20 szeptember 2019
Országos Akvarista Hétvége
Programajánló

ImageAz év 48-dik hetének hétvégéje, az akvaristák táborának nem feltétlenül az Adventről, a hóemberépítésről vagy a Télapó várásról fog szólni. Bár a "rendes Télapó" mindig hoz valami akvarista ajándékot is!
Az akvaristák ezen a héten rengeteg programon vehetnek részt szerte az országban.

A sort Szigeti László barátom vetítőképes úti beszámolója nyitja pénteken, Győrben az állatkert oktatótermében. Bár nem direkt akvarista témájú az előadás, de akit kicsit mélyebben érdekel Dél-Amerika, az ottani emberek, és azok a dolgok, amit egy utazási irodánál szervezett úton nem lehet megtudni a földrészről, az mindenképp jöjjön el! És a győriek - az AME Győri Akvarista Klub - vendégszeretete sem elhanyagolható szempont!
ImageSajnos időben pont egybeesik a győrivel Pasaréti Gyula barátom előadása Tatabányán a Puskin Művelődési Házban! Egyszerre két helyen nem tudunk lenni, választanunk kell! A Corydoras kedvelők, ha lehetőségük van rá, mindenképp Tatabányára menjenek! Többen hallottuk már főszerkesztőnk előadását kedvenceiről, a páncélosharcsákról, és bátran mondhatom, hogy napokig tudna lebilincselően beszélni tartásukról, tenyésztésükről, és nyugodtan kérdezhetjük az élőhelyi sajátosságokról is, mert dél-amerikai kalandokról ő is tud mesélni! Ezúton is kívánunk sikereket és hosszú életet az AME Környe-Zoo Akvarista Klubnak, akik ezzel a Corydoras-os előadással debütálnak!
ImageSzombaton látszólag teljesen hivatalosnak, száraznak ígérkezik az összejövetel: az Akvaristák Magyarországi Egyesületének Közgyűlése. De csak látszólag! Tapasztalatból mondhatom, hogy érdemes ott lenni, mert újra találkozhatunk rég nem látott akvarista barátainkkal, beszámolhatunk egymásnak halas és nem halas sikereinkről, kudarcainkról, megbeszélhetjük egész éves élményeinket. És természetesen döntéseket hozhatunk az Egyesület életét érintő kérdésekben!
Vasárnap is folytatódik Pasaréti Gyula országjárása. A Pécsi Klub a házigazdája a hét záróeseményének. Gyula ezúttal a díszhalak szaporodásáról tart előadást 14 órai kezdettel a Pécsi Terrárium alsó termében.
Programokban tehát nem lesz hiány a hétvégén! Minden akvaristát, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők a hétvége eseményein!

Mindenkinek jó szórakozást, jó akvarizálást kívánok!

Sepsi Péter


Programok:
2005. december 2. péntek 18:00
Szigeti László: Járd be velem a világot! című előadása
Győr, Xantus János Állatkert Oktatóterme, (Győr, Kiskútliget)


2005. december 2. péntek 18:00
Pasaréti Gyula: Corydorasok című előadása
Tatabánya, Puskin Művelődési Ház (Tatabánya, Kossuth Lajos u. 4.)


2005. december 3. szombat, 16:00
Akvaristák Magyarországi Egyesülete Közgyűlés
Budapest, Budafoki Kulturális és Szabadidőközpont (XXII. ker, Nagytétényi út 31-33.)


2005. december 4. vasárnap 14:00
Pasaréti Gyula: Díszhalak szaporodása című előadása
Pécs, Pécsi Terrárium, Alsó Terem (Pécs, Munkácsy Mihály u. 31.)

Bejelentkezés a hozzászóláshoz
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet