AME Guppi-sziget a TerraPlaza-n

Több
10 éve 1 hónapja - 10 éve 1 hónapja #1 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt AME Guppi-sziget a TerraPlaza-n témában
Szeretném kifejezni köszönetemet,és nagy elismerésemet a guppi sziget minden vonatkozásában...maga a kiállítás véleményem szerint egy nagyon remek volt!
De:megdöbbentő volt amit tapasztaltam kora hajnali érkezésemkor a mesterünknél.Mi akik csak a látványt élveztük egyáltalán semmi elképzeléssel nem rendelkezhetünk arról,hogy ez mennyi munkát és fáradságot jelentett..nekem csak pár megfeszített óra készülődésének látványa jutott,az előző napról-szombat-fogalmat sem alkothatok.
Hajnalban-ez még azt jelenti hogy még sötét volt!- pár perces reggeli után a mesternél olyan sürgés-forgás volt,ami észbontó-a legkomolyabban mondom hogy azt sem tudom hogy lehetett ezt fizikailag bírni,és hogy lehetett ilyen nagyszerűen fejben megrendezni?Gyula egész családja,a nála megszálló három segítővel egyetemben olyan tempót mutatott,hogy én csak kapkodtam a fejem...persze amiben csak tudtunk édesapámmal mi is segítettünk,de nagyon jól észrevehető volt hogy itt egy olajozottan működő csapat serénykedik!Az én kéréseim pillanatok alatt kielégítésre kerültek-a börzéről családi okok miatt korán el kellett jönnöm-,de megkezdte működését a gépezet...Rengeteg vizeskanna megtöltése,transzportálása ide-oda,ilyen eleség,olyan könyv,még ezt is visszük/azt is tegyük be az autóba stb...hihetetlen volt!Ahogy hallottam a fiúktól hajnali kettőkor tértek nyugovóra,de olyan tempót diktáltak...atya világ!!
Aztán igazából akkor éreztem meg az igazi döbbenetet,amikor kiérkeztünk a börzére...mindenki,egyszerűen mindenki aki csak tehette az mindenki pakolt,hordozott ezt-azt,cipekedett vagy éppen kerekes kis kocsin tolta be a cuccokat a teher rámpáról."Kiöltözött"emberek hordozták a dobozokat-kannákat,mindenki azon volt hogy időre kész lehessen a dolog...a helyszínen még számomra ismeretlen kollégák is úgy robotoltak mint a gép,úgy hajtott mindenki mint az állat!Nem,most nem kérek elnézést az előbbi kifejezésért,mert ezt találom a legmegfelelőbbnek!Miközben a guppi sziget már előző nap elkészítésre került-én azt hittem hogy már kész!-az utolsó pillanatig folyt a kis medencécskék betelepítése,kis vízcserék,utántöltések eszközlése stb...ezen dolgok közben készült az AME standja,és komolyan mondom nem tudom azt egyáltalán elképzelni sem,hogy egyszerűen hogy jutott ott levegő mindenkinek??
A látogatók el nem tudják képzelni hogy ez mekkora meló volt-én is csak sejthetem..
Mi páran "jól belaktuk"a guppin sziget mögötti területet,saját halas dobozaink/vödreink szinte beláthatatlan kusza dzsungellé alakították az egész placcot-a területet ami tulajdonképpen az egyesületé volt.Szerintem fel sem fogtuk hogy itt mi éppen egy "minibörze" jellegű projektet futtatunk,hogy állandó téblábolásunkkal igen komolyan feltartjuk őket-de egyetlen rossz szó,egy ingerültebb mozdulat..tehát egyetlen rezdülés nem jelezte felénk hogy "srácok ezt nem így,és nem itt kellene".Sőt!Sőt még ők segítettek nekünk rendbe tenni a dolgainkat,ők segítettek elrendezni a nyitás pillanatai előtt úgy a javainkat hogy az valami áttekinthető legyen....
Hhh...ezt csak most fogom fel,most érzem át igazán.Nagyon köszönöm a türelmeteket-hogy lehettünk ennyire vakok? :D
A mester és családja megtette a magáét...erőn felül is szerintem.Tőlük eltekintve,és csak a hajnali nála rakodó team-re kitérve viszont egyszerűen nem bírom ki hogy név említésével ne fejezzem ki csodálatomat!Gyuri bácsi:ez férfimunka volt!Péter,Tamás:hihetetlen amit leműveltetek...Péter a halodában felügyelte a dolgokat a mesterrel,Gyuri és Tomi lankadatlanul hordozott mindent az autókhoz..nem hiszem hogy egy percnél tovább egy helyben állt volna bármelyikük is.
Fantasztikus volt...
Tulajdonképen a börzén már "csak vendég" voltam-jól érezhettem magam,bratyikázhattam,sétálhattam..de közben láttam hogy Péter még az utolsó előtti pillanatban is letöröl néhány nem létező foltot a medencékről,még igazít egy hajszálnyit a levegőztető csöveken.Tamás lankadatlanul rámol,a mester egyeztet..mindenki pörög mint a motolla!Érkeztek segítők is szép számmal...
..és a tömeg hirtelen óriásira duzzadt:megkezdődött a börze!
Az addigi csapat a háttérbe vonult...pihegtek csak,esetleg jutott egy kis idő kávéra-dohányzásra-és a vendégek csak jöttek,jöttek lankadatlanul!Péter szerintem állva és nyitott szemmel aludt szegény-de közben hogy csinálta hogy mosolyogva még beszélgetett is?Tomi a baseball sapkáját mélyen szemeibe húzva csak álldogált néha maga elé révedve...hullafáradtan,de mégis megérezve a szívében a jól végzett munka örömét.
Gyuri bácsi afféle csöndes szemlélőként csak nézte az áramló tömeget...vajon hányan tudjátok hogy ők mennyit dolgoztak ezért?
Postommal tisztelegni szeretnék előttük,és mindenki előtt aki csak egy doboz arrébb rakásával is segítette a munkát.Hölgyeim-Uraim....minden elismerésem,alázatom,és a legmélyebb tiszteletem felétek!
T.:Gábor
Last edit: 10 éve 1 hónapja by peters.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Mátéfi, mmccannon, halivadek, mark24, saluosi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 1 hónapja #2 Írta: Pasa
Pasa válaszolt AME Guppi-sziget a TerraPlaza-n témában
Az alábbi listáról lehet rendelni a +36 30 990 5063 telefonszámon vagy a emailcímen:

Poecilia wingei tiger (endler tigris) párban 500
Poecilia wingei japan blue (endler japán kék) párban 800
Poecilia wingei gold (endler arany) párban 400
Poecilia reticulata (vad guppi alul kardos) párban 500
Poecilia reticulata (guppi vegyes) 200
Poecilopsis prolifica (feketecsíkos fogaspontyocska) 300
Xiphophorus maculatus (platti piros golyó) 150
Xiphophorus maculatus (moszkva platti) 150
Alfaro cultratus (késfarkú elevenszülő hal) 300
Girardinus metallicus (fémes fogaspontyocska) 200
Limia vittata (kubai límia) 250
Heterandria formosa Gold (törpe fogasponty arany) párban 400
Cheirodon axelrodi (vörös neonhal) 250
Hyphessobrycon nigricinctus (perui császárlazac) 400
Hemigrammus filamentosus (Főnix lazac) 400
Hyphessobrycon herbertaxelrodi (fekete neonhal) 150
Hyphessobrycon flammeus (lángvörös pontylazac) 150
Megalamphodus roseus (sárga fantomlazac) 250
Hyphessobrycon takasei (kávélazac) 300
Paracheirodon innesi (neonhal) 120
Gymnocorymbus ternetzi (fekete tetra) 120
Barbus titteya (vörös karcsú díszmárna) 150
Orizias woworae (rizshal) 300
Puntius tetrazona (szumátrai díszmárna) 150
Puntius tetrazona Green (zöld (moha) szumátrai díszmárna) 200
Epiplatis dageti (vöröstorkú díszcsuka) párban 600
Red Cherry garnéla (vörös garnéla) 100
Trigonostigma heteromorpha (ékfoltos razbóra) 150
Badis badis (kéksügér) párban 600
Tanichthys albonubes (kolibrihal) 150
Steatocranus casuarius (Kazuárfejű sügér) 1 pár 2000
Corydoras aeneus (aranysávos páncélosharcsa) 150
Corydoras panda (pandaharcsa) 300
Corydoras trilineatus (háromsávos páncélosharcsa) 250
Corydoras pygmaeus (törpe páncélosharcsa) 250
Corydoras duplicareus (rézfoltos páncélosharcsa) 800
Ancistrus sp. (algaevő hal) 4 cm 250

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
10 éve 1 hónapja #3 Írta: peters
peters létrehozta AME Guppi-sziget a TerraPlaza-n témát

Tudjátok mi az az IKGH? És az IHS? Hallottatok már nemzetközi guppi versenyről? És tudjátok milyen az a red-grass guppi? És azt, hogy hogyan kapcsolódik mindehhez az AME? Nem?! Akkor ezt érdemes lesz elolvasni …

 

Bővebben...
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Oldalmegjelenítési idő: 0.074 másodperc

Naptár

December 2023
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Bejelentkezés