24 június 2019

Pozsony, 2013. november 16-17.

 

 

 

Szerintem igazán nincs messze és elég csábítóak a programok! De Ti tudjátok...

 

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Pasa profilkép
Pasa válaszolt #1 5 éve 7 hónapja
Mindig van rá lehetőség, csak egy jó csapat kell hozzá.
mark24 profilkép
mark24 válaszolt #2 5 éve 7 hónapja
És látsz arra esélyt/lehetőséget hogy majd saját kiállítást szervezhessünk?
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #3 5 éve 7 hónapja
Mivel a TP-n nagyobb helyen szóródott szét a halas társaság, úgy tűnt kevesebben is vannak. A hely foglalásakor a tenyésztő bejelölheti a szabad helyek közül azt az asztalt, ahol szeretne lenni. Nem a szervezők tehetnek róla, hogy így alakul a kép, hanem a tenyésztők. Lehetne -és ezt fogom is javasolni-, hogy a jelentkezéskor, a térképen legye kijelölve előre a "halasok" helye. Bár akkor meg ezzel lesz a baj.
mark24 profilkép
mark24 válaszolt #4 5 éve 7 hónapja
A TP-n szokatlanul szétszórták a halasokat valóban, bár lehet hogy olyan üzleti érdeket szem előtt tartva, hogy a hüllős is végigznézi a halast, a halas is a hüllőst, hátha több mindent vesznek (mint a Tescoban, amikor kéthetente átpakolnak mindent).

Jó lenne ha majd mi is tudnánk ilyen szakosított kiállítást csinálni. A Guppy Sziget nagyon szép volt, viszont lehet megérne egy külön misét is egy nagyobb kiállítást, esetleg hosszabb távon (mondjuk egy hét) összerakni, viszont ellenérv lehet máris, hogy a TerraPlaza-n közvetlenül többen látták.

Mindenesetre ha majd lesz nekünk is elevenszülős kiállításunk, állok nagyon szívesen az Egyesület rendelkezésére majd a projekt összes fajával.
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #5 5 éve 7 hónapja
Nagyon tetszett, jó volt olyan halakat látni, amiket eddig csak fényképeken láthattunk. Mikor lesz a következő? :)

Itthonra is kéne egy ilyen, vagy legalább a TP-ken egy kupacba rakni az akvaristákat. Többen mondták hogy a Lurdys börzén kevesebb halas volt kint mint az elözőkön, de szerintem csak a szétszórás miatt tünt így.
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #6 5 éve 7 hónapja
Szerintem remek volt a kiállítás és a börze is, hiszen sok új/régi halat vettünk. Ekkora kiállítást (kb. 80 fajjal) valóban tudnánk mi is összeállítani.
toist profilkép
toist válaszolt #7 5 éve 7 hónapja
Nagy itt a csend :) Ki mit szól a tegnapi rendezvényhez?

Nekem pozitív benyomásom volt a kiállítók mennyisége és összetétele kapcsán is, a kiállítás pedig abszolút profinak tűnt számomra, sok ritkaság, jól összerakott kiállítótér. Érdekes, hogy túlzottan nagy tömeg sem volt, sőt délutánra mintha komoly százalékban kimutatható lett volna az AME-sok aránya az összes jelen lévő látogatóhoz viszonyítva (persze nem csoda, a legjobb halak valószínűleg szokás szerint addigra már úton voltak)! :)

Készítettem pár képet, biztosan sokan, sok jó képet csináltatok, én éppen csak kattintottam párat, itt osztottam meg , annak aki nem volt ott és kíváncsi pár életképre.
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #8 5 éve 7 hónapja
16-a, szombat
Sir-Csi profilkép
Sir-Csi válaszolt #9 5 éve 7 hónapja
Sziasztok,

Melyik napra tervezitek a kirándulást?
Ha szombat, és a kocsimat is megcsinálják addigra, akkor talán még kocsit is tudok biztositani. Kombi, abban pedig sok hűtőtáska elfér.
Üdv,
Attila
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #10 5 éve 7 hónapja
Akkor muszáj lesz darabolni a pdf-et.

Az exoticán tavajelőtt és tavaj voltunk az egyesülettel. A tavaji nem volt vészes, de a tavajlőttin botrányosan kevés halas dolgog volt. arra készülja ha kimész hogy egy nagy csarnok3/4-e kutya és macska és a maradék a halaké.

Itt van néhány kép, de persze mikor máskor merüljön le a fényképezőgép...:halivadek.wordpress.com/2012/11/14/becs-exotica-2012-11-10/
saluosi profilkép
saluosi válaszolt #11 5 éve 7 hónapja
Csak egy gondolat....december elsején lesz Bécsben az Exotica kiállítás.Ismeritek?Tapasztalatok?
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #12 5 éve 7 hónapja
Nagyon jó hogy erről is beszélünk-köszi az ötleteket!Talán majd meg kellene kérnünk a fórum "karbantartóit" hogy alkalomadtán ezeket a postokat helyezzék át olyan helyre ahol meg is marad-jó módszerek!
Még egy ötletem:pdf fájlok általában több lap összefűzésével keletkeznek/keletkezhetnek.Amennyiben valóban nem megy a fordítózás én egy programmal "széthasogatom" oldalakra,és az oldalakat már tuti ezer % hogy bírnia kell!
A progi amit használok a Pdf tools 1.3-ingyenesen letölthető,pofonegyszerű...nyilván van már újabb verziója is,sőt anno még magyar nyelvű magyarázó videó is volt róla.
T.:Gábor
Mátéfi profilkép
Mátéfi válaszolt #13 5 éve 7 hónapja
Ekkora pdf doksit nem fog neked fordítani a Google. Azt fogja kiírni, hogy túl nagy a méret. Vagy azt csinálod, hogy - és amennyiben a pdf fájl ezt lehetővé teszi - csak egy cikket másolsz ki belőle és azt fordítózod, vagy ha a pdf olyan és nem engedi, akkor nincs más lehetőség, konvertálnod kell a pdf fájlt egy kezelhetőbb formátumba, majd abból ragadod ki a cikket és fordíttatod le a Google translate dokumentum fordítása szolgáltatással. Én kipróbáltam, és a pdf fájlt gyönyörűen minden veszteség illetve átalakulás nélkül konvertáltam word doc-ba, majd abból a szövegrészeket fordíttattam le a Google-ával. Az egész művelet kb. 15 percig tartott konvertálással, fordítással együtt.:)
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #14 5 éve 7 hónapja
Azt írja túl nagy méretű a fordításhoz. :(
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #15 5 éve 7 hónapja
Kérlek ismerd meg jobban a fordítót!;)Ha megnézed az ablakot alul van egy lehetőség amivel kijelölhetsz dokumnetumokat is..pdf-et alig pár perce fordítóztam.Igazság szerint jól kitekeri a mondatokat,de hát mit tehetünk?
Nézd meg alul kérlek,és próbáld ki ok?;)
translate.google.com/?hl=hu&tab=TT#en/hu/
T.:Gábor
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #16 5 éve 7 hónapja
De pdf-et az sem tud fordítani :(
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #17 5 éve 7 hónapja
Nezáleží na tom,Sanyikám..én se!De ha a böngésző eszköztárába felhúzod a Google fordítóját akár még szuahéli nyelven is hellyel-közzel elboldogulhatsz;).
Nagyon köszi a linket!
T.:Gábor
halivadek profilkép
halivadek válaszolt #18 5 éve 7 hónapja
Kár hogy nem tudok szlovákul így marad a képek nézegetése, a szervező klub újságai letölthetőek: klub.akva.sk/akvarium.php
szotyika profilkép
szotyika válaszolt #19 5 éve 7 hónapja
90% hogy megyek de kocsi nélkül mert az nincs :D
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #20 5 éve 7 hónapja
Az autósokat kell először összeszedni, akkor látni mennyi hely van még.
Egy teli autóról tudok eddig.
Ha valaki jönne (autóval vagy anélkül) jelezze nálam!
szotyika profilkép
szotyika válaszolt #21 5 éve 7 hónapja
Hát tényleg jó lenne tudni hogy kikre lehet számítani a kirándulással kapcsolatban. ;)
Mátéfi profilkép
Mátéfi válaszolt #22 5 éve 7 hónapja
Érdeklődnék hogy lesz a kirándulásból valami?
GICE profilkép
GICE válaszolt #23 5 éve 8 hónapja
Szlovák matrica nem is kell. Határtól nincs messze Pozsony, azt a pár kilométert lehet közúton is, a városban meg ingyenes a sztráda.
mmccannon profilkép
mmccannon válaszolt #24 5 éve 8 hónapja
Köszönöm!
Ezek szerint nem ott-alvós a kirándulás. Ez jó!
Ott a helyem, csak kérdés, kinek a csomitartójába fér be a nyomi-quadom...
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #25 5 éve 8 hónapja
A Baba nélkül nem is jöhettek!

Mary: egy 4 fős autóra számolva: 2*200 km*7 l-es fogyasztás kb 11.000 Ft, ehhez jön a magyar (3000 Ft) és a szlovák matrica 3500 Ft. Fejenként: kb 4375 Ft.
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet