Egy hosszú hétvége krónikája

Chronicle of a long week-end

 

 

Az elmúlt hétvége nagy áttörést hozott az AME, és az Akvárium Magazin életében: átesett a tűzkeresztségen, és részt vett az első TerraPlaza Giganteán (TPG).

Last week-end was a great break-through both for the Hungarian Aquatic Society (AME) and Akvárium Magazin: the very first participation on TerraPlaza Gigantea (TPG) was the batism of fire.

 


A hónap első hétvégéje eseménydús volt a Millenárison: a parkban a Nők Lapja grandiózus programja zajlott nagy csinnadrattával, ami a B csarnokban lévő kiállítók, látogatók, és mindenek előtt az állatok számára nagy megpróbáltatást jelentett. Különösen a kistestű hüllőkön volt észlelhető, hogy kiállító dobozuknak a zenétől távolabb eső sarkában próbáltak menedéket keresni, mindhiába. Ezen állatok a természetben a környezet rezdülései révén (is) tájékozódnak, és a szerencsétlen keresztbeszervezés következtében kis életük egyik legnagyobb, legértelmetlenebb megpróbáltatásának voltak kitéve.

 

Hogy a csarnokon belül mennyire nem bíztak semmit sem a véletlenre, mi sem bizonyította jobban, mint a csarnok bajáratánál álló biztonságiakon túl egy medencében posztoló aligátor teknős vigyázott a rendre, míg valamivel odébb egy kaméleon fél szemét mindig a látogatókon tartotta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De félre a morgolódással, és vegyük sorra, hogy mi mindent adott az akvaristáknak a TPG. A rendezvénynek a már korábban említett csarnok adott otthont. A 4.700 négyzetméteres kiállítási terület szinte elnyelte a tömeget, és ennek köszönhetően a látogatók megmenekültek a hosszas sorbanállástól a pénztáraknál, s a csarnokba lépve nem kellett agórafóbiával küszködniük. Aki megszomjazott, vagy megéhezett több büfé állt rendelkezésükre színvonalas, és kedves kiszolgálással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legfiatalabb látógatókra is számítottak a szervezők. Hangulatos játszóházban múlathatták idejüket, vagy arcfestők szakértő kezeire bízhatták magukat. A második napon a főbejárat előtti teraszon pedig Állatijó Bemutató zajlott, egy humoros ismeretterjesztő program élő állatokkal, a legkisebbektől (egér, patkány) a legnagyobbakig (róka), és Zsuzsa állataival ujja köré csavarta közönségét.

 

Számos akvarisztikával kapcsolatos cég tenyésztő volt jelen, bár aki a halak kedvéért látogatott el, némi csalódással távozott. Néhány tucat kiállító jelent meg halait, garnéláit, és növényeit kínálva eladásra. A megszokott „arcok” között üdvözölhettük – többek között - az Akvarium Installt, a Green Aqua-t, a Moliflorát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Akvárium Magazin asztalai

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Greenaqua hozta a formáját

 

 

 

Mindkét napon színvonalas, képekkel illusztrált előadásokat lehetett meghallgatni, amelyeket a TPG „háziasszonya”, Bombera Krisztina konferált fel. Az akvarisztikai előadók között szerepelt többek között Csépányi Gábor, Pasaréti Gyula (AME), Néder Attila és Lantos Viktor (GreenAqua), Szilágyi László (Akvárium Install), Monostori Márton (Tropicarium).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyugi, a technikus haja nem a TPG-től állt az égnek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasa egyenesen a szemedbe mondta, milyen volt az Interzoo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cápa nem harap, vagy mégis?

 

Amellett, hogy számos állat gazdára lelt, a két hobbi határán átnyúló új barátságok szövődtek, megalapozva a jövőbeli közös programokat. Nem túlzás azt állítani, hogy ez a rendezvény ékes bizonyítéka annak, hogy a terraristákkal való együttműködésünk sikeres, és igenis van jövője.

Nem hallgathatom el, hogy a személyes találkozás hobbitársaimmal - akikel eddig csak a fórumokon futottam össze - jelentette a legtöbbet. Fogadjátok szeretettel az alábbi néhány képet a Nagy Találkozásokról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasaréti Gyula, Szita tanár úr egy kedves ismerőssel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HalőrXXL, Remete Mary (mmccannon), Pasaréti Gyula (Pasa), és Mátéfi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HalőrXXL, Mátéfi, és Pecajocó

 

2012. június 05., kedd

Remete Mary (mmccannon)

 

 

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #1 8 éve 5 hónapja
Totális off ez a post-om...
Igaz a bevezetőben írt dolog,de a dolog pikantériája az,hogy kedves kollégám Mátéfi megajándékozott a TPG-n pár üveg zakuszkával!Ez egy olyan fantasztikus kaja,mely fenséges ízével belopta magát a családom szívébe..pontosabban a gyomrunkba!
Mindhárom változat egyszerűen mestermű...padlizsános,babos,gombás ízesítésűek!
Nagyon szépen köszönöm neki ezt a nem is sejtett meglepetést,nektek pedig melegen ajánlom hogy tőle kérjetek infót ezzel kapcsolatosan-fantasztikus pirítósra való,éppen ezt reggelizem!
Szóba került a sörpocak-nem venném lelkemre ha drasztikus fogyásnak indulna lelkes csapatunk..pikáns,fantasztikus..kár hogy elfogy,de augusztusban a spájzpolcokon a helyük!
T.:Gábor
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #2 8 éve 5 hónapja
Dehogy nem...te a hatalmas szíveddel szállsz ringbe,ahol azonnal el is viszed a pálmát-persze a többiekkel együtt:)!
Számomra igazi érték volt az az egy napocska...legközelebb bízom benne hogy sokkal több időt tudunk együtt tölteni valami jó nyugis helyen.
Csak jelzem:halaid olyan kondiban vannak most is,mint amilyenben nálad voltak:igazán könnyű dolgom van velük.Gratulálok a munkádhoz!
T.:Gábor
pecajoco válaszolt #3 8 éve 5 hónapja
Szerintem én sem leszek dobogós .DDDDD
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #4 8 éve 5 hónapja
:woohoo: :woohoo:
Még várjunk az eredményhirdetéssel,mert képek jönnek!:)
Sörhasam nekem sem lehet..96-óta egyetlen csepp alkoholt sem fogyasztottam:)
Csodás volt..még kicsit rá kell gyúrnom alkarra ha azt akarom olyan legyen mint a T.combod!:D
Isteni volt a hangulat-és igazából ezért mentünk szerintem páran..
T.:Gábor
Ui.:slusszpoén:tegnap írták össze a melőhelyemen a méreteinket munkásruhához-no comment!:D
Mátéfi profilkép
Mátéfi válaszolt #5 8 éve 5 hónapja
Ja...és csak most jutott eszembe, hogy micsoda siker élményben volt részem. Bizonyítást nyert, hogy nem nekem van a legnagyobb sörhasam! Ezt blogban található fotók hitelt érdemlően igazolják.
Mátéfi profilkép
Mátéfi válaszolt #6 8 éve 5 hónapja
Hát a képfeltöltéseket illetően nem nagy barát az alkalmazás, és így neked szenvedned kell néhány egyszerű művelet miatt.
mmccannon profilkép
mmccannon válaszolt #7 8 éve 5 hónapja
Aranyosak vagytok fiúk, de még nincs is kész a blogom.

Ha minden igaz, Szotyi készít nekem egy "használati útmutató szőke akvaristanők részére" című pamflettet. :laugh:
Hiába, az álló képeket nem veszi be a szerver gyomra, én pedig ebbe nem nyugszom bele.

Már csak azért sem, mert az egyik egy sluszpoen, amin igencsak nagyot fogtok nézni.
pecajoco válaszolt #8 8 éve 5 hónapja
Mit mondjak? Eddig az itthon rendezett kiállítások közül ez volt számomra a legjobb.Mindent meg lehetett nézni tülekedés nélkül,kiválóan megszervezve.De ami a legfontosabb hogy személyesen találkoztam azokkal az emberekkel akikkel már rég óta szerettem volna ,de vagy a földrajzi távolság vagy időhiány miatt eddig nem sikerült,ezért köszönet a szervezőknek.Külön köszönet Marynek a fotókért és a beszámolóért.
További jó halazást:pecajoco
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #9 8 éve 5 hónapja
Remek volt...azon a hétvégén volt olyan 50 óra amikor közben mindössze 1.5 órát aludtam..és sajnáltam az időt rá!:)Mind hangulatilag,mind pedig a kivitelezés terén felülmúlta azt amire számítottam-igazad van:a baráti-hobbitársi találkozók óriási jók voltak!
Maga a helyszín tényleg szellős,építészetileg is markáns megjelenéssel bíró komplexum...benne kellemesen-bőségesen el lehetett férni,valóban nem volt tumultuózus jelenet-azonban a magam részéről bírtam volna nélkülözni az udvarról behallatszó "dum-dummm"-ot;)
Az AME standon egy szerény kis sarkocskában voltak elhelyezve az igazi csemegék....a számomra legmaradandóbb élményt nyújtó mikroszkóp,és az élő eleségek bemutatója!Ezt a vonalat a továbbiakban még kellene erősíteni,jobban a figyelem középpontjába állítani-bár mint példám mutatja aki keresett,az talált is érdekességet!Itt a standon számomra sosem sejtett igazi jó kollegális szellem,és pontos munka folyt...már-már amolyan "paddock" feelingje volt!:)
Megvallom én főleg a személyes kontaktusok-találkozások megélése miatt vágytam annyira e rendezvényre-de ennél sokkal több sikerült.Az a napom mindörökké belevésődött az emlékeimbe..és tudjátok még hazafelé is olyannyira az emlékek hatása alatt voltam,hogy azt vettem észre hogy csöndesen bezárom a kapunkat itthon 23.53-kor....
Nem titok:gyenge szivem néha ellágyul-élmény volt!Köszönöm mindenkinek a munkáját, a szervezésben betöltött szerepét..meg mindent!Feltöltődtem...
Nem hagyhatom szó nélkül azonban egy tárgy segítségét sem a földrajzi távolság leküzdésében:21 éves Ladám minden gond nélkül,a legkisebb szemrebbenés nélkül rótta útját-és segített a szállításban,utazásban..."Neki" is köszönöm-jutalma a közelgő olajcsere,és futómű reparáláskor fog megnyilvánulni:)!
Még nem tudom hogy legközelebb mikor lesz lehetőségem,de bizton állíthatom:örömmel fogok ismét segédkezni amint csak tehetem!
Tisztelettel,barátsággal:Gábor