20 október 2020

Van egy egyszerű és gyors házi készítésű halkajám, mely nagy népszerűségnek örvend a halaimnál. Bár hetente csak egyszer kapnak belőle.

Egy deciliter házi tejben villával jól elkeverek egy egész nyers tojást, adok hozzá egy csipet porrá őrölt csalánlevelet és egy csipet virágport.

Az egészet gőz fölött néhányszor megkeverve megkeményedésig párolom. Ha kész, akkor előbb egy szűrőbe téve addig öblítem, ameddig tiszta víz folyik le róla, majd egy leves szűrőn átpasszírozom. Egy kupakos tormás üvegben a hűtőben tárolom. Bő egy hétig is eláll. Kiskanállal annyit adok a halaknak, amennyit 1-2 perc alatt elfogyasztanak.

A halaim szeretik és eddig semmilyen negatív tapasztalatom nincs vele. Az elevenszülőknek 2-3 hetes koruktól ajánlom heti max. 2 alkalommal, de más halak sem vetik meg. Sőt!

Tápláló, ásványi anyagokban gazdag házi táp.

Mátéfi Gyula

AME tag

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Mátéfi profilkép
Mátéfi válaszolt #1 8 éve 4 hónapja
Na most megfogtál a kérdéseddel....Nem tudom, de kb. egy hétig eláll a hűtőben.

A tojást meg nem igazán tudom, hogyan lehetne megfelezni... Nálam elfogy, de soha nem számoltam ki, hogy mennyi halnak elég.
mmccannon profilkép
mmccannon válaszolt #2 8 éve 4 hónapja
Nagyon tetszik a recept.
Az elkészült mennyiség kb. hány halat szolgál ki?
Gondolom, ez fontos információ lehet, hisz' akinek pl. 20-30 elevenszülője van, lehet, hogy fele adagból is elkészítheti.

(Rám nem vonatkozik. :lol: )
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #3 8 éve 4 hónapja
Mindkét receptedet örömmel olvastam,igen köszönöm!
Bár magam is elsősorban fagyasztott,és élőeleséggel etetek,de időm híján kénytelen leszek kidolgozni egy olyan receptet melynek összetevői itt is elérhetőek..mert nevetséges,de pl. pulykaszív egyáltalán nincs:(Pedig harcsáim a "Diszkoszmix" nevű bolti készítményt is szivesen fogyasztják,ha éppen időhiányban szenvedek..Igen:nálam anyagi megfontolásból is kívánatos lenne házi készítésű eleség készítése!
Ezt a receptedet már régebben elkészítettem,mikor meséltél róla..így jó szívvel ajánlom én is!:)Ráadásul minden összetevő elérhető itt falun is..köszi!
T.:Gábor
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
  • Nincs üzenet