztikát népszerűsítő publikációkkal nagy jelentőséggel gazdagította, segítette a magyar akvarisztikát, és tevékenyen részt vett az akvarisztikai programok szervezésében, kivitelezésében.)

Támogató fokozat
Elnevezése: A magyar akvarisztika támogatója 20xx. (Azon személyek vagy társaságok kaphatják, akik az adott évben pénzügyi és/vagy személyes közreműködésükkel nagymértékben hozzájárultak a magyar akvarisztika fejlődéséhez, a szakmai rendezvények létrehozásában.

A díjat olyan akvarista személy(ek), vagy akvarisztikával foglalkozó vállalkozás (médium, vagy gyártó, kutató, tenyésztő stb.), esetleg közösség kapja, aki(k)/amely –a kiírásnak megfelelően- kiemelkedően sokat tett(ek) a magyar akvarisztika fejlődéséért, valamint, a magyar akvarisztika jó hírét keltette (keltették) a világban.

A díj minden évben mindhárom fokozatban adományozható, de a díjat nem kell minden évben mindhárom fokozatban kiadni.

A díj az Akvaristák Magyarországi Egyesülete évi rendes közgyűlésén vagy az Országos Akvarista Napok rendezvényén kerül átadásra.

A díjazottat, a díj átadása után, felkérjük egy szakmai előadás megtartására.

A díjazottak, a díj átvétele után életmű kategóriában „A magyar akvarisztika nagyörege”, szakmai kategóriában „Az év akvaristája 20xx.”, támogató fokozatban „A magyar akvarisztika támogatója 20xx.” megnevezést használhatják. Ezt a címet feltüntethetik névjegyeiken, levélpapírjaikon, bélyegzőikben, aláírásukban, hirdetéseikben, cégéreikben, könyveikben, cikkeik szignójában stb.

A díj odaítéléséről egy bizottság nyílt szavazással dönt, melynek tagjai:
A díj alapítója, az AME elnöke, az AME elnöke által kijelölt két AME tag, az előző év díjazottai.
Szavazategyenlőség esetén a díj alapítójának szavazata dönt.

Amennyiben a fentiek közül valaki, vagy valakik a jelöltek között vannak, úgy azok az általuk érintett díj odaítélésében nem vehetnek részt. Ebben az esetben a korelnök dönt az esetleges szavazategyenlőség esetén.

Javaslatot minden magyar állampolgár tehet, melyet maximum 2 gépelt oldalnyi indoklással kell eljuttatni az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A díj semmiféle pénzjutalommal, vagy más ajándékkal (kivéve az oklevelet) nem jár. Kizárólag nagy erkölcsi megbecsülést jelent.

A díj posthumus nem adható, nem örökölhető, el nem adható, másra át nem ruházható.

Budapest, 2010. június 1.

Dezse Tibor, alapító
Pasaréti Gyula, AME elnök

 

Az alapítók mostantól várják az ajánlásokat az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre maximum két oldal terjedelemben. Az ez évi ajánlások beküldési határideje 2010. augusztus 30.

A szervezők kérnek minden magyar akvaristát, hogy aktívan vegyen részt az ajánlásban, és ezzel járuljon hozzá a hazai akvarisztika fejlődéséhez és nevének öregbítéséhez.

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet