ImageAz Akvaristák Magyarországi Egyesülete 2007. december 1-én tartotta meg 2007. évi rendes Közgyűlését a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban (KUSZA). A rendezvényen készült jegyzőkönyv alapján összefoglalom a fontosabb információkat.
Az Egyesület taglétszáma a Közgyűlés idején 147 fő volt, ebből mindössze 3 ifjúsági tag.
A 2007-es esztendő is bővelkedett eseményekben. A Területi Egységeknél általában kéthetente voltak összejövetelek, sok esetben előadásokkal. A hagyományosnak számító programok, mint pl. a Tropicarium-látogatás, az Állatkert-látogatás és a százhalombattai TEHAG-látogatás sok tagot vonzott, mégis a leglátogatottabb rendezvények az –idén először megrendezésre kerülő- börzék voltak.
Három ún. Rendkívüli Közgyűlés összehívására is sor került, a teendők sokasodása illetve a titkár lemondása és új személy megválasztása miatt. A régi titkár (Várbíró Gabriella Dóra) személyes okokra hivatkozva májusban írásban lemondott, és egyben kijelentette, hogy a nála lévő egyesületi papírokkal, eszközökkel május végéig elszámol. Sajnos erre a mai napig nem került sor. Megkeresésünkre nem reagál, hivatalos leveleinket nem veszi át.

A Felügyelő Bizottság javaslatára jegyzőkönyv készült arról, hogy az előző titkár nem számolt el, így a lemondásáig terjedő időszakban történtekért ő a felelős mindaddig, míg el nem számol.

Az új titkár Szilágyi László lett, aki első egyesületi feladatát, a szeptemberi kiállítás megszervezését, a szponzorok felkutatását és az általuk felkínált anyagok, díjak összeszedését és kiosztását, valamint új kiállítási programok megszervezését remekül megoldotta.
A remek előadások mellett jutott idő a kötetlen programokra, planktonozásra, bográcsozásra, valamint az évzáró bulikra is.
Az év folyamán összehívott elnökségi üléseken döntés született a tagfelvételekről, a titkári feladatok átadásáról, a kiállítások, börzék szervezéséről, elszámolásáról, 2007-es ill. a 2008-as tervezett programokról illetve a Közgyűlések előkészítéséről.

A 2007-es költségvetés főbb összegei:
Kiadási oldalról közel 300.000.- Forintot költöttünk a programokra (börzék, kiállítások, terembérletek, banki költségek). A bevételek ezt az összeget messze meghaladták, elérték a 720.000.- Forintot. Ez az érték a következőkből tevődik össze: az év elején áthozott 70 ezer Ft, a börzék és kiállítások belépődíjaiból visszakapott 100 ezer Ft, tagdíjakból befolyt majdnem 270 ezer Ft, és az 1 %-okból kapott 280 ezer Ft.

A 2008-as évet így 420 ezer Ft plusszal kezdhetjük. Ehhez várhatóan hozzájön az éves tagdíjakból közel 300 ezer Ft, a kiállítási és börze belépőkből 100 ezer Ft és az 1 %-okból mintegy 300 ezer Ft. Ennek a jelentős összegnek –több mint 1.1 millió Ft- az elköltését a Közgyűlés az alábbiak szerint tervezte meg:
dologi (ügyviteli) kiadásokra  80 ezer Ft, AME-t népszerűsítő anyagokra 70 ezer Ft, kiállításokra és a felszerelések tárolására 300 ezer Ft, a meghirdetett szolgáltatásokra 150 ezer Ft, részvétel támogatására a nürnbergi Interzoo-n tagok részére 150 ezer Ft, szakirodalom előfizetésére 50 ezer Ft, újság előfizetési támogatás (a várhatóan hamarosan megjelenő Akvárium Magazin) tagok részére 100 ezer Ft, utazási támogatásra, buszbérlésre 100 ezer Ft valamint tartalék képzésre 100 ezer Ft.

2008-as tagdíj mértéke : minimálisan 1500 Ft marad, viszont a cégeknek az éves pártoló tagság díja minimum 10.000.- Ft.
 
Pasaréti Gyula
az AME Elnöke 
Bejelentkezés a hozzászóláshoz