18 december 2017

Díszhalak etetése

Több
3 éve 10 hónapja #141 Írta: lucius
lucius válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Szia Gergő!
A menetes száknyélhez lehet kapni különféle szákfejeket, melyek csavarral szétszedhetők, és könnyű rá hálót készíteni. Én ilyenből csináltam, tökéletes, és könnyű.
Üdv:Feri
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Bishop

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #142 Írta: S.Péter
S.Péter válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Szia Gergő!
Ha horgászol akkor ismered a "sárga végű" kifejezést.:) Ha mégsem akkor elárulom, hogy a 330-360 cm "dióverő" horgászbotokat hívták így a maga idejében. Szóval ha beszerzel egy ilyet ( horgászboltokban a használt cuccok között biztos találsz vagy a horgászportálok apróhirdetés rovatában is rálelhetsz) és kiveszed a spiccet szert teszel egy olyan erős teleszkópos nyélre amivel bátran planktonozhatsz!!! Tapasztalatból beszélek én is ilyenből csináltam.;) A háló és a nyél összeillesztésére meg annyi lehetőség van, hogy biztos megtalálod a legoptimálisabb megoldást.
Üdv
Peti
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: czet49, Bishop

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #143 Írta: Bishop
Bishop válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Sziasztok!

Itt a lakóhelyemen van egy akvarista, aki planktonozik is ritkán. Az Ő példáját lemásolva készítettem egy plankton hálót. Nem nagy valami: 25cm átmérőjű kör káva 8mm-es vasból, 50cm mély függönyanyag, ami műszálas, selyemszerű (nem értek az ilyesmihez :) ). Kipróbáltuk, és szedtük is a cyclopsot szép számmal. Egyenlőre megteszi. Viszont egy valami hiányzik: a nyél. Az övét használtuk, de az nagyon drága: 16000 HUF, valami OBI-s szerszámnyél. Azonban én ennyit nem szeretnék érte adni, ha nem szükséges, és az érdekelne, hogy Ti mit használtok erre a célra. Vannak barkácsmegoldások összetolható, teleszkópos nyélhez? Vagy más alternatíva, ami megbirkózik a feladattal és elég jól kihúzható, összetolható, esetleg egymásba rakható? Csak a szállíthatóság miatt...
Még arra gondoltam, hogy a horgász szákomnak a nyelét használom (2,70m) aminek a vége menetes, és egyik ágas fejéről a menetes részt leveszem, hozzáhegesztem a kávához... (Ugye ha lehet a két anyagot egyesíteni). Mit gondoltok erről?
Köszönettel:
Gergő

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #144 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Van nekem egy igen kedves akvarisztikai barátom...ő bár saját elmondása szerint amatőr,de egykor mikor még máshol fórumoztam olyan blogokat rittyentett a srác,hogy öröm volt olvasni!Személyes ismeretség is köt hozzá,írtunk együtt is blogot stb...most írásait ajánlom hát figyelmedbe Mikes ha nem ismernéd-bogarászd végig,nagyon jó a nyelvezete is,és pazar videókat képeket is készít!
akvarista.hu/Killer81/blog&sort=asc
Egyébként Kapi jól mondja:lehet hogy olcsóbb fagyiként megvenni!Viszont a nevelgetésük is nagyon jó mulatság-sok sikert!
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mikes

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #145 Írta: kapi
kapi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
szia
Nem érdemes vele foglalkozni mert nem tudsz jelentős mennyiségű rákot előállítani.
Lehetséges a rákocskák felnevelése algás akváriumba teszel 1 csomó kikelt kis rákot néhány kicsi életben marad és felnő sőt szaporodik is.
Etetésükhöz lehet kapni liqucellt és mikrocellt(jó drágán) de ivadék táppal is etetheted őket.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mikes

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #146 Írta: mikes
mikes válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Sziasztok!

Artémiát szeretnék keltetni, erre olvastam megoldást, amit ezúton is köszönök! Felnőtt halaknak szánom őket eleségül, ezért szeretném "megnöveszteni" a kikelt lárvákat. Mennyi ideig érdemes tartani őket, milyen körülmények között? Mivel lehet őket etetni? Ha megnőnek, szaporodnak?
(Már csak azt nem kérdeztem, hány éves a kapitány?)

Köszönettel:

Mikes

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #147 Írta: Takker
Takker válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Köszönet!
Lenne még egy kérdésem Szotyikához,a víz mitől ennyire barnásvörös?A peték mennyiségétől,vagy valami mástól?
Ui:Gábor, :woohoo: :silly:
Üdv:Takker

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #148 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Én eltértem tőle,az eredmény ugyan olyan jó,a szüret is hasonlóan egyszerű...jah,hogy miben tértem el?Én most jelenleg ásványvizes flakont használok! :D :woohoo:
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #149 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
szintén Pasa módszerét használom

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, Takker

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #150 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Még e topik elején szó volt róla (csak visszaolvasni kellene).
emlékeztetőül:
Az Artemia keltetésére nálam az alábbi módszer vált be:

egy levágott fenekû 2 literes Cocacolás pet palackot fejével lefelé felakasztok, megtöltöm kb másfél liter csapvízzel és teszek bele egy púpos evõkanál sót. A vizet levegõvel mozgatom (porlasztóval vagy anélkül is jó). Ebbe teszem a keltetésre szánt sórák petét. A hõmérséklet 25-26 °C. A kelési idõ és százalék függ a pete minõségétõl is, de általában 15-16 órára már vannak kikelt kis naupliuszok. A teljes mennyiség (90-95 %) 24-36 óra között kel ki.
Ha leállítom a levegõztetést, akkor néhány perc alatt szépen különválik a kikelt naupliusz, az üres peteburok és a ki nem kelt pete.
Egy levegõcsövel könnyen leszivornyázható a naupliusz.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, szotyika, saluosi, mikes, Takker

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #151 Írta: Takker
Takker válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Artémia keltetésről kérdeznék,hogy ki hogyan csinálja,mert én csak egy kb 2-3 literes műanyag vödörbe,amit félig töltök vízzel,ebbe 3 csapott teáskanál sót teszek,egy porlasztó és kész.
Elég jól kelnek,de biztos van ennél sokkal jobb megoldás is.
Üdv:Takker

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #152 Írta: Takker
Takker válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Erről a féregről érdeklődnék,van e valakinek,vagy beszerezhető e itthon:Aulophorus furcatus?
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #153 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Csak nem hagy nyugodni a téma amit a vágott tubi kapcsán emlegetsz...Tudod én mióta tavaly két éve létrehoztam a komposzthalmomat alkalmanként számottevő mennyiségű trágyagilisztával is etetek.Itt is pontosan az a szitu mint a tubinál:ha lemixelem őket és halálosan tisztára kimosom,akkor tulajdonképpen a nagyon értékes testfolyadékokat,enzimeket,sőt a béltartalmat is eltávolítom!
Most tegyük a szívünkre a kezünket:a természetben vajon ki mixeli le nekik a vízbekerülő férgeket bogarakat miegymást?Nyilván semmi ilyenről szó nincs-mi csak az állandó kedvező vízparamétereink felé való törekvés miatt tesszük ezt!De az a mi dolgunk..attól még ésszerű és kitapasztalt mennyiségekkel minden további nélkül etethetünk mosatlan aprítékot is szerintem!Sőt-egyáltalán felnőtt állatainknak muszáj aprítani nagyon finomra?Azt gondolom nem-elég csak pár felé elvágni és kezét csókolom.Igen ám,de nem bírják bekapni,és nem tudják eltépni sem!Jogos..kísérletbe kezdtem!
Kifejlet trágyagilisztákat dobáltam be coryjaimnak 1.5-2centis darabokban...ők remekül "támadták",de elfogyasztani nem tudták.Az eset estefelé történt fél éve,fel voltam rá készülve hogy másnap dél körül le kell szippantanom a gilisztadarabkákat.:(
Nem ez történt-az a sok éhes száj,meg a nyilván közben beinduló bomlás megpuhította a gilisztákat,és csak a gömbölyödő pocakokból következtethettem ki hogy hová kerültek!:)
Vágott-mixelt tubi:ha leszűröm a kimosott aprítékot kb 1/3-a marad az eredeti mennyiségnek!Nem hiszem hogy amit én kimostam belőlük annak a lefolyóban kellene kikötnie,ezért én a következő módszert gyakorlom egy ideje:jól kimosott egész tubikat használok mixelésre,és csak annyi vízben készítem el amennyi éppen elegendő!Természetesen ezt azonnal fel is kell etetni,így a medencékbe vagy kanálkával adagolom a mixet,vagy felkavarva öntözgetek belőle mindenhová.Egy-két hét mindössze az az időtartam míg mixelni kell nekik-aztán már elég darabolni is,itt meg értelemszerűen az üveglapról már megy is be nekik a vagdalék.
A tubit én mindig kimosom etetés előtt,de mostanában egy elég extrém és megosztó gyakorlatot is követek.Mikor mossuk ki a tubifexet mindig van pár elhalt szál-netán több is,főleg olyan melynek mintha az egyik vége még élne,de a másik már kifehéredett.Most ezt én leöntsem a lefolyóba?Nem!Felnőtt halaim nem teketóriáznak sokat...ivadékoknak persze nem adom,még mixelve sem.
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #154 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Szia Ferkó!:)
Halálosan jól beszélsz,ami meg sem lep engem!Valóban nem szükséges-sőt én sem szoktam-kimosni a kétféle microworm-öt,ha csak keveset etetek belőle.Jobbára ezt a lefürösztést az új tenyészetetekről származó első pár lemosás után alkalmazom,mert akkor még sokkal erőteljesebben "lisztesedik" a víz.Megfigyeléseim szerint nagyon számít az is hogy milyen ivadéknak adunk belőle-nálam ugye a coryk nem nagyon keresgélnek vízközt,és a sok lebegőanyagot a szűrő szedi össze.Ha viszont sok lazacom,dánióm,guppim,stb lenne minden további nélkül én is a'la natur bezuttyintanám nekik!:)
Alig pár hónapja még érdekességnek számított néhány kollégának a zabpehely eleség,bár a régi motorosok emlékeim szerint mindig is használták-az is igaz hogy minden eleséggel ki kell kísérletezni a mennyiséget!
Gratulálok a sikeres közeg konzisztencia eléréséhez,és a módszer sikeréhez-ugye milyen egyszerű?További sikereket neked,és jó egészséget!
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #155 Írta: lucius
lucius válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Sziasztok!
Gábor! egyik éjjel hosszas rágódás után kipróbáltam a lemosós módszered. Azóta többször is alkalmaztam kis módosítással.
Mondhatom zseniális!
Mi a módosítás? Nem "mosom" ki őket, mert felesleges. Ugyanis amit kimosol az is tápanyag, méghozzá jóféle. Többször teszteltem, és semmi gondot nem okozott. Abból indultam ki, hogy évekkel ezelőtt beszélgettem a Baska dokival a vágott tubi témában, amikor azt mondtam, hogy kimosom majdnem lehülyézett(persze ő nem ilyen) mondván pont az a lényeg amit így kidobok.
Ok nyilván túl lehet így is meg úgy is etetni, de ez nem azt jelenti, hogy ezért ki kellene dobnunk a zabpehely ázalékot. Csak figyeljünk oda a túletetésre.
Üdv:Feri
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #156 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Köszönöm a türelmet!:)
Microworm-ök:talán olvastátok már hogy nálam mindkettő azonos közegen van,a banán/zabpehely keverék nekem sikeresnek tűnik.Nem lisztet használok(az ára miatt),hanem a legfapadosabb Lidl-nél kaphatót(199,-Ft/500g).Ez egyfajta hengerelt/roppantott zabszemekből álló,tehát totálisan természetesés finomítatlan termék,benne héjdarabokkal,csíraszemmel stb.A banánt mindig úgy választom ki a zöldségesnél,hogy már szinte túlérett legyen,az sem baj ha néhol barnás már..
Jól "vettétek le" én egészen kemény közegen ügyködöm,még kicsit sem folyós amit használok.Erre magyarázat az hogy én nem ecsettel szedegetem le őket a doboz faláról,de nem is mászatom már őket fel semmiféle közbenső műanyaglemezkére.Egész egyszerűen engem nem is érdekel hogy mennyien másznak fel oldalra,mert azon a mikroklímán ahol nekem vannak(fürdőszoba,pára,meleg) a megfigyeléseim szerint ha "elkenem" a férgeket bármivel is,könnyedén kis penészbevonat képződhetne.Ezért ahogy régebben említettem én egyszerűen lemosom őket kb fél deci akváriumvizet téve a megdöntött tégelybe.Ezt a vizet szépen körbeforgatom,arra mindig ügyelve hogy inkább csak a kultúra szélső egy centijét érintse,viszont a doboz falára kikapaszkodott férgeket mind lemossam.Ehhez rendszerint egyetlen kör a "vízpengével" elegendő-az időtartam pedig 3-4 secundum.Gyors ez,hiszen nekem erre is van szükségem-sokszor 15-18 edénykét is lemosok egy etetésre.Aztán a lemosás után a még nagyon "koszos"férgecskéket összegyűjtöm egy kis Erlenmeyer lombikban,ahol több váltott vízben eltávolítom róluk a felületükre tapadt,vagy az eljárás során lemosott közegből származó szennyeződést.Mikor vadonatúj kultúrák legelső mosását végzem akkor érzékelhetően sokkal több a liszt szerű lebegőanyag a vízben...bár a halak nyilván megennék ezeket is,de én pontosan a lemosás nélküli számottevő mennyiségű féreg többnapos állására gondolok kollégám ezt taglaló írása okán! .Ha gyönyörű szép banán vagy Walter féreggel etetem a frissen elúszott harcsákat,én bátran etetek túl velük,és utána akár 1.5-2 napig sem kapnak semmit sem!Sokszor még a 2. napon is megfigyeltem mikroszkóp alá helyezett,az akváriumuk aljáról származó féregmező élő voltát!Történik mindez átlagosan 24-25 fokos vízben,igaz igen bőséges oxigén ellátottság mellet..Abban az esetben ha nem fogyott el mégsem a teljes mennyiség(kis rutinnal azért jól saccolható a szükséglet),akkor azt leszívom ügyelve a kis halacskákra-ezt a leszivornyázott "megfáradt" microworm-öt azonnal engedem is be egy másik medencébe ahol a halak rendezik a sorsukat(felnőtt corykat is lázba hoz,guppik mint holmi cetcápák szeretettel és élvezettel szűrögetik stb).Abban az esetben ha a medence alján mégis lenne egy nem leszívható bevonat,akkor azt azonnal és haladéktalanul "feltörlöm" egy szivaccsal...na ez az a réteg ami nagyon komoly problémát okozhat halainknak ha megcsipegetik,ajánlom messzire kerülni valóban!
B) Persze jól tudom hogy eddig nem a kérdésetekre adtam érdemi választ-következzem most akkor a közeg előállítása során szerzett megfigyeléseim közül pár hasznos.
Mivel a teljes zabszemet használom,megfigyelhető hogy a konzisztencia változik az elkészítés során,gondolom a héj nedvszívó tulajdonságának betudhatóan!Nos,miután bekevertem a masszát,én mindig várok 10-15 percet,és ha túl keményre sikeredett volna akkor nagyon kevés vízzel még lazítok rajta,de roppant óvatosan!Célom hogy a kis tégelyekben már szépen szétterülő,de idővel ismét kicsit keményebb közegre olthassak.Az edénykékbe behelyezek egy jó nagy púpozott evőkanálnyi közeget,és a tégelyt céltudatosan a tenyeremhez vagy az asztalhoz csapkodva szétoszlatom az alján szép egyenletesen(ezt a csapkodást nagyon élvezik a gyerekeim).Mindig ügyelek arra,hogy levegő zárvány ne alakuljon ki a közegben!
Erre oltom a férgeket aztán,de én nem a régi tenyészetekről lekapirgált oltással,hanem szintén "fürösztött" férgek tömegével végzem ezt-egy 20ml-es fecskendő segítségével.
Általában a 4.-5. napon már megindulnak az edényke oldalán felfelé,innentől kezdve fel is használhatom őket.
A közegben mindig használok banánt,és helyes mennyiség esetén a beinduló erjedés illata is megszűnik pár napon belül-de a rétegvastagságra ügyeljetek,elegendő 5-7 mm.Ha túl vizes a közeg,akkor kis billentésre is megindul mint holmi sűrű katyvasz-sajnos ilyenkor már nem lehet a lemosást alkalmazni,de még kevés zabpehellyel mindig besűríthető.Minél folyósabb a közeg annál nagyobb az esély erjedésre,bár a férgek rettenet mennyiségben másznak a doboz oldalára..kik-ki döntse el hát hogy melyik "szüretelést" szeretné megvalósítani;)
A banán mint jó tápanyagforrás szolgál,de más komoly fruktóztartalmú gyümölcs is sikeres lehet-nálam a körte,a szilva,és a nagyon édes szőlő is sikeresnek bizonyult.A zabpehely és a klf gyümölcsök tápanyagtartalmát is ajánlom tanulmányozni ha van kedvetek-továbbá a banános alaphoz jól passzolhat némi sütőtök is így szezonban;)
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pana28, Takker

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #157 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
És a grindálokat csak száraz macskaeledellel szoktam etetni
A walterek vagy zabpehelyliszten vannak vagy azt keverem valamivel pl: banán vagy sütőtök.
Van hogy kenyérre is oltok, vagy zabpehelyre, de ezek egy idő után fehér filmrétegesek lesznek, és aztán annak már annyi.
Előre is köszönjük a válaszokat! :)

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #158 Írta: Takker
Takker válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Sziasztok!
Nos,igen,én csak sima zabpehelyliszten tartom őket,bár a mostani tésztáshoz tettem reszelt sárgarépát is.No meg az élesztő néha instant néha hagyományos formában.
Most próbálok indítani egy kultúrát rozsliszten,majd meglátjuk mi lesz belőle.
Üdv:Takker

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #159 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Pana köszönöm szépen a megértésedet-látod Takker máris jó ötleteket mond!A holnapi nap estefelé ígérem részletesen taglalni fogom a megfigyeléseimet és ötleteket fogtok kapni mindketten!De addig is bátorítanék bárkit hogy mondja el saját tapasztalatait..csak hobbista vagyok,én is szívesen tanulok!
Egy kérdésem mindkettőtökhöz,hogy holnap merrefelé tereljem a válaszomat:a két microworm kultúrát csak zabpelyhen tartjátok?A közegben nincs semmi más,csak zabpehely?
Jelentkezem holnap uraim...megoldást eszközlünk,együttesen kialakítjuk a választ!;)
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Pana28, Takker

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #160 Írta: Takker
Takker válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Szia!

Nos,én is hasonló problémákkal küzdök mint te.a walter féreg szerintem sokkal lustább,mint a banán egyszerűen,nem hajlandó felmászni,pedig szemmel láthatóan nyüzsögnek a felszínen.
Én pár naponta megszórom friss liszttel,meg csipet élesztővel,de ez is csak egy ideig működik 1-2 hónap aztán újraoltok,mert egyszerűen már egyántalán nem másznak fel.Vagy pár percre ráteszem a lámpa tetejére a melegtől mindíg felmásznak,de ezt nem szeretem alkalmazni valamiért,és időigényes is.De gondolom ezeket te is ismered,csak azért írtam le,hogy ne aggódj nem vagy egyedül a problémákkal. :)
Mindíg csodáltam Mátéfi úr blogjában a walterokat,hogy milyen mennyiségben vannak a falon,nekem ilyen még vadi új telep esetében sem nagyon szokott lenni.
Gondolkodtam már talán a tartó edényük anyaga is befolyásolhatja őket,de nekem is carte door-os dobozban vannak. :)
Valamiért a forrázott zabpehely nekem sem igazán működik,én is lisztel csinálom,bár most csináltam egy tenyészetet,őrölt 8 tojásos tésztán egyenlőre megy,és még másznak is. B)
a grindálok talaját havonta egy csavarhúzóval,vagy mindegy mivel, kavard össze,valamit jó ideig ne etess belőle.Ez nekem is segített,elég jól kezdenek elszaporodni.ezt a fellazítást is egyébként a fórumról lestem el.
Még annyit a walterokról,hogy lehet néha frissíteni kéne a törzset,ezért én magam is veszek a következő börzén egy adagot.Ha pedig túl folyóssá válik egyszerűen önts le belőle,így nem kell annyi liszt. ;)
Üdv.takker
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, Pana28

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Moderátorok: petersKoka
Oldalmegjelenítési idő: 0.286 másodperc
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések