Csirkemell zöldségágyon

Több
7 éve 11 hónapja #1 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Tudod hogy sok házilagosan készült fagyi kajában nem főzik meg az összetevőket.Vannak aki a szívet is csak a'la natur a fagyasztóból belereszelik a vízbe,és kész...
A főzéssel bizonyosan ártunk minden alkotónak....egyetlen előny az lehet hogy talán könnyebben emészthető-bár csökkent értékű eleség.A legigazibb az lenne ha semmiféle hőkezelésnek nem vetnénk alá-a fagyasztást is ideértem.Nem lehetünk azonban teljesen bizonyosak az élelmiszerek parazita mentességéről..ez egy másik aggályom.
A fagyasztás azonban megoldja-a mi lassú fagyasztásunkra gondolok-a rostok megtörését a keletkező makrokristályok által-így jobbára most hirtelen itt abba is hagynám gondolataim továbbfűzését!:)
Ez a téma is érdekelne..folytassuk!
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #2 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Halőr, miután igen messzire elvitt már megint a gondolatom az általad közzétett recepttől, ma visszakanyarodok, mivel azon gondolkodtam ma, hogy a hőkezelés milyen hatással van a fehérjére (csirkemell). A hőkezeléstől valószínűleg átalakul a fehérje, csak az a kérdés, hogy az jó-e halemésztési szempontból, avagy hasznosabb lenne nyers formában anélkül, hogy a hő hatására "megalvadna". Én az utóbbira tippelek, azaz a nyers formára. Te vagy ti, ezt a kérdést hogyan gondoljátok?

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja - 7 éve 11 hónapja #3 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Mátéfi:)
Értelek-de megvallom nekem semmi problémám nem is lenne a vérliszttel ha a származási helyében biztos lehetnék.Horgászom,és vannak fenntartásaim a horgászati célú összetevők felhasználását illetően-persze lehet alaptalanul.
Számomra a béltartalom sem mondana semmit-és te is ezt fogod gondolni ha saját postjaidat végigolvasod.Mivel mindent megesznek-ahogy írjátok is-így nem lehetünk bizonyosak abban hogy amit béltartalom vizsgálat során találnak az a legjobb nekik,és azt hasznosítják legjobban.Anno olvastam kölyökharcsák-Silurus glanis-béltartalmának vizsgálatáról...azok tele voltak erjedt kukoricával.:sick: Nyilván azt találták,és kénytelenek voltak azt megenni...jah,tógazdaságból kifogott példányok voltak,mert némely ilyen helyen nemkívánatosnak bélyegzik őket-persze lehet hogy azok is.ebből is láthatod:nem mérvadó az ha megnézzük hogy adott napon mit tartalmaz az emésztőrendszerük-de folytathatnánk a menyhallal is.Nyáron is fogtam már-szerintem csak odavágott a gilisztának reflexből/külső akadás/mert totálisan üres volt.Pár nappal később viszont már több darabot is elcsíptem egy zivataros éjjelen,szabályosan szájba akasztva kishallal:)
Sosem fogjuk megtudni mi az ami a legjobban hasznosul,vagy azt hogy a hal mit szeretne enni...mi az amire neki fáj a foga?Korántsem biztos hogy az a legjobb neki amit meg is eszik-vagy az nem jó amire habitusa/életmódja folytán következtetnénk.Az sem biztos hogy olyan rosszul emésztik a melegvérű származékukat-lehet hogy egy olyan szakaszban vizsgálták amikor szervezetüknek nem volt szüksége az általad említett összetevőkre.Hmm...komolyan:annyi számunkra ismeretlen összetevő lehet a dologban,hogy azt hiszem mi amatőrök ebben a kérdésben csak bekötött szemmel tapogatózunk a sötétben.Messzemenő következtetéseket nem szabad levonnunk-az összefüggéseket mi nem biztos hogy pár link alapján megértjük.Szerintem egyezzünk meg egyben:ha olyannal etetünk ami nem káros,már jól jártunk..persze ez egyértelműen vicc csupán.
Említed a szárazakat-és mi mindannyian tudjuk hogy a gyártók teljes tudásukat,millió dolláros projekteket áldoznak azért hogy a létező legjobb száraz eleségekkel lássák el a hobbit.Becsülöm érte őket,és én is alkalmazok párféle szárazat.Viszont ők sem tudják megerőszakolni a dolgokat....azon fehérjék melyek kéntartalommal is rendelkeznek bizony nagyobbrészt károsodnak a hőtől.Ezek pedig tudásom szerint rendkívül fontosak a halaink növekedéséhez,ami az élőkben-fagyasztott természetes eleségekben megvannak.Íme a magyarázat egy kis cikkelye ara,hogy miért is jobb az élő eleség..és mi egyre többen törekszünk arra,hogy ilyenekkel etethessünk.:)
Viktor is említi:a táplálék összetevői során a fehérjék mellett nagyobb figyelmet kell fordítanunk az energiát adó szénhidrátra.A félreérhető helyzet abból adódhat hogy amíg ő kifejlett halakról beszél,én egyértelműen a még növésben lévő halakra utaltam.:)Kinek-kinek a saját "keresztje" ugye?
Én úgy érzem nem is kell nekünk annyira foglalkoznunk az összetevőkkel ha házi kaját csinálunk-úgyis csak táblázatokból tájékozódhatunk/ezt viszont tegyük meg!/.A házilagos eleségeket mindenki csak nagy odafigyeléssel alkalmazza,és igenis egyetértve veled én is azt mondom:ha úgy veszi észre hogy az káros-vagy nagyrészt emésztetlenül távozik-akkor azonnal szüntesse be annak etetését.Beláthatatlan következményei lehetnek egy elrontott mixnek,egy túladagolt összetevőnek-és íme a magyarázat másik fele arra hogy miért alkalmaztam csalánt!;)Nagy rosttartalma miatt "védi" a halat..egyszerűen nem tud annyit behabzsolni belőle amennyit szeretne-mert szeretne nagyon,én meg féltem őket-,hiszen visszajelez neki a bélrendszer:elég,ennyi volt,ne egyél többet!Nyilván be is csapom őket kicsikét,mert növényi összetevőket is beviszek-ez azonban eddigi megfigyeléseim szerint nem károsak-az ellenkezőjét az előzőekben taglaltak miatt viszont nem tudom felelősséggel állítani.Netszerte olvasható számos koktél-recept-mix....ez csak egyike azoknak,egy amatőr készíti halainak nagyon alkalomszerű etetés céljából.De legalább már van vele pár éve tapasztalat,és nem "hasraütésszerűen" összedobott a recept.
Védeném is a szárazakat ugyanakkor:a gyártók az előzőekben vázoltakat messzemenően betartják-hiszem-ezért hát a hobbistákat maximálisan kielégítik,halaikat megfelelő kondícióban tartják.Én megértem azt is ha nem szeretnének élőzni..még jobban azt ha házi kajákkal nem kísérleteznek.Be kell látnunk hogy éppen a házilagos mixek a legtöbb aggályra okot adó eleségek-ezért csak a kicsit már rutinosabbaknak ajánlanám.A rengeteg összetevőt tartalmazó házi eleségeket ellenőrizhetetlennek gondolom:ha baj lenne sosem tudnánk meg hogy mi okozhatta.
Még pár szót a marha,és a pulykaszívről:számomra totálisan elérhetetlenek:(Nem tudom mi a magyarázata,viszont nem is bánom igazán....ez a receptem kielégíti azt az elvárásomat hogy ha rohannom kellene csak bedobom,"oszt jól van".Sajnos manapság már idáig jutottunk-egyre kevesebb időnk van magunkra,családunkra,és hobbijainkra.Talán a szárazak nagy térhódításának is ez az egyik magyarázata....ki érne rá mostanság naponta pepecselni pár tégely élővel,ki az aki a mindennapi robot után erőt/és mentálisan kedvet/érez még a planktonozáshoz is?Sajnos egyre kevesebben...felénk igazi jó planktonozó hely sincs már.Olyan meg főleg nincs amit a mai üzemanyagárak mellett jónak tarthatnék.Éppen ezért én kimondhatatlanul örülök annak ha mégis vannak olyan jó értelemben vett elvetemültek akik mégis megteszik-és reménykedem még benne hogy egyszer visszazökkenünk egy nyugodtabb mederbe életünk során.
Nagy jövőt látok viszont az otthon tenyészthető eleségállatkákban-nem kell utazni,akár pár perc alatt is "szüretelhetőek"-halaink pedig oda vannak értük!De hogy kicsit "gonoszkodjak" is:már rengetegszer megfigyeltem hogy ők sem annyira emészthetőek ám-van mulm bőséggel etetésük után:)Ez sem baj..a hal szervezete kivette belőle ami kellet..a többi már a szűrés dolga,vagy az enyém ha leszippantom.Van olyan halam ami rá sem hederít a fagyi cyclopsra-másnap hajnalra egy vattacsomó szerű valami fogad ha mégis ezt erőltetném.
Szóval amatőr szemmel nehéz dolgok ezek-téged pedig csak további kutakodásra,ismerősök/ismeretek szerzésére biztatlak Gyulánk!Azt is messzemenően megértem ha te a csodás guppijaidnál nem preferálod az újabb ismeretlen eleségeket-az a japán kék kardos valami csoda!-,én a harcsáimmal viszont állandó kemény életet élek.Nem teljesen egyeznek a céljaink ami nem is baj...én szeretném ha halaim minél jobban az ős habitusra/erőnlétre hajaznának,nálatok viszont az újabb formák rögzítése a cél.ez persze nem azt jelenti hogy bármelyikünk hala többet érne egy másiknál.
T.:Gábor
Ui.:már nem tudom honnan indultam el a post írása során-remélem csapongásomat elnézitek.
Last edit: 7 éve 11 hónapja by halőrxxl.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #4 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Elgondolkoztam azon a véleményen,hogy a halak szinte egyáltalán nem tudják hasznosítani a meleg vérű állatok fehérjéit...talán ezt el kellene mondanunk a cápáknak is,hogy ne egyenek annyi fókát,pingvint,embert vagy a piranháknak is,akik szívesen fogyasztják a vízi-madarakat.
Az is eszembe jut,hogy a holdhalaimnak is adtam rendszeresen,bár kiegészítésként,próbaként csirkehúst,imádták,semmi bajuk nem lett tőle.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #5 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Gábor, a vérlisztet nem ajánlottam, hanem egy beszélgetés kapcsán említettem, hogy régebben divat volt azzal etetni, legalábbis mifelénk.....akkor ugyanis szárított vízibolhán kívül semmilyen más díszhaleleség nem volt a kereskedelemben. Sőt, még vízibolha sem mindig. Az ember ilyenkor meg kreatív, főleg télen. Viszont a halliszt - ha jó minőségű és valódi halhúsból készül - az jó lehet a házi mixekbe. De annál akkor már jobb a halhús.

A száraz eledelek? Hm...vannak jók és rosszak. A jók drágák a rosszakat meg nem érdemes. De a jók sem tekinthetők teljesnek, sőt szerintem inkább csak kiegészítőként kellene velük számolni. Persze a gyártónak erről más véleménye van.

Ne problémázz azon, hogy kipróbálgatsz ezt-azt, én is ezt teszem. Csak mostanában egyre több időt szentelek a kutakodásnak ami a halaink természetes táplálkozás módját illeti és keresem azt a lehetőséget, hogy lehetőleg olcsón de a lehető és elérhető legjobbat nyújtsam. Ezen törekvésem során jutottam olyan információkhoz, hogy a halak a melegvérű állati fehérjéből nem sokat tudnak hasznosítani. Sőt elég nagy problémákat is okozhat. Véleményem szerint a puding próbája már nem is az evés, hanem a melegvérű állati fehérjével való etetés hosszabb távú hatásának megfigyelése és a következtetések levonása.

Szóval összetett és rendkívül izgalmas kérdés ez és elvezet vele foglalkozni. Sajnos alig találok olyan tudományos munkát, melyben a terepmunkát végző kutatók, megfigyelik egy adott halfaj táplálkozási szokását, vagy leírják a kifogott hal béltartalmát. Van pár spanyol és portugál nyelvű cikk, de nem sok. Az angol nyelvűek jórészt fizetősek és nem is biztos, hogy az van benne amit én keresek. Gyűlt már így is némi anyagom, de többször át kellene olvasni és értelmezni őket. A múltkor már elkezdtem értekezni egy venezuelai kutatóval filmessel a FB-n, csak még folytatnunk kellene, mert nekem iszonyú sok kérdésem van, amire neki is meg kellene találni a választ, mert nem tudja a választ. Pedig szó szerint nyakig benne van a halas világban.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #6 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Egyébként már kicsikét bánom hogy e blognál megemlítettem a halaimnak adott "off" eleségeket...de végül is hiába minden.Már belevágtunk-beszéljük végig.
Van egy pár mentett hozzászólásom,amit végül nem mertem elküldeni-lehet szép lassan elő kell szedegetnem?
Elnézést hogy újabb post-ot pocsékolok,de a téma nagyon izgalmas...elöljáróban csak annyit:én bármivel etetném is halaimat nem azért tenném hogy aktiváljam az immunrendszerüket-sőt!Kétségtelen viszont hogy nem látok bele a szervezetükbe,így csak a viselkedésükből,a szaporodásukból,és többek között a vitalitásukból nyerhetek némi visszajelzést.
Többször említve van a keletkező melléktermék káros hatása-szerintetek aki házi kaját készít és alkalmaz-netán mint én aki nem elfogadott eleségekkel is etet annak probléma a szűrés?Félünk az ammóniától-félhetünk is-,de ha halaink kirobbanóan egészségesek akkor mi a pálya?Lenne szintén rég a memóriámba égett jelzés a szárazakkal kapcsolatosan is-de az olyan hogy hivatkozást kell rá keresnem a fórumszabályzat szerint-lehet ezt hanyagolom.
Chaten a vérliszt lett ajánlva M.Gyula által-az hidegvérűektől ered,és egy horgászáruházban kellene vennem?
Mondom:van pár erőteljesen "Gáborosra vett" hozzászólásom..:D Semmi személyeskedés részemről ez tuti!
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #7 Írta: imperatore
imperatore válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Gyula által belinkelt értekezésben, minden fontos információ le van írva a halak immunrendszeréről.

Viktor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #8 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Viktor,én kérnék linket vagy anyagot amely ezt mondja...
Jól értelek:nyirokcsomó,csecsemőmirigy nincs a halaknál?De veséjük csak van...
Ez hihetetlen,vagy félreértelek.:( Segíts a tisztánlátásban.
T.:Gábor

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #9 Írta: imperatore
imperatore válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Ezek szerint tévedtem abban, hogy a halak nem rendelkeznek csecsemőmiriggyel. Elnézéseteket kérem.

Viktor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #10 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #11 Írta: imperatore
imperatore válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Gyula!

Igazad van abban, hogy a halak nem rendelkeznek olyan enzimtermelő rendszerrel, mint mondjuk egy szárazföldi emlős, e helyett úgy fejlődött a szervezetük, hogy a táplálékban lévő (kagylók, férgek, gerinctelenek stb..) autolitikus enzimek segítségével emésztik meg azokat. Tehát, ha az adott táplálék nem tartalmaz bizonyos enzimeket, amelyek elősegítenék a táplálék emésztését, az kiürülve a hal szervezetéből, a vizet szennyezi és elősegíti az ammónia keletkezését a bomlása során.

Viktor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #12 Írta: imperatore
imperatore válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
A nyirokcsomó, mint perifériás immunszerv, valamint a csecsemőmirigy (Thymus) a halak esetében nincs. Gyakorlatilag a halak máját, lépét és a vérben található fagocitákat tekinthetjük a immunrendszerük alapjának.

Viktor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #13 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Viktor ez tuti így van?Az én tudásom azt mondatja velem hogy ha nem is olyan immunrendszerük van-azért nem csak a kültakaró tekinthető védekező szervnek.Egyébként egyetértünk,mert annak sérülése esetén a hal sokkal sebezhetőbb..de immunrendszerüknek több szerve is van-vagy nem?:)
Te tanultál frissen erről-mesélhetnél:)
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #14 Írta: imperatore
imperatore válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Toist! Elnézést a megszólításért, sajnos nem tudom a keresztnevedet.
A halak gyakorlatilag nem rendelkeznek olyan immunrendszerrel, mint a magasabb rendű gerinces élőlények. Többnyire a testfelületükön termelődő nyálkával, illetve a nyálkában található zsírsavak, enzimek segítségével, valamint fagocitózissal próbálnak meg védekezni az adott kórokozó, kórokozók ellen ellen. Ezért is nagyon fontos, hogy a szállítás, vagy kihalászás során, ne sérüljön a halak testfelülete, illetve az azt borító nyálkaréteg, mert ennek sérülése esetén a kórokozók könnyen bejutnak a hal szervezetébe.

Viktor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #15 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Jól mondod Imperatore, nem mindegy, hogy milyen fehérjét kapnak a halaink. Olyan kell nekik amit meg is tudnak nagy százalékban emészteni, egyrészt a hasznosítás miatt és élettani szempontból, másrészt pedig a meg nem emésztett fehérje - miután elhagyja a hal emésztőrendszerét - a legjobb ammónia generátor. Úgy gondolom, hogy a halak nem rendelkeznek olyan emésztő enzimekkel melyek képesek lebontani a melegvérű állatokból származó fehérjét, ezért annak nagy része emésztetlen marad ami aztán táptalaja lehet mindenféle érdekes dolognak. (Valahogy úgy képzelem ezt is mint amikor a teheneket kukoricával etetik. Az is növény, de mégsem az kellene legyen a tehén tápláléka, hanem a legelt fűfélék. Mi emberek ezt jobban tudjuk mi kell neki, ezért aztán ketrecekben tartjuk és kukoricával és szójával etetjük őket. Szegények, vajon min kérődznek?)

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #16 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Elnézést-lehet így is lehet érteni azt a hozzászólásomat.Nem csipkelődés volt..
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #17 Írta: toist
toist válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Gábor! Kérlek a halasok egyik "kasztjával" kapcsolatban se fogalmazzunk meg általános véleményt, a diszkoszosok is többféleképpen csinálják, több megfontolásból! Valahol félreértettél, vagy szándékosan csipkelődsz :P Dehogy írtam olyat, hogy a tengeri jószágokkal etetést hagyjuk el, pont a zöldséges tyúk mellett érveltem, hogy mivel szerintem túlzottan kicsi a változatosság amit produkálunk, ugyan fontos lenne a természetesség, de a változatosság kárára nem érdemes.

Miért is gondolom ezt? Sokan képesek egyetlen "teljes értékű" táppal etetni folyamatosan halaikat, pedig a természetben jól tudjuk hogyan működik a dolog: ami a hal száján befér és "táplálékszerű", azt megpróbálja betuszkolni, ha mégsem jó, kiköpi (akváriumban is megfigyelhető, hogy az az ivadék nő leggyorsabban, amelyik még a kiköpés után is többször újrapróbálkozik, akár ehetetlen dologgal is), tehát nagyon széles körét fogyasztják a vízben található élőlényeknek és egyéb dolgoknak, persze éhségtől és alapvető táplálkozási szokásoktól, valamint az elérhető táplálékok skálájától függően. Faevő, dögevő stb vadvizekben is preferenciát, nem pedig kizárólagosságot jelent, ez szerintem nagyon fontos.
Mátéfi felvetése kapcsán felmerült bennem egy alapvető kérdés, amin már többször elgondolkoztam: aki tartott már kint nyáron hosszabb-rövidebb ideig halat, illetve először etette őket pl élő cyclopssal, valószínűleg észrevette már hozzám hasonlóan a rövid idő alatt fellépő hangulati- és színváltozást. Ugyan szélsőségesebb, nehezebb körülmények közé kerültek, mivel nagyobb a hőingadozás és jobban kell keresgélni az eleséget, ill cyclops vs száraz vagy nem menekülő élő esetében el kell kapni a kaját, mégis jobban néztek ki és gyorsabban fejlődtek tőle. Mivel mi nem csak a pár legerősebbet és legéletrevalóbbat neveljük fel, mint a természet, annak érdekében, hogy halaink mégis hosszú életűek és egészségesek legyenek tényleg minél több dolognak kéne kitenni őket. Megkockáztatom: a hazai halak húsa és egyéb potenciális veszélyforrásokat is inkább bevinni kéne és segíteni a halakat legyőzni őket különböző furmányokkal, mint messzire elkerülni! Ez persze nyilván nagyobb-megélhetési tenyészeteknél nem jön szóba, de hobbisták kicsiben bíbelődhetnénk vele és biztosan "beton" halaink lennének... Nehéz kérdés ez és talán már ki is csúsztam az etetés témakörből, úgyhogy be is fejezem.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #18 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Faevők hát...életük a rost!Bár megjegyzem hogy halból származó szálkát-gerincmaradványt sem találtam még sosem.
Totálisan egyetértünk azonban szerintem abban,hogy ki kell szolgálnunk a halaink igényeit-pár blogom éppen ilyen indíttatásból született.Kísérletező kedvű vagyok...nálam is elpereg pár hal persze..de szó szerinti hullást még sosem tapasztaltam.Ezért gondolom hogy kicsit avatottabbak talán merészkedhetnek olyan utakra is ahol nem tudni kik jártak már-mert az istennek el nem mondanák.
Sok a sztereotípia is..a dogma is.
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #19 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Bocsánat,rosszul hivatkoztam...imperatore helyesen...még egyszer elnézést kérek.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 11 hónapja #20 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: Csirkemell zöldségágyon témában
Nem vagyok szakértő a témában,de a welsfans.de oldalon,amit elég hozzáértőnek gondolok,számtalan olyan L-es harcsa van,amelyikre egyértelműen,és félreérthetetlenül azt írják,hogy "holzfresser",azaz
faevő.
Ezzel csak Imperátor megállapítására reagálok,miszerint a Dél-amerikai fenéklakó harcsák dögevők...

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Oldalmegjelenítési idő: 1.108 másodperc