21 október 2017

Díszhalak etetése

Több
3 éve 10 hónapja #181 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Ez esetben atkával fertőzött volt már a tőzeged(erről nem beszéltél!)-ilyenkor semmi nem segít,esetleg ha kifőzöd a tözeget/ha erre alkalmas,mert szálas/.Ilyen esetben újraoltás "játszik"-lehet az eredeti kifőzött tőzegre,új tőzegre,de lehet akár mohára is!;)Sőt-rengeteg másféle közeg létezik még...
Ha bármi okból lecsökken a termelés gyanakodni lehet az alábbiakra:
-túlnedvesítés/vagy ellenkezően pont hogy nagyon száraz a közeg
-a közeg túlzott tömörödése
-gombák/penészek megjelenése
-túletetés
-annak a grindáltörzsnek nem megfelelő eleség/ha eddig ették akkor ez nem lehet/
-valamiféle fertőzés/itt akár egysejtű vagy vírus is szóbajöhet/
-más,a grindálokat hátrányosan érintő fonálféreg elszaporodása
-atkák mint nálad...borzalom:(.ezek a kis "gömböcskék" mindenhol ott vannak,vagy lesznek.
-ugróvillások megjelenése
-magasabbrendű rovarok/muslincák egyebek/belepetézése
-stb....
Rengeteg baj érheti őket sajnos-általában ha nem nagyon van elhanyagolva a tenyészet/vagy nem hirtelen nagy mennyiségben jelent meg a probléma/talán még menthető a tenyészet...fel szoktuk etetni a megjelenő rovarokat,ezzel is csökkentve a számukat.Továbbiakat kérlek olvass el a "Grindálok mohára!" c. blogomban,és annak hozzászólásaiban.
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 10 hónapja #182 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Nos én próbáltam a te verziód is, megmozgattam a tőzeget, plusz szétszedtem pár darabra is ami eddig a belseje volt azt kívülre tettem.
Másik pár dobozban meg ami volt tőzeg beletettem hálóba és belógattam a halakhoz így kiettél belőle a férgeket majd alaposan kimostam a tőzeget így szinte nem is maradt kemény rész és újraoltottam.
Az eredmény mindkettőnél siralmas lett :(
Az atkákon kívül más nem nagyon akar szaporodni bennük. van valamennyi grindál, de mégsem akar felszaporodni egyáltalán, mintha csak vegetálnának, közel sem annyi a termés, mint mikor friss volt a tőzeg.
van valakinek valami ötlete mit kellene csinálnom?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #183 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Érdeklődnék, hogy ki hogyan tárolja a tubit?
Nálam vödörben vannak és reggel-este cserélem rajtuk a vizet.
Van azonban néha, hogy pirosas lesz a víz és van az alján szerteszét bizonyos mennyiségű kifehéredett amik nem élnek.
Ezek amúgy is elpuszulnának vagy én rontottam el valamit?
És egy vödörbe mehet mondjuk egy liter tubi vagy egy ládába 2 liter ha cserélem a vizet 1-2 naponta és teszek bele pár szelet krumplit meg egy 250L/órás belső szűrőt?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #184 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Köszi a visszajelzést-okosan gondolkodsz!Ritkán és keveset-ettől azért lehet többet!;)
/Meg sem lepődtem-de fohászkodtam rendesen!:D/
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #185 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Jelentem, teljes siker. :-) Anciék maradéktalanul eltakarították a kb. 8-10 zappelyhet (igaz, nyamikáék kb. 40-en vannak).
Persze ez csak egy próba volt. Néhány nap elmúltával - talán a hétvégén - újra megpróbálom, lehet, hogy csak az újdonság varázsa gerjesztette be őket.

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #186 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
1-2 perc is elegendő!Csak nagyon keveset,és legyél figyelemmel az összetételre!
Sok sikert!
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #187 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Gábor, bogorat ültettél a fülembe. Rostok, amit aciék bélrendszere igencsak igényel. Ki is fogom próbálni, s majd referálok.

Amit most elterveztem, a következő:
- 1 csipetnyi pelyhet pihentetett vízbe áztatok
- egy éjjen át hagyom állni, majd leöntöm a fölös vizet, és jól kinyomkodom
- reggel - az egyik 42-esben nevelkedő - anci babáknak bedobom

Mary
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #188 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Én is-kuka azonnal.Egyébként a molyok elleni védekezésre feromonos csapdát javaslok,mert nemcsak a paprikát,hanem a lisztet és egyéb fűszereket is betámadhatják a konyhaszekrény nyugalmában.Minden felbontott nagyobb kiszerelést szorosan visszazárni,vagy simítózáras tasakokba helyezni-tudom mit beszélek,vidéki vagyok,sajnos van tapasztalatom.
Sőt:az elmúlt két hétben járt nálam több akvarista társunk is,és szóbakerült a nagyobb mennyiségű szárazeleségek dolga is-nevezetesen hogy mit tegyünk a készlettel?Felnyitottam nekik a fagyasztónkat-szép sorjában felcímkézve bizony ott várják a felhasználást.Ezzel nemcsak a kártevők,hanem az avasodás,és az alkotók oxidálódása ellen is védekezem reményeim szerint.A vásárolt "kimérős" tápokat a lehető leghamarabb felhasználom,de egy éven túl a fagyasztóban sincs helyük.Ha olyan meggondolatlan voltam hogy valamit nem etettem fel időben akkor az bizony kuka-ugyan így kuka a kedvezőtlen szagú,vagy atipikus illatú szárazeleség is-még akkor is ha a szav. időn belül van.
Sokat veszíthetünk ha nem megfelelő eleséget használunk...és mindent elveszíthetünk ha romlott eleséget etetünk.
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #189 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Nem tudom, hogy a molynak a végterméke mit tartalmazhat és annak milyen hatása lehet a halakra. Lehet, hogy nemcsak moly, hanem penészgomba is jelen van. Én a helyedben nem használnám fel az biztos. A vélt spórolás biztosan nem áll arányban a lehetséges veszteséggel. Egyébként is az őrölt paprika mennyisége amit a házikajához keversz olyan elenyésző mennyiség, hogy nem oszt nem szoroz a végköltségeket illetően, ezért a legjobb és legfrissebbet használd. Én ezt tenném helyedben.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #190 Írta: halivadek
halivadek válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Tavajról marad egy "kis" örölt fűszerpaprikánk ami sajnos bemolyosodott. A kérdésem hogy fel lehet-e használani halak vagy eleségállatok etetésére? Van-e valami receptje valakinek rá?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #191 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Tiszteletem!
Igazából még nem is igen találkoztam a fórumokon egy "eledellel",amit pedig a H-Zs "bibliánk" is említ.Úgy érzem itt az idő arra hogy "képbe helyezzelek" benneteket,hiszen nagyon jó alkalmi eleség lehet a zabpehely is.Összetevői miatt igen keveset adagoljatok,a vizet nagyobb mennyiség komolyan veszélyeztetheti!
Már megfigyeltem hogy ha frissen etetett grindállal etetek,többször zabpehely darabka is bekerül a medencéimbe-ez azonban gyorsan el is tűnik!Az idők során aztán olyanra is vetemedtem,hogy direkt csak nedvesített zabpehellyel etettem-harcsáim vannak főleg-és a forgatagban szinte pillanatok alatt tűntek el a szemcsék.Egy próbát nagyon ritkán megér ha gondoljátok...
Összetevői:fehérje 14.4%,zsír 6.8%,és szénhidrát 64.3%.
"Gyors energiát" ad,mely azonban a rosttartalomnak köszönhetően hosszú időn keresztül szívódik fel.Magas rosttartalma okán kevés is elegendő belőle.Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz-csak jelzem:az E vitamin tartalma egészen jó!Így hogy ezt összefoglaltam saját magam számára is,már értem hogy különféle féregkultúráimban miért fogy ennyi!;)
T.:Gábor

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: czet49, mmccannon, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #192 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Köszönöm a gyors választ, amint időm engedi neki is állok.
Mindenképp válaszolok, hogy mik a fejlemények :)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #193 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Hogyne lenne kolléga-vedd ki az egészet a dobozkából,és óvatosan morzsold fel a kezeiddel.Utána kissé lazán töltsd vissza,alakítsd ki az etetőgödröt-kevés eleség máris mehet be-ha kell nedvesítsd,üveglap vissza,zárófedél fel..és kész!:)
Ettől a manipulációtól a férgek nem fognak számottevően károsodni-az ötletért felelősséget vállalok!Sok sikert-kérnélek hogy pár nap múlva jelezz vissza milyen eredményt értél el,rendi?
T.:Gábor
Ui.:na pontosan ezt fogom tenni én is majd legközelebb a kókuszrosttal-ha tömörödik átmorzsolom!;)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, Pana28

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
3 éve 11 hónapja #194 Írta: Pana28
Pana28 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Sziasztok!

Nektek is szokott olyan lenni a grináltenyészetben, hogy egy idő után, mintha megkeményedne a tőzeg?
Mikor ez bekövetkezik, akkor a mennyiségük is csökken.
Pedig mindent úgy csinálok velük mint előtte, mégis az etetés helye körül megkeményedik egy idő után a tőzeg.
Van valami ötlet ellene

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
4 éve 1 hete #195 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
A hír igaz!Sőt-azt hallani hogy a Gyáli patakon leúszó Moscow blue-k a legvérengzőbbek,hiszen most az őszi idényben szemrevételeztetnek a börzén is...kell tehát a kondi!:)
Szegény cápa hanyatt-homlok menekült vissza a Fekete-tenger irányába,ám a Vaskapu egyik turbinája valóban megtépázta a rajta alig maradt szőrréteget...bőrének hazánkban leszaggatott foszlányait az önkormányzatoknak ajánlották föl mint csiszolópapírt.Ám még a felhasználás előtt rekvirálták,és mint szigorú számadási kötelezettséggel bíró eszköz ma is ott pihen valamely fővárosi pince dohos mélyén...Errefelé azt rebesgetik hogy a pincét-és vele a kikészített bikacápabőrt is-szétlopkodták a környékiek,és máig használják is.Ez tehát minden bizonnyal annak a magyarázata hogy a fővároskörnyéki emberek dörzsöltsége messze meghaladja a vidékiek nyíltszívű önzetlenségét!:D
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: jocopoco95

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
4 éve 1 hete #196 Írta: Chris0604
Chris0604 válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
akkor kuka lesz ezek után az összes táp amit kaptam.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
4 éve 1 hete #197 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése

halőrxxl beküldte: Mátéfi .................Tudom a bikacápák felúsznak,a brakkvíz stb,stb..........
T.:Gábor


Gábor én nemrég azt olvastam, hogy egy ilyen felúszott bikacápát körülvettek a hazai vízben parádézó guppi haramiák, és dühükben szőröstül-bőröstül felfalták a bikacápát! :laugh:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, jocopoco95

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
4 éve 1 hete #198 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Mátéfi most jól meghintáztattál...az elkezdett mondandód azonnal ellenérzést váltott ki belőlem ,és roppant jól esett hogy a végére azért kiderült a turpisságod-azonos a tudásunk és a nézetünk.
Látom elolvastad a linket-sőt ajánlod is-amit pár napja egy FB-ismerősünknek ajánlottam behatóbb tanulmányozásra.De tudod szerintem még az az írás is sántít egy kicsikét...mint tudjuk a halak nagy többsége poikilotherm,így a fene sem tudná megmondani hogy most éppen hogyan emészt?Tény hogy lehűlés hatására az emésztés folyamata drasztikusan lassul,én ezért gondolom trópusi halaknál figyelemmel kísérni a hőmérsékleti igényeiket.Aztán ugye a békés halaink gyomra nem is igen van-a megfelelő béltraktus kémhatása pedig nemhogy savas-mint a ragadozóknál-hanem egyenesen inkább lúgos irányba tolódik el.Kérdés hogy hogyan emészt meg mégis a tápcsatornájába kerülő anyagokat?Ha zsírról van szó,a környezeti hőmérsékletnek csak a fent vázolt esetben van szerepe-egyébként az epe által kiválasztott folyadék éppen ebben a közegben emulgeálja a zsírt.Ezt követi aztán az apró zsírgolyócskák "randija" az aktiválódott lipázzal,ami aztán "ad neki rendesen":).Azt hihetnénk hogy az emésztés-már a halaké-olyan egyszerű..pedig dehogy!Ugyanúgy van epéjük,májuk,hasnyálmirigyük mint pl nekünk is-és ezek együttese sikeresen kiegészíti a táplálék emésztését.Egy érdekesség:sokan azt hiszik hogy a gyomorsav a legkomolyabb ami csak lehet az emésztés során-olvassatok utána a zsíremésztésnek,meglepődtök!Például a mi gyomrunkban szinte alig történik valami-de aztán a későbbi béltraktusban feltáródik mindaz ami az élelemben volt.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Vitaminok..hát igen.Ha megnézünk egy táblázatot azt látjuk hogy míg egyes vitaminok hő hatására károsodnak,addig mások ezt minden további nélkül elviselik.De azok meg lehet hogy szabad levegőn
rövid időn belül oxidálódnak,netán fény hatására megsemmisülnek.:(Ember legyen a talpán aki ki tud igazodni-ezért javasolnám házi kajáinknál mindig a legkíméletesebb,leghatékonyabb,és legrövidebb "manipulációs időt"szem előtt tartani,aztán mars a fagyasztóba!
Peters kifejezett öröm hogy post-olsz...én is használom eléggé rég a fokhagymát csakúgy mint a piros csemege paprikát,de én is fűszerként.Halaimon csak kedvező jeleket konstatálok,én minden további nélkül ajánlom is őket ekként használni.
Végül is mi a pálya a tengeri halakkal,mi a helyzet az édesvíziekkel? Bármilyen folyami halunk találkozik tengerivel?Tudom a bikacápák felúsznak,a brakkvíz stb,stb..nem erről beszélek.
Vajon édesvízben élő halaink fogyaszthatnak-e tengeri eleséget olyan gyakorisággal mint édesvízit?Vajon mi a jobb:ha esetleges parazitáknak teszem ki őket,vagy az ha egyáltalán nem ismert eleséggel etetem őket?
Nem-nem fogok téríteni-csupán elmondom hogy én más úton járok.Nem tógazdasági pacapontyot etetek halaimmal..nem is amúrt,vagy busát.Igaz ragadozót sem,mert azt családom kétlábú tagjai azonnal zárolják "bőr alá"-hanem egyszerű mezei/?/ keszegecskét,kárászt,sneidert/küsz/,vagy éppen törpeharcsát.Ez utóbbit mostanában már egyáltalán nem,mert grrrrrr!A húsa fantasztikus,de nem szeretek vele foglalkozni-errefelé már olyannyira elaprózódott az állománya,hogy borzalom, a10 centis szinte kapitális:( Naphal bejövős-lenne,ha szeretném pucolni a nagyon benőtt pikkelyeit.
Így hát élvezem a spiccbotos pecát-keszeg,küsz,kárász ifjonc egy idő múlva randizik halaim emésztőrendszerével.Rendesen be szoktam tárazni belőlük...azok a fránya guppik is ennék a fogatlan szájukkal,na ez a bibi!:D L-es harcsáim megvesznek érte...ancik szigorú hívők!
Ismételten hangsúlyozni szeretnék azonban két dolgot is:a fagyasztott édesvízi halszelet csak amolyan unikumként kerül eléjük-bár ha a heti egy alkalmat nézem....szóvalvalóban,nálam így megy ez.A halakat olyan vizekből fogom ahol eddig még beteg állattal sosem találkoztam..még a víz is szinte iható!Mindazonáltal ezt csak járatosabbaknak ajánlanám-előbb kipróbálásra,aztán ki tudja?;)
Ikra...jah,igen-ha nagyobb testű példányban találok érett-tehát nem "száraz",fűrészporízű-ikracsomót azt is fagyasztom.Na ez igazi ritkaság-mindenki odavan érte..mindenki!
Tengeri halak-hát nem is tudom.Akvakultúrából származnak?Már nem is kellene...Szabad vízből fogottak-mennyi a nehézfém és a higanytartalmuk?Milyen környezetkárosító módszerrel fogták,és ezzel milyen kárt okoznak a természetben-pl:fenékháló?És hogy dolgozták föl,hogy szállították-biztos hogy a nem megfelelő tárolási hőmérséklet miatt nem halmozódott fel bennük toxikus anyag?Biztos hogy nem fagyasztották le újra,címkézték át...és van nekem erre pénzem?
Nos ezeket végiggondolva jutottam el végül oda hogy mára szemrebbenés nélkül dobok be kedvenceimnek egy kis hand made halszeletkét-a közeli tóban/folyóban hemzsegnek..én meg meg is tudom fogni;).
Álljon itt mementóként egy régebbi képem...egy nappal a bedobás után így mutatkozik a "kerülendő" halszelet:
picasaweb.google.com/lh/photo/VZUv9wP3DW...pFm0?feat=directlink
Ancis videó ismerős ugye?:)

T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
4 éve 1 hete #199 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Micsoda "forgalom" uraim csodás,ez az!
Szeretném én is elmondani véleményemet a felmerült dolgok tekintetében...rendkívül jó hogy ezek most terítékre kerülnek!
Szavatosságát vesztett eledelek: kuka!!,el sem kell fogadni-megtartani felesleges.Ám tudom én hogy hogyan megy ez..valóban "jó még az a halaknak" felkiáltással rengetegen feletetik.Etessétek akkor-elmondom hogy én még a bizonytalan eredetű/ismeretlen szavatosságú szárazakat is szigorúan kidobom.Minden kaja vételkor én megszagolgatom-nem ismeretlen a halliszt,a halolaj,a spirulina stb. illata számomra..és az avas tápoké sem!Szégyen!!!
Ide tessenek figyelni:szállóige,de a 80'-as évek végén németeknél dolgozó barátaim rommá hordták az itthoni hűtőjüket a rendkívül finom és ízletes szalámikkal,ami emellett még drága sem volt!Én akkoriban is halaztam már,sőt a kisállattartás minden formája érdekelt-egy osztrák katalógusban megtaláltam a szalámijukat-kutyakaja.Az összeset megették,hogy némi képzavart okozzak kutya bajuk nem lett tőle!A másik amikor szintén külföldön dolgozó kollégák az ottani munkatársaikat kutyakeksszel kínálgatták a barátság jegyében...azok rendesek voltak,mert elmondták hogy nem véletlenül van kutyus a matricán.
Szóval most kérdem én:hová fejlődtünk azóta?Vissza...visszafelé!Erőteljesen!
A száraz eleségek tekintetében egyértelműen egy bizalmi terméket veszünk,mert a tárolás is valóban rendkívül sokat számít!Vagy említsük azt a trendet hogy veszek egy nagy vödrös kaját,és a többit picike haszonnal szétméregetem a hobbitársaimnak?Ilyen is van...mivel ez még inkább bizalmi vétel,még több buktatót rejt magában.Honnan tudjam hogy nem éppen egy három éve lejárt kaját veszek frissként?Az hogy megmutatja mi van a vödör oldalán egy dolog-ugyan már,láttunk karón varjút!;)Aranyos rövid szösszenet:lemezes kaja kellet volna régebben,így rendeltem-de kértem egy fotót a szav.időről.Megkaptam...az idő rendben,a vödör oldalán ott a név/"hogyaszongya" S.vipagran/a vödörben a lemezes kaja,rendelhetek bátran friss tuti jó az áru!Ööö..inkább most nem kérnék mégsem ne haragudj."Na idefigyuzz Halőr direkt a te kedvedért rendeltem be,most bontom frissen mit faxnizol velem?"Egykomám nem kell...ismerem a gyártmányt,és ismerem a céget.Ez nem az..azt nem így hívják,és nem egy vízkőcsíkkal az oldalán hozzák forgalomba-szerintem.Továbbá a salátatablettádat amit tavasszal vettem tőled spirulinásként azt szeretném neked visszapostázni ingyen....
A dolog szó szerint így történt-megválogatom hát hogy kitől veszek bontott terméket,és azokhoz a későbbiekben is hű leszek.Egészen addig amíg nem akarnak átdobni a palánkon mint-szóval nah;).
Aztán volt példa arra is hogy többen összedobtunk egy nagy vödörre valót,szétmérte egyikünk és kész-mindenki happy,minden ok,remek akció volt.:)
Ha nagy mennyiségű szárazat veszek,és csak annyit teszek ki kis dobozkába amennyit egy hét alatt fel is etetek.A többinek saját jól bevált helye van a fagyasztónkban-igen ott,mert ha nem is romlik meg,de oxidálódik!Főleg a professzionálisabb kaják,melyeknek a szavatossági ideje sem 5 év,és tartósítószer sincs bennük annyi/remélem/.Szoktam apróbbra darálni ha indokolt-de figyelek arra hogy a beltartalmi értékek az apróbb szemű eleséget fogyasztani képes/ivadék,növendék/halaimnak is megfeleljen.Keveset etetek szárazzal-de azt szeretném jól csinálni.
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Chris0604

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
4 éve 1 hete - 4 éve 1 hete #200 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Díszhalak etetése
Sőt, még azon is gondolkodom mostanában, hogy a tengeri halak vagy herkentyűk húsa mennyire alkalmas édesvízi halak táplálására. Ugyanis, gyanítom, hogy más környezethez fejlődött élőlények összetétele igen eltérő lehet az édesvízihez képest. Talán jobb volna édesvízi halak húsát etetni (Halőr simán megteszi). Egyetlen hátránya lehet a fertőzések közvetítése. Na de itt álljunk már meg egy szóra: a tubi mennyivel sterilebb az édesvízi halak húsánál? Akár önállóan akár köztes gazdaként? Szerintem itt az édesvízi hal győzne. Emészthetőség szempontjából pedig ez áll legközelebb a kedvenceinkhez.
Utolsó szerkesztés: 4 éve 1 hete Írta: Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Moderátorok: petersKoka
Oldalmegjelenítési idő: 0.269 másodperc
Bejelentkezés
Legutóbbi fórumbejegyzések
    • AM Nyomtatott kiadás
    • Üdv! Amint azt kicsit több, mint egy hete is írtam, nagyon várom a levelet, vagy valami igazi visszajelzést.
    • 3 napja 20 órája