18 szeptember 2019

Pozsony, 2013. november 16-17.

 

 

 

Szerintem igazán nincs messze és elég csábítóak a programok! De Ti tudjátok...

 

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Pasa profilkép
Pasa válaszolt #1 5 éve 9 hónapja
Mindig van rá lehetőség, csak egy jó csapat kell hozzá.
mark24 profilkép
mark24 válaszolt #2 5 éve 9 hónapja
És látsz arra esélyt/lehetőséget hogy majd saját kiállítást szervezhessünk?
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #3 5 éve 9 hónapja
Mivel a TP-n nagyobb helyen szóródott szét a halas társaság, úgy tűnt kevesebben is vannak. A hely foglalásakor a tenyésztő bejelölheti a szabad helyek közül azt az asztalt, ahol szeretne lenni. Nem a szervezők tehetnek róla, hogy így alakul a kép, hanem a tenyésztők. Lehetne -és ezt fogom is javasolni-, hogy a jelentkezéskor, a térképen legye kijelölve előre a "halasok" helye. Bár akkor meg ezzel lesz a baj.
mark24 profilkép
mark24 válaszolt #4 5 éve 9 hónapja
A TP-n szokatlanul szétszórták a halasokat valóban, bár lehet hogy olyan üzleti érdeket szem előtt tartva, hogy a hüllős is végigznézi a halast, a halas is a hüllőst, hátha több mindent vesznek (mint a Tescoban, amikor kéthetente átpakolnak mindent).

Jó lenne ha majd mi is tudnánk ilyen szakosított kiállítást csinálni. A Guppy Sziget nagyon szép volt, viszont lehet megérne egy külön misét is egy nagyobb kiállítást, esetleg hosszabb távon (mondjuk egy hét) összerakni, viszont ellenérv lehet máris, hogy a TerraPlaza-n közvetlenül többen látták.

Mindenesetre ha majd lesz nekünk is elevenszülős kiállításunk, állok nagyon szívesen az Egyesület rendelkezésére majd a projekt összes fajával.
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #5 5 éve 9 hónapja
Nagyon tetszett, jó volt olyan halakat látni, amiket eddig csak fényképeken láthattunk. Mikor lesz a következő? :)

Itthonra is kéne egy ilyen, vagy legalább a TP-ken egy kupacba rakni az akvaristákat. Többen mondták hogy a Lurdys börzén kevesebb halas volt kint mint az elözőkön, de szerintem csak a szétszórás miatt tünt így.
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #6 5 éve 9 hónapja
Szerintem remek volt a kiállítás és a börze is, hiszen sok új/régi halat vettünk. Ekkora kiállítást (kb. 80 fajjal) valóban tudnánk mi is összeállítani.
toist profilkép
toist válaszolt #7 5 éve 9 hónapja
Nagy itt a csend :) Ki mit szól a tegnapi rendezvényhez?

Nekem pozitív benyomásom volt a kiállítók mennyisége és összetétele kapcsán is, a kiállítás pedig abszolút profinak tűnt számomra, sok ritkaság, jól összerakott kiállítótér. Érdekes, hogy túlzottan nagy tömeg sem volt, sőt délutánra mintha komoly százalékban kimutatható lett volna az AME-sok aránya az összes jelen lévő látogatóhoz viszonyítva (persze nem csoda, a legjobb halak valószínűleg szokás szerint addigra már úton voltak)! :)

Készítettem pár képet, biztosan sokan, sok jó képet csináltatok, én éppen csak kattintottam párat, itt osztottam meg , annak aki nem volt ott és kíváncsi pár életképre.
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #8 5 éve 10 hónapja
16-a, szombat
Sir-Csi profilkép
Sir-Csi válaszolt #9 5 éve 10 hónapja
Sziasztok,

Melyik napra tervezitek a kirándulást?
Ha szombat, és a kocsimat is megcsinálják addigra, akkor talán még kocsit is tudok biztositani. Kombi, abban pedig sok hűtőtáska elfér.
Üdv,
Attila
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #10 5 éve 10 hónapja
Akkor muszáj lesz darabolni a pdf-et.

Az exoticán tavajelőtt és tavaj voltunk az egyesülettel. A tavaji nem volt vészes, de a tavajlőttin botrányosan kevés halas dolgog volt. arra készülja ha kimész hogy egy nagy csarnok3/4-e kutya és macska és a maradék a halaké.

