18 szeptember 2019

Már csak néhányat kell aludni és újra itt a TerrraPlaza! Immár a hetedik! Mi ott leszünk Kedves Olvasó, ha találkozni akarsz velünk, gyere el Te is!

 

 

Bővebb információ: www.terraplaza.hu

Fontos: Érvényes (2012-es) AME tagságival erre a rendezvényre is ingyenes a belépés!


Bejelentkezés a hozzászóláshoz


mmccannon profilkép
mmccannon válaszolt #1 6 éve 11 hónapja
És akkor én köszönöm Neked Mesterem, hogy beugrottál, és helyettem megtartottad az előadásomat. :kiss:


Te vagy az, aki összeszedte ezt a csipet-csapatot, és megbíztál mindannyiunkban. Ennél többet mit kívánhat egy zöldfülű akvarista hölgy? :unsure:


Tudom mit: Koka elcseszett sütijét! :woohoo:
mark24 profilkép
mark24 válaszolt #2 6 éve 11 hónapja
Én nektek köszönöm meg kedves szavaitokat, igazán jól estek. A börze hangulata is tényleg olyan jó volt, olyan baráti volt. Ezért is imádom ezt a kis csapatot, ezt a honlapot.
Pasa: Neked nem tudok elégszer és eléggé hálás lenni, talán a legegyszerűbb, ha Neked külön köszönök mindent!
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #3 6 éve 11 hónapja
Természetesen én is megköszönöm minden résztvevőnek a munkáját, és az előadóknak is, hogy vállalták, kiállnak a plénum elé és népszerűsítik a hobbinkat.
Rónaszéki Peti szokásos alapossággal foglalta össze az akváriumok fűtésével összefüggő információkat.
Remete Mary munkája sem volt kevésbé munkaigényes, hiszen a nálunk jelenleg beszerezhető élő eleségállatokat szedte csokorba és gyűjtött össze róluk érdekes információkat.
Dóczi Csaba ApistoFan sok év után ismét vállalta, hogy kedves csinál az Apistogrammák tartásához.
Liziczai Márknak külön gratulálok, mert alaposan felkészült, folyamatosan -fejből!- adta az információkat és saját fotóival illusztrálta mondandóját.

Lehet gondolkodni, miről szóljon a TerraPlaza 8.!!!
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #4 6 éve 11 hónapja
Távolmaradóként már értem milyen lehetett...valamennyiőtöknek köszönöm szépen a beszámolókat!
Branco:ami késik nem múlik..majd összeszedem a mondanivalómat,és akkor talán más is telik majd tőlem mint a révületben való mosolygás halaid láttán!:)
Mac:egyszerűen csúcs a fotóalbumod..nem bírtam magammal,és kettőt kommenteltem is.Az egyik olyan csúcs,hogy kiemelten kellene szerepeltetni-de nem mondom el melyik!;)
Egy halbarátnak minden hely kevés,és minden kiállítás nulla,ha nem napi 24 órában tart nyitva. ...Ilyen,és ez a miénk is.Olvasgattam máshol is,sajnos vannak olyan negatív kicsengésű és személyeskedő hangú post-ok is,melyeket feledni akarok.Minden előadónak gratulálok már most!A készített videó még nem elérhető,de amint az lesz az elsők között fogom valamennyiőtök előadását többször is végig nézni,végig izgulni!Igen..izgulni is,így utólag szurkolva nektek hogy minden eszetekbe jusson ott fenn a színpadon amit mondani szeretnétek,amit említenétek.Tudom milyen érzés amikor az ember saját tudását akarja minél jobban átadni a hallgatóságnak,és azt is tudom hogy az őszinte jó szándék milyen érzéseket vált ki magából az előadóból is...
Most mégis Márkot említeném csak...őt szoktam "húzni" a chaten a latin miatt.Ugyanakkor tudom hogy pontosan ő az aki éjt nappallá téve készül minden témában.Ő az aki még sokra viheti az elméleti téren-mert élő halakat csak módjával adnék a kezébe!:D A kis szurka viszont egyben azt is jelenti:én bizony elhallgatnám az ő előadását napestig...talán ez az egyik magyarázata annak hogy miért örültem meg annak hogy itt is találkozhattunk ezen a honlapon vele.A másik magyarázat?A kora....lelkesültsége...soroljam?:)Bocs Márk hogy kiemeltelek...de alig várom hogy hallgathassam az előadásodat-meg természetesen az összes többit is!:)
T.:Gábor
mmccannon profilkép
mmccannon válaszolt #6 6 éve 11 hónapja
http://www.akvariummagazin.hu/index.php?view=image&format=raw&type=img&id=1303&option=com_joomgallery&Itemid=233

http://www.akvariummagazin.hu/index.php?view=image&format=raw&type=img&id=1304&option=com_joomgallery&Itemid=233

http://www.akvariummagazin.hu/index.php?view=image&format=raw&type=img&id=1305&option=com_joomgallery&Itemid=233
mmccannon profilkép
mmccannon válaszolt #7 6 éve 11 hónapja
mmccannon profilkép
mmccannon válaszolt #8 6 éve 11 hónapja

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
DonPedro profilkép
DonPedro válaszolt #9 6 éve 11 hónapja
Csatlakozva a már előttem szólókhoz:

Valóban egy igen színvonalas kiállítást láthattak azok akik ellátogattak a helyszínre a borongós idő ellenére. Kígyókból, békákból, denevérekből és pókokból akkora volt a választék, hogy még egy sokat tapasztalt boszorkány is zavarba jött a hatalmas kínálat láttán. A Hüllők közül jó pár igen ritka, CITES példány is képviseltette magát gazdáján keresztül. A "bogarasoknak " sincs okuk panaszra, a kiállítók szebbnél szebb lepke, és más rovar preparátumokkal érkeztek. A sós víz kedvelőiről sem feledkeztek meg több tengeri akvárium is be volt üzemelve, felszerelésekből, tanácsadásból sem volt hiány. A kicsik és nagyok egyaránt élvezték az amerikai törpemalacok simogatását, bár én személy szerint szívesebben láttam volna őket nyárson, vagy tepsiben szép pirosra sülve :evil: Ahogy elnéztem, szerencsére az alagsorban sem volt pangás, elég szép tömeg volt szinte egész nap. Gyönyörű növények, szebbnél szebb halak, és bőséges szakirodalom (sajnos még mindig szinte csak idegen nyelven). Aki beült az előadóterembe, több érdekes, és színvonalas előadást hallhatott. Külön kiemelném Mark24 (Liziczai Márk) előadását, nekem személy szerint nagyon tetszett. Sok-sok régi ismerős, kellemes beszélgetések, finom sütemények (bár nem tudom kié voltén megkóstoltam az almásat is, meg a fahéjasat is, isteni finom volt mindkettő) Remélem februárban még több kedves ismerőssel találkozhatok.mark24 profilkép
mark24 válaszolt #10 6 éve 11 hónapja
Semmi gond, értelemszerűen Neked ott volt dolgod! Ezen egy percet se bánkódj, készült felvétel is amúgy.
branco profilkép
branco válaszolt #11 6 éve 11 hónapja
Márk: Az előadásodra sajnos pont a nagy forgalom miatt nem mertem beülni. Utólag pótolni fogom, már ha lesz rá lehetőség. Állítólag rögzítve lett.
branco profilkép
branco válaszolt #12 6 éve 11 hónapja
Sziasztok!

Én most először voltam árusként a TP-n, de azt kell hogy mondjam nem bántam meg. Jó volt találkozni veletek! Neveket nem írok mert még kihagyok valakit. Mivel eljött velem akvakertész barátom Roland is segíteni a barátnőjével, volt lehetőségem kicsit körülnézni. Tényleg tömeg volt, remélem már gondolkodnak a szervezők egy nagyobb helyen:)
Sikerült a Cory gyűjteményemet gyarapítanom, melinit hoztam Juhász Janitól. Egy kedvenc halamat is sikerült néhány év után ismét beszerezni, Copella arnoldiból két párat.:)

Szotyika: Már én is éppen kérdezni akartam Pasától, hogy hol vagy. Gyakorlatilag egész nap kerülgettük egymást. Azért jó hogy rákérdeztél.:laugh:
Halőr: Rábíztam volna a halakat Rolira;) ...
Sáska: Már nézem a helyet a "szürke" guppiknak.:)
mark24 profilkép
mark24 válaszolt #13 6 éve 11 hónapja
Na, ezekből az élménybeszámolókból már én sem maradhatok ki.
Durva fél órás csúszással a nyitáshoz képest érkeztem, egyből AME asztalhoz vezetett az utam. Szokásos könyv és magazináradat és fergetegesen jó baráti hangulat volt. Halas dobozok megtömve sorakoztak (no meg pár tálca süti és egy finom kis csokitorta :-D ).

Volt előrendelésem Gyulától nem is kevés, de azért körbefutottam 1-2X a börzét, így a végére sikerült két doboz halat összeszednem, és nagyon jutányos áron a mennyiséghez képest. Branco és Texi Corydorasait, Balázs límiáit külön kiemelném, mindegyiküktől biztos vagyok benne, kiváló minőségű halakat hozhattam. Branco-val sikerült többet beszélnem, mint "AME-asztalon kívüli eladók", már bocsánat ezért a szóhasználatért, de talán a vásárlók tömegének és a beszélgetési lehetőségeknek arányát így tudom leginkább kifejezni. Balázs és Texi asztalánál kicsit "verekedni" kellett a "finomságokért", tényleg sokan voltak. Az ikrázó fogaspontyok, L harcsák kínálata is bőséges volt, akárcsak a Corydorasoké, amiből még több kiállítónál több fajból is lehetett venni.
Szlovák kollegák szokásos módon gyönyörű berlini xifókat hoztak, illetve egy másik eladónál egy kedves kis Synodontis decorusra tettem szert. Kiállított betták és guppyk is egytől egyig pompásak voltak, a növényfelhozatalt már meg sem említem, több stand rakásra tömve zöldségekkel! A hüllőkre külön nem is maradt időm, mellesleg a tömegen való átverekedés 2-3 halbeszerző kör után nem volt kevés!

Szotyika, Mátéfi Gyula, Kokáék és Pasáék, Mary és még sokáig sorolhatnám, sok kedves kollegával beszélgettem. Gyula előadásának csak a végét csíptem el, a törpesügéreset meghallgattam, nagyon érdekes volt. Az, hogy én is előadó lehettem külön öröm, élmény, de méginkább hatalmas megtiszteltetés volt, amiért külön köszönetemet fejezem ki.

Egy szó mint száz, szuper volt!
ugrosaska profilkép
ugrosaska válaszolt #14 6 éve 11 hónapja
Sziasztok!
Én a másik oldalról szemléltem az eseményeket és már reggel 7 körül részesévé váltam. Ha egy szóban tudnám kifejezni, akkor azt írnám, hogy őrület, de tényleg, legalábbis nekünk, akik messziről érkeztek. Kapkodás, hajtás, vevők tengere, ami rám annyira nem zúdult, de szomszédomra annál inkább. Egy előnyét láttam az egésznek, ami miatt főként kimentem, hogy így több emberrel, (az én szemszögemből nézve) több guppi szimpatizánssal ismerkedhettem meg, mintha csak vásárlóként megyek. Könnyebben tudtam beszélgetni a témáról, így, mintha be kellett volna húzódni egy sarokba és úgy társalogni, viszont felületesen csak, mert a beszélgető partnereimet általában ellökdösték... :(
Egy szó, mint száz, megéri kimenni hobbi tenyésztőknek, de fel kell készülnie mindenkinek arra hogy enni nem fog tudni (már ha olyan halakat visz ki, amire tényleg van érdeklődés).
Üdv; Sáska
U.I.: Külön öröm volt beszélgetni Karancs, Mary, Szotyika, Mátéfi, H Zoltán kollégákkal, de Halivadék is jó fej volt, valamint asztalszomszédom Branco is nagyon szimpatikus személyiség. Márk24-el is sikerült találkozom, beszélgettem kicsit Epet Norbiékkal, valamint nyilván a régi nagy öregekkel, Pasa és kedves neje, Peters, Koka és férj Ura, Peca, Zdeno és Pometkó Norbi is kijött asszonypajtásával. :)
Ja, és köszönjük a házi Islert, életmentő volt úgy a vége felé...
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #15 6 éve 11 hónapja
Tomi..hála a jó istennek te nem változol!:D
Köszi a te "jelentésedet" is-a hangulata utánozhatatlan!A jövőre nézve már tudod is a saját feladatodat:emelt fővel járni..így meglátod az asztalok mögötti világot is,mely megvallom engem már a TPG-n is igen érdekelt.
Branco szerencséje hogy én nem voltam-másképpen rojtos szájjal a sok beszédtől,és egy vas forgalom nélkül mehetett volna haza-én nem bírtam volna elszakadni tőle és halaitól!:)
Felvetődött egyébként egy kollégánkkal egyetértésben az,hogy talán jövőre lehetne egy baráti találkozót is szervezni valamely semleges helyen-és börzéktől függetlenül!Megvallom engem rendkívüli módon érdekelnek a kollégák..én szeretnék mindenkit megismerni.:)Semleges helyként talán mesterünk,vagy tenyésztő ismerősünk udvara szolgálhatna...na ezek valóban semlegesek!:D
A börzével kapcsolatosan én még mindig várnám az ott eladóként,vagy előadóként résztvevő kollégák visszajelzését is-de türelmes vagyok,és előre is megköszönném!
T:Gábor
szotyika profilkép
szotyika válaszolt #16 6 éve 11 hónapja
És most szotyeszka következik:;) Giga szuper über.... szuper volt.
rengeteg új emberrel ismerkedhettem meg, aminek nagyon örülők.
a TP az gigászian televolt emberekkel, olyannyira hogy néhol el sem lehetett férni.
én részemről egy kicsit keveselltem a halas részt de így is kb 20 x végignéztem a halakat, és igen a halakat anyira hogy már majdnem záráskor kérdeztem meg Pasát hogy Branco merre van. Majdnem lementem hídba mikor azt mondta hogy egész nap ott árult kb 20 méterre tőlünk. Ja azt tegyük hozzá hogy én az asztalokat néztem és nem is néztem hogy ki is van írva a neve.:laugh: . Úgyhogy ezért még egyszer bocs esz branco ;) és köszönöm a halakat
karancsalja66 profilkép
karancsalja66 válaszolt #17 6 éve 11 hónapja
hát nem rég értünk haza és kellemesen elfáradtunk, az előadások jók és tartalmasak voltak, amit akartam azt beszereztem és az akvarista társak is megvették azt amit kiszemeltek. Beszélgettem egypár régi és új akvaristával. A börze után még megnéztük a harcsa utcát is, szóval össze foglalva jó volt.
Attila
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #18 6 éve 11 hónapja
Huhh..értékes hozzászólás!:)
A tenyészetek újbóli reneszánsza eljöhetne ismét...én komolyan mondom hogy szeretném egyszer az életben meglátogatni a tőlem igen messze lakó tenyésztőket is.Nem azért hogy faggatózzam..hanem a kontaktus miatt.Valahogy gyermekként belém ivódott a tisztelet-persze tudom,ez azért van mert engem ez a része érdekel!
Köszönöm hogy te is elmondtad tapasztalataidat!
T.:Gábor
mmccannon profilkép
mmccannon válaszolt #19 6 éve 11 hónapja
Nagyon jó volt, talán jobb, mint az előzőek,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.


Lucius, én bottal is alig bírok menni, de mégis jól éreztem magamat. Tény, hogy mostanra már annyira kiforrotta magát a közös börze, hogy új helyszín választása esedékes. (Előbb nem is lehetett volna, mert több évre kötött szerződést nem lehet megszegni.)

Kifejezetten élveztem, hogy végre olyanok is eljöttek halaikkal, akik évek óta nem. Külön öröm volt látni, hogy a nagy öregek is tiszteletüket tették: Dr. Szita Géza, Küf (Dr. Rupnik Éva), Karancsalja lányával, Peters, Dóczi Csaba (aki közel 20 év után újra előadást tartott!!!) Koka családostól, Ugrósáska (pazar guppykkal). Az "újoncok" közül Mátéfi, Szotyika, Halivadék és felesége Réka, Lukács Attila, Toist, via_mala (régóta AME tag!), Liziczai Márk.
Ezúton elnézést kérek azoktól, akikkel találkoztam, de elfelejtettem megemlíteni nevüket! :blush:

Ahogy körbebicegtem még a hüllősök közül is sokan kedvesen üdvözöltek, néhányuktól még puszikat is betakarítottam.
Új kapcsolat jött létre az AME és az Elveszett Állatok Alapítvány között. Az alapítvány célja a gyerekek (óvodástól középiskolás korig) nevelése a felelősségteljes állattartásra. A kapcsolat már megvan, úgyhogy a magam részéről nem fogom hagyni, hogy kárba vesszen, hisz' az Egyesületünk célja is hasonló.

A Green Aqua felülmúlta önmagát, már megint... Szép növényeket kaptam, amiért külön hálás vagyok, mert úgy adták a kezembe a zacsit, hogy azok gyógynövények (közben sűrű pillantásokat vetettek a fénykardomra. :)
E-pet szakított régi szokásával, és pompás guppy (igaz, csak hímekkel), és bettákkal volt jelen.

Állapotom nem engedte, hogy végig ott maradjak, de így is nagyon jó érzéssel jöttem el.

Az előadásomat Pasa tartotta meg, de várom a felvételt, hogy leellenőrizzem a Mestert. Ha eltért a szövegkönyvtől, hátrakötöm a sarkát. :laugh:
lucius profilkép
lucius válaszolt #20 6 éve 11 hónapja
Kérdés, hogy miben mérjük a sikert? Nekem maximálisan ambivalens élményeim vannak. Ennyi ember nem ekkora helyre való. A beléptetés egy vicc, mivel ez a sokadik rendezvény igazán fel lehetett volna jobban készülni. Szemerkélő esőben fél órát sorban állni nem olyan vicces, hogy a parkoló helyek hiányáról ne is beszéljek.
Előrendeltem halakat lista alapján, egyik csapat mint a nagykönyvben, a másikat nem értem miért hoztam el olyan mikroszkopikus, bolti áron.
Azért jó az előérzetem a jövőre nézve tenyésztői szemmel, mikor már a kupec is tenyészetként próbálja eladni magát mindenképp azt jelzi, hogy emelkedik a tevékenységünk ázsiója.
üdv:Lucius
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #21 6 éve 11 hónapja
Köszönöm..te vagy a legelső "helyzetjelentő"-alig várom a többiek visszajelzését!Az előadások hogy tetszettek?
T.:Gábor
Mátéfi profilkép
Mátéfi válaszolt #22 6 éve 11 hónapja
Szerintem nagyon sikeres volt a mai TP. Sok kiállító, sok látnivaló és rengeteg érdeklődő. Talán korábban nem is voltak még ilyen sokan. Mikor én hazaindultam, a belépésre várók sora kiért az ELTE területén kívülre, azaz, az utcára, a belépő sorompón túl. Fantasztikus látvány volt!
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #23 6 éve 11 hónapja
Még pár nap,és újabb élmények várnak rátok...Én a legtartalmasabb szórakozást,ismerkedést,és jó vásárlást kívánok nektek!
Az előadóknak sok sikert,és kevés lámpalázat....minden téma igen ígéretes,és örömmel olvastam hogy felvétel is készül-nagyszerű!
Az eladóknak hatalmas forgalmat-rengeteg új ismeretséget,netán újabb üzleti kapcsolatokat kívánok....a börze végeztével csak az üres dobozokat,akváriumokat vigyétek haza-és semmit amit eladni szándékoztatok!
Én e napon másik hobbimnak hódolok majd,illetve halőri feladatokra vagyok hivatott...viszont van olyan történés a parton,melyről majd képpel is beszámolok cserébe a ti élménybeszámolótokért!:)
Balesetmentes közlekedést,jó egészséget valamennyiőtöknek!
T.:Gábor
Ui.:nem szentségtörés...de nézzetek körül minden standon..ki tudja,talán még a hüllősök,díszmű árusok,sőt a dekorációkat felvonultató kereskedők is inspirálhatnak jó ötleteket,hasznos látnivalókat!:)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #24 6 éve 11 hónapja
Lajcsi listája

Az alábbi halakat viszem a Terraplazara:


Altolamprologus calvus /black pectoral/ 5-7 cm
Neolamprologus leleupi 5-6 cm
Neolamprologus caudupunctatus 5-6 cm
Ectodus descampsi/előrendelésre/ 5-6 cm

Nanochromis transvestitus 4-5 cm
Pelvicachromis taenatus kienke 4-6 cm
Pelvicachromis taenatus red niger 5-7 cm

Apistogramma kakadu 4-5 cm
Apistogramma hongsloi gold red 3-4 cm
Apistogramma agassizi super red 4-6 cm
Apistogramma agassizi fire red 4-6 cm
Apistogramma pandurini 5-7 cm

L333 4-7 cm
L134 9 cm
L169 4 cm
L144 4 cm
L144 fátyolos 4 cm
Anci super red 4 cm
LDA16 5-6 cm
Anci sp. rio paraguay 3-5 cm

Corydoras elegans 3,5 cm
Corydoras sterbai 4 cm

Red és Black Crystal grade S (tovább elő rendelésre grade SS és SSS)


A halak és a garnélák mind saját szaporulat


Vass Lajos
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #25 6 éve 11 hónapja
Zdenek Pichlík listája


Ezeket a halakat viszem a Terraplazara :

Garra rufa
Notropis chrosomus
Corydoras aeneus neon green
Ancistrus L45
Anci. arany
Anci. arany fátyolos
Anci. super red
Anci. super red fátyolos
LDA16
LDA16 fátyolos
Neonhal
Guppi sárga,piros,kobra
Guppi pink moscow
Szifó bécsi-normál,líra,simson,albin
Szifó berlin-normál,bicolor,tricolor
Xenopus laevis albin
CPO
Procambarus alleni
Procambarus clarkii ghost
Procambarus marble

Csiga:
Anentome Helena
Planorbella blue,duryi orange

Garnelák:
Fire red
Sakura
Sakura orange
Rili
Blue pearl
White pearl
Babauti grün
Indian zebra

A halak előre is megrendelhetők.

Üdv. Zdeno.
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet