- Köszönetek: 1127
Tubifex helyett giliszta ?
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 486
de én nem ezzel etetek hanem ezzel ( Lumbricus terrestris ) közönséges földi giliszta
a lényeg ugyan az amúgy de várom válaszaitokat.
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halivadek
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 211
A google szerint is ez a műtrágya

Én pasától kaptam az enyémeket komposztgilisztaként

- szotyika
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

Tommy
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1688
Szotyika:véleményem szerint nem akkor lesz egy gilisztából komposztgiliszta,ha belekerül a komposztáló gödörbe.
Mondom:sok van a blogodban,amit szeretném ha kiveséznénk!

T.:Gábor
- szotyika
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

ugyan az ha kicsit jobban utánanézel:)
kerti műtrágya- bemész egy virágboltba és veszel, a komposztgiliszta csak akkor lessz komposztgirnyo ha komposztáló ba raksz girnyókat.
szoktak trágyagilisztát is rakni komposztgilisztának de az maximum arra jo hogy virágoknak készítsenek komposztot.
Tommy
- halivadek
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 211
A kerti műtrágyán te mit értesz? Nem sima trágyát akartál írni?
A földi gilinél egyébként sokkal biztonságosabb és jobb a komposztgiliszta.
- szotyika
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Tommy
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
http://www.guppywiki.de/index.php?title=Guppy_Ern%C3%A4hrung_und_Fruchtbarkeit
- szotyika
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Az utóbbi időben egyre több ismerősömtől hallom, hogy mostanság elég nehéz és körülményes minőségi élő eleséghez: tubifex-hez, vízibolhához jutni a díszállat kereskedésekben. És ezt én is tapasztalom sajnos.
A giliszták szaporitásához nem kell más mint a következők:
a,- 50-60 literes tejesláda, vagy valami hasonló müanyag tároló eszköz.
b,- 10 kg kerti műtrágya és vegyszermentes kertiföld ( 1:1 arányban öszekeverve ) zöld frissen vágott fűvel.
c,- giliszta oltás,
Gilisztát én úgy szereztem be hogy kimentem sötétedéskor, jól belocsoltam a fűvet ,majd vártam kb 3 órát hogy legyen elég idejűk kimászni a talajbol . Na ekkor fogtam egy zseblámpát és irány gilisztát vadászni ( jókat röhögött a párom mikor probáltam kihuzogatni a grinyokat a földböl néha egészben néha meg kettészakadt girnyok jöttek,( ami értelemszerűen a tenyésztéshez már nem ideális.) Csak épp girnyokat tegyünk a komposztba mert az elpusztult állatok hamar bedöglesztik az egész müveletet.
d,- etetéshez én maradék zöldségféléket ( saláta, zeller , fejeskáposzta, gyümölcsdarabok ) használok ami eddig kifejezetten jó hatással van mind a girnyokra mind pedig a halaimra is. Néha nem árt egy két gerezd fokhagymával megspékelni a zöldségféléket amiket a giliszta falucskába bedobunk, mert hát ha a halacska nem is eszi meg a fokhagymát még darabolva sem, a girnyo igen és igy jobban adagolható a halaknak is.( Nálam ez bevált és soha semmi problémám nem volt eddig a girnyokkal) Aktivan kb 1,5-2 honap alatt szaporodnak el úgy hogy kényelmesen etetni lehessen belölük.
Etetés elött jól át kell mosni őket , én egy liters beföttes üvegbe engedek kb 3 deci vizet és az átmosott girnyokat ebbe rakom majd neki esek egy botmixerrel ( amiröl se édesanyám, sem pedig a párom nem tud ) ,
majd ha készen vagyok, és megfelelő méretűre kaszabolta a botmixer a girnyokat, egy ugynevezett levesszűrővel ( na erröl sem tudnak ) leszűröm a girnyo darabkákat és már mehet is a coryaimnak, vitorlásoknak, lazacoknak és az anciknak, szóval minden halacska imádja .
Tommy