Corydorasok

• via_mala
  • via_mala profilkép
  • Nem elérhető
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
  • Figyelem, figyelem! Jónást várják a halban!
Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #221 Írta: via_mala
via_mala válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Szép, csak kár, hogy szárazon fotózták... :unsure:
Last edit: 13 éve 4 hónapja by via_mala.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 4 hónapja #222 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Brazilia és Francia Guyana közötti határfolyóban él....

Corydoras aeneus "oyapoque"

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 4 hónapja #223 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Corydorasok témában
C. eques ?
vagy aneus? ez csalafinta kérdés mátéfi :):lol:

Tommy

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #224 Írta: Mátéfi
Találós kérdés: Mit látunk a képen?

Last edit: 13 éve 4 hónapja by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: branco

Több
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #225 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Na srácok akinek van ilyene az jelentkezzen :)

Corydoras Seussi

Fotó: Ian Manson

Tommy
Mellékletek:
Last edit: 13 éve 4 hónapja by szotyika.

• zilzol
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #226 Írta: zilzol
zilzol válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Eddig nem volt baj a bajszukkal, de biztos ami biztos alapon kicserélem az aljzatot.

Több
13 éve 4 hónapja #227 Írta: nebula
nebula válaszolt Válasz: Corydorasok témában
ez itt off, de szerintem minden további nélkül. nálam van bazalt és andezit is mint dekor. szép nagyok, elvileg minden vulkanikus eredetű kőzet használható dekornak, ha nincs benne fémzárvány.

Nedőzz!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Gabor77

Több
13 éve 4 hónapja #228 Írta: Gabor77
Gabor77 válaszolt Válasz: Corydorasok témában
A bazalt aljzatról jut eszembe, simán lehet bazaltot használni az akváriumba, vagy van a vízre esetleg valami negatív hatása? Nem konkrét aljzatként, hanem díszként, vagy nehezékként nagyobb darabot?

Több
13 éve 4 hónapja #229 Írta: nebula
társításra vonatkozik, nem nagy extra infó, csak nekem. akkor 20 után a chaten. vettem :)

Nedőzz!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 4 hónapja #230 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Chaten általában 20h után vagyok...így napközben eláraszt a meló.Ha olyan a kérdésed mindenképpen jobb a fórumon feltenni,mert részben jobban van hely megválaszolni,részben pedig ha nagy "zöldséget" mondanék helyesbítenek a jobbak:).
Kérlek bátran kérdezz..többen is vannak akik bőséges ismeretekkel rendelkeznek a témában!
T.:Gábor

• zilzol
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 4 hónapja #231 Írta: zilzol
zilzol válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Üdvözletem mindenkinek!

Pár napja találtam rátok és azóta sikerült kicsit átnyálazni a 6 év hozzászólásait. Nem tenyészteni szeretném őket csak az aksiban van két aeneus szerintem, bár az egyiknek elég érdekes a hátúszója. Majd készítek képet és megmondjátok, mert ahogy olvastam nem egyszerű beazonosítani őket. Egy kérdésem lenne. Milyen aljzat jó a Coryknak? Most bazalt zúzalék van, ami gondolom nem megfelelő nekik, bár tavasz óta turkálnak benne. Német oldalakon 0,1-0,4 mm kvarchomokot emlegetnek.

A válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv.:
Zoli

Több
13 éve 4 hónapja #232 Írta: nebula
@halőrgábor: van valamikor időd chatre jönni? kérdeznék pár dolgot cory ügyben.

Nedőzz!

Több
13 éve 4 hónapja #233 Írta: Omen
Omen válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Akarom hát , hisz akkor nem csinálnám :)
Elbújni van lehetősége , mert van bent jávai amit egy kő tart a medence alján .
Este nyugodtan korzózhat :)

Most tettem ki a nagyokat mert a lány nagyon tele van ikrával megint .
Vagy csak dagi lett :O
Na majd meglátjuk .
Mindenesetre most előre be xantáztam a vizet .
Holnap teszek bele kicsi sót is a szűrés és keringés megvan , fűtés optimális holnap kap egy porlasztót egy jó hosszút ami majdnem végig éri az akit hosszára .

Este meg majd eljátszom az áradást :)

Jó éjt !
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
13 éve 4 hónapja #234 Írta: halőrxxl
Corydoras/syn Mus musculus/ vakari....mond ó Uram szerelmes coryjaim milyen neveket kapnak még??
Vakarit tedd a guppikhoz-azok kultúrhalak halálra molesztálják majd a kis csöppséget az eleség miatt-de adj neki bújókát is ok?:)
Ha akarattal nem is de véletlenül már sikerült-most jön a java:akard!;)

Több
13 éve 4 hónapja #235 Írta: Omen
S.Péter
Hát tényleg nem lakunk közel egymáshoz :)
Nagyon szépen köszönöm az ajánlatot !
Semmi gond a maradék a kis guppiké lesz :)

Üdv Misi

Több
13 éve 4 hónapja #236 Írta: S.Péter
S.Péter válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Szia Misi!
Ha esetleg ismerős hobbi társtól szert tudnál tenni banánférgre akkor megoldódna a probléma. Én szívesen adnék de Tatabánya légvonalban sincs közel Szolnokhoz:(
Üdv Peti
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Omen

Több
13 éve 4 hónapja #237 Írta: Omen
:)
Sziasztok !
Na erre nem számítottam !
A múltkor ugye írtam , hogy a cory ikráim mind be penészedtek :(
Írtam is , egy kissé be van barnulva , de azt is el lepte a penész .
Sajnos nem volt időm megtakarítani a növényt így csak félre tettem egy kisebb akiba .
Gondoltam na majd ma . (El telt azóta pár nap )
Veszem ki a növényt erre mit látok ?
Egy kis vakari ott vigyorog rám :P
Na át tettem a kis ancikhoz .

Most azt kérdezném mit tegyek vele ?
Mivel neki nagyon nehéz ilyen kis mennyiségben sórákot keltetni , tegyem át a guppi ivadékok közé (ők is tegnap születtek) és így keltessek sórákot ?
Esetleg tegyem be a közösbe ezt a kis túlélőt és majd a természet megmondja mi legyen vele ?

Tehát van egy kis túlélő :P

Üdv Misi

Több
13 éve 4 hónapja #238 Írta: Mátéfi
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
13 éve 4 hónapja #239 Írta: Mátéfi
Mivel privátban kaptam megkeresést a tekintetben, hogy lenne igény kicsit bővebb anyagra is, mint amit az 543-545 posztjaimban linkeltem, ezért nem privátban, hanem itt teszem közzé. Hátha mást is érdekel.

Phylogenetic relationships of Corydoradinae

www.geoprof.org/pdf/pub_121.pdf
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

Több
13 éve 4 hónapja #240 Írta: halőrxxl
Egy friss "helyzetjelentés" tőlem...mert nyilván érdekelne párótokat hogy mi történik kifejlett,de nálam új halaimmal.
A nyáron Pecajocótól kapott schwartzi-k/vagy agassizzi-k?-mert igen hasonlatosak a similar C10-re!/szépen beteltek,köszönik jól vannak,esznek-semmi jele reprodukciós hajlamnak.
A tőle eredetileg loxozonusként kapott halaimról-hiszen kereskedésből így vette- pillantok alatt kiderült hogy axelrodi "A"-ról van szó,ők hordozgatják az egyenlőre kevéske ikráikat-talán pár éppen elúszó ivadékot is gondozhatok már tőlük.
Ami viszont nyilván jobban izgat benneteket,az a sok nyilvánosságot kapott arcuatus...nulla,nihil az eredmény egyenlőre nálam.Szotyikánál a vízváltozásra többször leikráztak saját példányai,Attilánál/Karancsalja66/nőnek saját halai még..Pasánál saját hatalmas példányai szintén többszöri ikrázás után mindössze tucat alatti ivadékot eredményezett ahogy tudom.Szóval egy "keményen odafigyelős hal" ez kérem!Sajátjaimmal kapcsolatosan bizakodó volnék,ha gyönyörűen telt nőstényeim végre rászánnák magukat arra hogy le is rakják ikráikat...addig csak gyönyörködöm bennük.Vízváltozásra az élénk úszkáláson kívül semmit nem produkálnak,pedig kicsit már kényszerítőztem is-eddig tehát az eredményem nulla,mint említettem.
Van azonban egy faj,ami még őket is túlmúlja....ezek pedig csoda sodalisaim csapata.Na ők aztán kérem...azt hiszem még komolyabb faj mint az előbb vázolt arcuatus,hiszen semmi jelét nem mutatják annak hogy akár némi ikrát is képeznének.Abszolút semmi jele kigömbölyödésnek,sőt egyhangúan azt is eltűrik hogy válogatott szépségű tubifex csomók ússzanak el mellettük.:(Teszik mindezt kissé savanyított vízben..de szerencsére eszegetnek azért.Ha a ph-val lejjebb megyek,apatikus állapotba kerülve napokra beszüntetik még az étkezést is.Szinte sajnálom már őket-pedig próbálkozás nélkül nincs eredmény!Végül is arra jutottam hogy őket egy nagyobb,és berendezett biotóp jellegű medencében fogom abajgatni eztán-hátha az élő növények,a nagyobb élettér meghozná a kedvüket.Ajánlom tehát kissé elhivatottabb coryfanok figyelmébe is e fajt....szerezzetek be belőlük,rendkívül attraktív kinézetű kedves halak.Kissé félősek,de páratlan élmény egy ilyen csapat amint egymás társaságát keresve úsznak,vagy éppen szorosan összebújva pihennek.De szeretnék belőlük egy jóval nagyobb csapatot.....
Többször panaszkodtam már nektek a mostani csapvizemre..sajnos a probléma létezik.Olyannyira,hogy a "hótt közönséges" paleatusaim nagyszámú lerohadt ikráit éppen tegnap távolítottam el,Blackjeim sokadszori ikrázása egyetlen ivadékot nem eredményezett,és aeneus/eques csapatom szintén gyászos számú ivadékkal örvendeztetett meg.Kínomban már az esővíz/RO víz keverékét gondolom visszasózni...a fenébe:(.
Zajlik hát az élet a "Gábor féle" fürdőszobai állványokon is,szerencsére pandáim kicsinyein kiélhetem saját ivadékgondozási ösztönömet!:D.Egészségileg semmi gáz,a halak szinte kicsattannak az egészségtől....csak ez a sok lerothadó ikra,csak ezt tudnám feledni.
Jah...jut eszembe:mint páran tudjátok kedves kollégánk Via_Mala csoda cory csapatai nálam "nyaralnak" hosszabb ideig.Mint mondta idő hiányában szeretné megadni nekik a lehetőséget a szaporodásra...nos a sterbaik már képviseltetve vannak kevéske ivadékkal nálam,a nagy foltú pandáid ikrái is kelegetnek kolléga.Velük további terveim vannak,mert tényleg szép nagy foltokkal megáldott állatokat voltál szives ideadni!Minden halad továbbra is a létező legjobb állapotban várja hogy sorra kerülhessen,mindenféle élő-és néha száraz -eleséget örömmel fogyasztanak.Még a társhalakként kapott pár ancikámnak bedobott ancibrikettből is csipegetnek-szóval minden rendben van!:)A sok élőtől a similiseid felragyogtak....és egyáltalán:szép,és gondosan nevelt halaidat nagyon becsülöm,köszönöm a bizalmadat,a lehetőséget!
Brancoweitzmanijai,és a C.metae-k csodásan,és nagyon szépen fejlődnek...saját éppen pihenő pandacsapatom társaságában élvezik a coryélet minden apró örömét..hol egy grindál reggeli,hol egy tubivacsi...esetleg v.szúnyog lárva?:)Meg minden..minden amit csak elő tudok teremteni nekik,minden bekebelezésre kerül.Hetente többször adok nekik csak időtöltésnek némi Walter,vagy banánféreg nasit,igen élénk keresgéléssel adják tudtomra hogy ők bizony ezt is szeretettel fogadják.Ugyanakkor ha szárazzal etetem őket,azt is megeszik...nagyon jó a "Pasa-féle" harcsatabletta,vagy a kissé alacsonyabban tartott fehérje tartalommal készített Easy fish többféle granulátum is.Ajánlom figyelmetekbe....
Egyenlőre ennyi hát a történés nálam,így az elméleti "esős évszakban" január havának vége felé itt a Borsodi dombság egy csöndes kis völgyében.
Köszönöm a rengeteg segítséget amit tőletek folyamatosan kapok..még ha egy kis beszélgetés is a chaten az is sokat jelent számomra.:)
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, saluosi, Omen

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.319 másodperc