altSzomorú eseményről kell beszámolnom. 47 éves korában, tragikus hirtelenséggel, vonatbalesetben meghalt a hazai akvarisztikai élet egyik lelkes, profi akvaristája, Hack Gyula. Több mint 30 éves ismeretség kötött össze vele, 1976-ban szinte egy időben kezdtünk a TIT Stúdió Akvarista szakkörében. Aktívan részt vett a klub életében, minden kiállításon volt mit bemutatnia saját állományából.

 

A Lővey Klára Gimnáziumba járt, ahol olyan tanár tanította, mint Dr. Wiesinger Márton. Érettségi után a Fővárosi Állat- és Növénykertben helyezkedett el, és mostanig közel 28 évet dolgozott itt. Számtalan halfajt tenyésztett, a kígyófejű halaktól, az afrikai sügéreken keresztül, márnákat, lazacokat és rájákat.

A hazai akvarisztikai élet olyan alakja volt, akiről mindenkinek csak jó véleménye volt, soha senkit nem bántott meg, mindenkinek önzetlenül segített, ha hozzáfordult. Több publikációja jelent meg az Akvárium Magazinban, A Természetben, a Terráriumban és az Akvarista Híradóban. A legutolsót épp nekünk, a Magazinnak írta, de a megjelenését már nem érhette meg.

Ha az Állatkert Pálmaházában járunk, feltétlenül álljunk meg az édesvízi akváriumok előtt, és pár percre gondoljunk Gyulára, aki ezeket a medencéket nagy gondossággal hozta létre és kezelte.

Nyugodj békében!

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


satobrion válaszolt #1 13 éve 4 hónapja
Szomorúan olvastam, hogy elhunyt.
Első találkozásunkra, mintegy 15 éve került sor, amikor a gyöngyösi Mikroárium állatgondozója lettem. Első megkeresésemre igent mondott egy személyes konzultációra. A találkozó a pálmaház akváriumában volt, ahol rögtön a kulisszák mögé invitált. Egy felejthetetlen délelőttöt töltöttem ott. A későbbiekben is szívesen válaszolt kérdéseimre.
Egy nagyszerű embert veszített a hazai akvarisztika.
Ezúton szeretném részvétemet kifejezni a családnak.
Tisztelettel, Vernyik László

Naptár

June 2024
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Bejelentkezés