Gyorsan, könnyen és ráadásul olcson

Több
12 éve 4 hónapja #1 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Gyorsan, könnyen és ráadásul olcson témában
Nem rossz..grat!!
Viszont még menőbb lehet az a bútor ha pár köldökcsapot,vagy lemellót azért adsz neki..sőt nem árt láthatatlan helyeken vasalatokkal is megerősíteni ha nagyobb medencéről van szó.
Nem említed amit feltétlenül jó lenne:az ilyen bútorok hátlapja is ugyanebből az anyagból kell hogy legyen,mert a hagyományos "gagyi" szekrények hátfalánál alkalmazott 3-4mm vastag farostlemez ide nem jó..Ennél a darabnál a hátfal is jelentős súlyt visel,és a merevítést is részben megoldja.:)
Csak magánvéleményem:az készítsen bútort akinek nem célja a későbbi bővítés;)Egy állványon van hely-én azokat használom:)!
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
12 éve 4 hónapja #2 Írta: szotyika
szotyika létrehozta Gyorsan, könnyen és ráadásul olcson témát

 

Sziasztok!

Először is aki mind kezdőként , mind szakavatottként szeret otthon barkácsolgatni, annak ajánlom e, rövid, ám de tömör kis bejegyzésem. Sajnos azt kell hogy tapasztaljam hogy olyan árakon lehet akvárium bútorokat kapni hogy az már valami vicc, és azt tegyük hozzá hogy némelyiknek lóg az ajtaja, sérült az élfólja stb.. sorolhatnám a hibákat. De ezzel nem is lenne olyan nagy probléma mindaddig amíg ki nem fizetjük a 20- sokszor 50 ezer forintos állványt ,( a hibákat csakis a kicsomagolásnál veszik észre a vevők) valaki mer reklamálni , valaki meg úgy van vele hogy mindegy jó ez.

Na  a lényeg az ha van otthon valakinek egy régi vasaló, ( ne az édesanyád ill. a párod zsír új vasalóját nyúld le mert annak nem fognak örülni). Egy jóképű fúró, és egy csavarbehajtó ( jó a hagyományos csavarhúzó is csak csillagfejű legyen)

És a lényeg a bútorlap .   Készítesz egy rajzot (Számítógépen v. papíron) méreteket kiírod .(részben törölve - szerk.)

Ha megszerkeszteted lerajzoltad , és minden méret stimmel, és a pénz is megvan rá akkor irány a legközelebbi bútórlapszabászat. Általában ha nincs sok munkájuk akkor még aznap megvan de valamikor 2-3 nap is lehet. A lényeg az hogy annyi pénzt tudunk így megspórolni , hogy akár még új halacskákat esetleg egy kis technikai fejlesztés is belefér a költségvetésbe. A Fő lényeg ha nagyon bonyolult bútort is tervezünk akkor sem kerül 10-15 ezer forintnál többe mindennel együtt. Egy átlag akvárium bútort kb- 5000 Ft-ból simán meg lehet csinálni.

Természetesen a világítás az már kicsit más tészta. És ha az elektronikához nem értünk akkor inkább szakemberre bízzuk , mert megrázó élményben lehet részünk ha valamit elrontunk.

 

 


Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Oldalmegjelenítési idő: 0.099 másodperc

Naptár

April 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Bejelentkezés