- Köszönetek: 0
A Hévízi-tó akvarista szemmel
- Vidra
- COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Kevesebb
Több
15 éve 11 hónapja #1
Írta: Vidra
Vidra válaszolt Válasz: A Hévízi-tó akvarista szemmel témában
Valamiért nem sikerült elküldeni a videot, de itt: meg lehet nézni.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Vidra
- Nem elérhető
-
Kevesebb
Több
16 éve 6 napja #2
Szia Péter!
Elvileg elküldtem, köszönöm!
Elvileg elküldtem, köszönöm!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- peters
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 57
16 éve 6 napja #3
Írta: peters
peters válaszolt Válasz: A Hévízi-tó akvarista szemmel témában
Légyszi küld át a -ra, és felteszem!
- Vidra
- Nem elérhető
-
Kevesebb
Több
16 éve 6 napja #4
Szia Mátyás!
Valóban, ez a fotó 2008 kora tavaszán készült a tóban, és a békabölcsis (valiznériák közötti békapetés)is ugyanekkor a kis patakban. Búvár-ként eddig a nagy tóban merültem, először 1994-ben. Ekkor a forrásbarlangig történő leereszkedés során több naphalat, egy kisebb leső harcsát, valamint több zebrasávos sügért is volt szerencsém látni a kráter teraszain. A zebrasügerek már teljesen eltűntek azóta, legalábbis én már vagy 10 éve nem találkoztam velük. A tóban idén télen is láttam több szivárványsügért, melyek a tavirózsák tövénél általában párban tartózkodtak, és egy-egy méretes pontyot is a nagy terasz beton cölöpjei között.
Úgy gondolom, hogy vannak még rejtett értékei a helynek, és vissza fogok térni kedvezőbb körülmények között. Most készítettem egy rövidke videót is, amelyen csak gambusiák szerepelnek, nem tudom hogy ide fel lehet-e tölteni. Sanjos egy versenyző hajlamú hölgy a fotózott félreeső zugot is rendszeres időközönként felkavarta,így sajnos més ott sem tudtam sokat megörökíteni.
Valóban, ez a fotó 2008 kora tavaszán készült a tóban, és a békabölcsis (valiznériák közötti békapetés)is ugyanekkor a kis patakban. Búvár-ként eddig a nagy tóban merültem, először 1994-ben. Ekkor a forrásbarlangig történő leereszkedés során több naphalat, egy kisebb leső harcsát, valamint több zebrasávos sügért is volt szerencsém látni a kráter teraszain. A zebrasügerek már teljesen eltűntek azóta, legalábbis én már vagy 10 éve nem találkoztam velük. A tóban idén télen is láttam több szivárványsügért, melyek a tavirózsák tövénél általában párban tartózkodtak, és egy-egy méretes pontyot is a nagy terasz beton cölöpjei között.
Úgy gondolom, hogy vannak még rejtett értékei a helynek, és vissza fogok térni kedvezőbb körülmények között. Most készítettem egy rövidke videót is, amelyen csak gambusiák szerepelnek, nem tudom hogy ide fel lehet-e tölteni. Sanjos egy versenyző hajlamú hölgy a fotózott félreeső zugot is rendszeres időközönként felkavarta,így sajnos més ott sem tudtam sokat megörökíteni.
- Kasi_Mátyás
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
16 éve 1 hete #5
Írta: Kasi_Mátyás
Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!
Kasi_Mátyás válaszolt Válasz: A Hévízi-tó akvarista szemmel témában
Kedves Vidra!
Az egyik fotódon egyértelműen egy kénsárga Herotilapia multispinosa hím látható. Köszönjük a képeket!
Az egyik fotódon egyértelműen egy kénsárga Herotilapia multispinosa hím látható. Köszönjük a képeket!
Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!
- Vidra
- Nem elérhető
-
Kevesebb
Több
16 éve 1 hete - 16 éve 1 hete #6
Viszont meglepően szép növényzet burjánzott, a tavirózsa levelei alatt elodea és cabomba bokrok virítottak. A maláj tornyos csigák 7-8 cm-es példányai sem voltak itt ritkák, és találtam egy barna-házú, élénk narancssárga testű almacsigát is, mely valóban alma-méretű volt.
Legközelebb rossz időben, vagy korán reggel próbálok szerencsét, és igyekszem jó minőségű fotókat is készíteni.
Legközelebb rossz időben, vagy korán reggel próbálok szerencsét, és igyekszem jó minőségű fotókat is készíteni.
Last edit: 16 éve 1 hete by Vidra.
- Vidra
- Nem elérhető
-
Kevesebb
Több
16 éve 1 hete #7
Vidra létrehozta A Hévízi-tó akvarista szemmel témát
Nagyon tetszett a cikk, és a napokban Hévízen járva én is felkerestem a leírt csatorna-szakaszt, hogy néhány vízalatti fotón is megörökítsem az élővilágot. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a délutáni órákban érkeztem, amikor a német nyugdíjasok és a helyi ifjak már csapatosan lepték el a helyet (egyszerre több autóból szólt a tuc-tuc-tuc). A dagonyázással alaposan fel is zavarták a vizet, ezért a fotózás lehetőségei korlátozottak voltak, és a Mátyás által említett halfajokat sem sikerült megfigyelnem. Csupán a járható vízfelszín egy félreeső zugában akadtam viszonylag tiszta vízre. Itt is szinte csk a mindenhol nyüzsgő gambusiákat, elvétve egy-egy keszeget és egyetlen naphalat láttam.
Oldalmegjelenítési idő: 0.141 másodperc