Itt van néhány kép, de persze mikor máskor merüljön le a fényképezőgép...:halivadek.wordpress.com/2012/11/14/becs-exotica-2012-11-10/
saluosi profilkép
saluosi válaszolt #11 5 éve 10 hónapja
Csak egy gondolat....december elsején lesz Bécsben az Exotica kiállítás.Ismeritek?Tapasztalatok?
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #12 5 éve 10 hónapja
Nagyon jó hogy erről is beszélünk-köszi az ötleteket!Talán majd meg kellene kérnünk a fórum "karbantartóit" hogy alkalomadtán ezeket a postokat helyezzék át olyan helyre ahol meg is marad-jó módszerek!
Még egy ötletem:pdf fájlok általában több lap összefűzésével keletkeznek/keletkezhetnek.Amennyiben valóban nem megy a fordítózás én egy programmal "széthasogatom" oldalakra,és az oldalakat már tuti ezer % hogy bírnia kell!
A progi amit használok a Pdf tools 1.3-ingyenesen letölthető,pofonegyszerű...nyilván van már újabb verziója is,sőt anno még magyar nyelvű magyarázó videó is volt róla.
T.:Gábor
Mátéfi profilkép
Mátéfi válaszolt #13 5 éve 10 hónapja
Ekkora pdf doksit nem fog neked fordítani a Google. Azt fogja kiírni, hogy túl nagy a méret. Vagy azt csinálod, hogy - és amennyiben a pdf fájl ezt lehetővé teszi - csak egy cikket másolsz ki belőle és azt fordítózod, vagy ha a pdf olyan és nem engedi, akkor nincs más lehetőség, konvertálnod kell a pdf fájlt egy kezelhetőbb formátumba, majd abból ragadod ki a cikket és fordíttatod le a Google translate dokumentum fordítása szolgáltatással. Én kipróbáltam, és a pdf fájlt gyönyörűen minden veszteség illetve átalakulás nélkül konvertáltam word doc-ba, majd abból a szövegrészeket fordíttattam le a Google-ával. Az egész művelet kb. 15 percig tartott konvertálással, fordítással együtt.:)
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #14 5 éve 10 hónapja
Azt írja túl nagy méretű a fordításhoz. :(
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #15 5 éve 10 hónapja
Kérlek ismerd meg jobban a fordítót!;)Ha megnézed az ablakot alul van egy lehetőség amivel kijelölhetsz dokumnetumokat is..pdf-et alig pár perce fordítóztam.Igazság szerint jól kitekeri a mondatokat,de hát mit tehetünk?
Nézd meg alul kérlek,és próbáld ki ok?;)
translate.google.com/?hl=hu&tab=TT#en/hu/
T.:Gábor
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #16 5 éve 10 hónapja
De pdf-et az sem tud fordítani :(
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #17 5 éve 10 hónapja
Nezáleží na tom,Sanyikám..én se!De ha a böngésző eszköztárába felhúzod a Google fordítóját akár még szuahéli nyelven is hellyel-közzel elboldogulhatsz;).
Nagyon köszi a linket!
T.:Gábor
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #18 5 éve 10 hónapja
Kár hogy nem tudok szlovákul így marad a képek nézegetése, a szervező klub újságai letölthetőek: klub.akva.sk/akvarium.php
szotyika profilkép
szotyika válaszolt #19 5 éve 10 hónapja
90% hogy megyek de kocsi nélkül mert az nincs :D
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #20 5 éve 10 hónapja
Az autósokat kell először összeszedni, akkor látni mennyi hely van még.
Egy teli autóról tudok eddig.
Ha valaki jönne (autóval vagy anélkül) jelezze nálam!
szotyika profilkép
szotyika válaszolt #21 5 éve 10 hónapja
Hát tényleg jó lenne tudni hogy kikre lehet számítani a kirándulással kapcsolatban. ;)
Mátéfi profilkép
Mátéfi válaszolt #22 5 éve 10 hónapja
Érdeklődnék hogy lesz a kirándulásból valami?
GICE profilkép
GICE válaszolt #23 5 éve 10 hónapja
Szlovák matrica nem is kell. Határtól nincs messze Pozsony, azt a pár kilométert lehet közúton is, a városban meg ingyenes a sztráda.
mmccannon profilkép
mmccannon válaszolt #24 5 éve 11 hónapja
Köszönöm!
Ezek szerint nem ott-alvós a kirándulás. Ez jó!
Ott a helyem, csak kérdés, kinek a csomitartójába fér be a nyomi-quadom...
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #25 5 éve 11 hónapja
A Baba nélkül nem is jöhettek!

Mary: egy 4 fős autóra számolva: 2*200 km*7 l-es fogyasztás kb 11.000 Ft, ehhez jön a magyar (3000 Ft) és a szlovák matrica 3500 Ft. Fejenként: kb 4375 Ft.
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet