Afrika törpesügérei

Több
13 éve 2 hónapja #1 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Afrika törpesügérei témában
A julik nem ragadozók és kis halat se fogyasztanak a Lukács Sinkó könyv se írja.
Attila.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 2 hónapja #2 Írta: Omen
Omen válaszolt Válasz: Afrika törpesügérei témában
Attila : Köszönöm a válaszod a guppi ivadékok elfogyasztását a Julidochromis marlieri ajánlották ami azért jelentősen nagyobbra nő 12-15 cm míg a Julidochromis marlieri gombie csak 5-6 cm-esre.
Már ha jól emlékszem !
Mivel ezek a törpe változatok így az ivadék fogyasztás is elmaradt :P

Köszönöm !

Üdv Misi

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 2 hónapja #3 Írta: karancsalja66
karancsalja66 válaszolt Válasz: Afrika törpesügérei témában
Misi jól tudod a julidochromisok összeívhatnak. Azt tudni kell hogy ezek a sügerek nem bántják az ivadékokat és egy medencében több generáció is megfér.
A guppi mnt táplálék én nem halottam még mert ezek a sügerek inkább planktont és növényi táplálékot esznek.
Attila.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Omen

Több
13 éve 2 hónapja #4 Írta: Omen
Omen válaszolt Válasz: Afrika törpesügérei témában
Sziasztok !

(Ha valahol butaságot írtam kérlek javítsatok ki !)

Itt még nem jártam :)
Na , de hogy jártam :P

Említettem valami furcsaságot valami parányi izét az algaevőknél .

Kezdjük az elején !
Valaha még a tél elején vettem Julidochromis marlieri-ket többen javasolták ha nem bírok a kis guppi ivadékokkal akkor erre a célra is megfelelnek .
Kezdőként és tudatlanként gondoltam majd meglátjuk !
Na hazavittem őket a szépen berendezett kis akiba .
Pár nap múlva próba ként tettem is nekik két kis guppi ivadékot , had lássam mi az eredmény :P
Na a gippi ivadékok azóta két gyönyörű nősténnyé varázsolódtak :)

Míg ez az idő ahogy eltelt közben nekem gyanússá vált a dolog .
A tenyésztővel való beszélgetés során mert a 4db Julidochromis marlierik mellé kaptam Julidochromis dickfeldi-t is . A beszélgetésben elhangzott az összeívás lehetősége , mivel siettem ígyvalhogy akkor nem is maradt meg a fejemben a mondat csak később kezdtem el kutakodni , hogy is lehetséges ez ?
Igen Julidochromis marlieri végül is gombie változat lett ami szintén törpe sügér .
Ha jó tudásom akkor a törpe sügéreknél előfordul az összeívás .

Most értem oda amiről beszélni szerettem volna mesélni .
Amíg keresgéltem az anci ivadékaim azalatt az idő alatt láttam egy aprócska élőlényt a vízben aki igen érdekesen úszott .
Másnap nem hagyott nyugodni a dolog így addig keresgéltem míg meg nem pillantottam , szerintem egy kis kockás torpedó , de a fent említettek miatt elképzelhető hogy keverék :(
Sajnos a dickfeldiknek nem tudok jelen pill külön helyet biztosítani .

Lényeg a lényeg nem tudom mennyi kis sügér úszkál mert elég sok a búvóhely az akiban .

A körülményekkel kapcsolatban majd holnap írnék kérdeznék .

Ha esetleg valakit érdekelne 2 dickfeldi az kérem írjon egy privit és valahogy megoldjuk a dolgot :P

Üdv Misi

Több
13 éve 4 hónapja #5 Írta: pometko_n
pometko_n válaszolt Válasz: Afrika törpesügérei témában
Kienke vagy Moliwe volt, nem tudom már pontosan. Sajnos már nincsenek meg.
Most mindössze egy pár albínó P. pulcher-om és egy pár P. subocellatus Matadi-m van. Ez utóbbit ma hoztam haza. Remélem hamarosan láthatom őket ívóhelyet keresni.

Több
13 éve 4 hónapja #6 Írta: DonPedro
DonPedro válaszolt Válasz: Afrika törpesügérei témában
Ő melyik színváltozat?

Több
13 éve 4 hónapja #7 Írta: pometko_n
pometko_n válaszolt Válasz: Afrika törpesügérei témában
nevelő P. taeniatus

Több
13 éve 4 hónapja #8 Írta: DonPedro
DonPedro válaszolt Válasz: Afrika törpesügérei témában
Pelvicachromis taeniatus
Az afrikai sügérekről általában mindenkinek a Malawi-, és Tanganyika-tavi halak jutnak eszébe, de kevesen tudják, hogy bizony élnek ott lágyvizes törpesügérek is. Ezek a színpompás, bölcsőszájú halfélék családjába tartozó sügérek Nigéria valamint Kongó folyóiban, brakkvizeiben őshonosak. A folyó mentén járva, akár 100 m-es távolságra egymástól élhetnek különböző síinváltozatai. ( Nigeria red, Nigeria green, Nigeria yellow, moliwe, bipindi, nyete, wouri stb..)

Pelvicachromis taeniatus Moliwe:

Pelvicachromis taeniatus Red Nigeria:

Pelvicachromis taeniatus Green Nigeria:

Akváriumban való tartásához minimum 80 literes, növényzetben gazdag medence ajánlott, sok gyökérrel, valamint kövekből kialakított bujkálóval. Mivel szeretnek ásni, rendezkedni, aljzatként kicsit vastagabb rétegű puha homokot, vagy igen apró szemcséjű kavicsot alkalmazzunk. A növényeket nem bántják. Etethetjük lemezes és szemcsés táppal is, de az intenzív színek látványához élő eleséget adjunk. Revírvédő. Más halakkal jól megfér, párzás idején kicsit agresszívabban őrzi területét. Figyeljünk rá, hogy egy fajhoz tartozó, különböző színváltozatokat ne tartsunk együtt. Párválasztó, ebből kifolyólag ügyelni kell arra, hogy ne csak találomra rakjunk össze egy hímet és egy nőstényt, mert könnyen előfordulhat, hogy a hím nem fogadja el a nőstényt, melyet akár addig üldöz az akváriumban, míg az el nem pusztul. Ivarjegyeiket tekintve könnyen megkülönböztethetőek, a hím farokúszója szögletesebb, hát-, és farokúszója hegyes. A nőstény 6-7, a hím 8-10 cm-es hosszt is elérhet. Tenyésztése kezdők számára sem okoz nehézséget. 25-28 °C-os vízben, 5-10 nk és pH 6-7-es vízben a nőstény a behelyezett kókuszhéjba, lefordított virágcserépbe, vagy a nekik kialakított barlangokba rakja ikráját, melyekre ő vigyáz, míg a hím őrzi a területet, de főként a barlang bejáratát. Elúszás után a szülők együtt úsznak a kicsikkel. Az ivadékok érzékenyek a víz változására, különböző fertőzésekre.
Mellékletek:

• Pasa
  • Pasa profilkép COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Nem elérhető
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Több
13 éve 4 hónapja #9 Írta: Pasa
Pasa létrehozta Afrika törpesügérei témát
Ide jöhetnek az afrikai törpesügérekről szóló információk

Oldalmegjelenítési idő: 0.583 másodperc