- Köszönetek: 0
Paludárium-mit hogyan?
- tgs07707
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- toist
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 363
(A fenti menüsorban találsz egy AMApró menüpontot, ott meghirdetheted, ha gondolod..)
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mcll
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- mcll
-
- Nem elérhető
-
Nem tűntem el, nem adtam fel semmit, csak iszonyat sok meló, kevés idő stb. A palu még mindig ugyanúgy áll sajna, az imént csináltam egy vízcserét, mert a vasfáimon keményen megjelentek az ecsetalgák (pedig a világítás ki van kapcsolva egy ideje, a palu önmagában üzemelt, se hal se növény). Érdekes hogy csak a vasfákon volt, de azt beborította rendesen. Most azokat kivettem, kifőztem, vizet lecseréltem, szűrőt kitakarítottam. Remélem nem jön vissza. De hogy miért csak a vasfákon volt? Lehet azokat nem kellene visszatenni?
- jocopoco95
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 76
A pilács jó, hogy kikapcsoltad, elvégre senkinek se célja algát nevelni. Aztán amikor gondolod mehet a menet, had ámuljunk ezen a palun. Én már kíváncsi vagyok rá.
Ha nagyon belesüt nappal a fény akkor érdemes lehet letakarni valami pokróccal indításig ettől aztán az algák elpusztulnak.
- mcll
-
- Nem elérhető
-
Adott egy aki ami üzemel, azaz felfűtve (24-25C), bevilágítva és mára jóóóól bealgásodva a műkő. Növény, hal, semmi élőlény nincs a paluban. Mint kiderült úgy néz ki ez a fekete ecset féle jószág. Ma szépen lekapirgáltam a kövekről, fogkefével a maradék is leszedve (jól néz ki). Aljzathomok kicsit megkavarva. Szűrő megy, szépen tisztul a víz, az aljzatról majd fel kell szipkázni a sok maradékot. Pilács most egy időre kikapcsolva.
No akkor innen?
- halőrxxl
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1688
T.:Gábor
- jocopoco95
- Nem elérhető
-
JA! most olvasom, hogy indítasz, ok. Akkor szerintem fogj egy vödröt és abban üzemeltesd a szűrőt indítás alatt. Addig viszont mehet az akváriumban is. A pilácsot meg kapcsold le addig, és ha lehet próbáld meg óvni mindenféle fénytől az akit. Amikor kész vagy a berendezéssel, akkor pucold ki a szűrőt addig is működtesd azt. Tehát ez legyen az utolsó lépés (mondjuk a vízzel való feltöltés előtt).
Még annyit hogy a szűrőben milyen szűrőanyag van?
- mcll
-
- Nem elérhető
-
A világítást most lekapcsoltam, pár napot várok vele és figyelem. A szűrőt holnapig azért még hagyom hogy kiszedje a vízből a koszt, aztán leállítom 1 napra. Utána meg 50% vízcsere lesz, szűrőtisztítás és indítás.jocopoco95 beküldte: Bocs, közben elmentem. A világítást inkább csökkenteném. Mondjuk 10 órára. De szerintem felesleges világítani, én legalábbis nem akarnám az algákat szaporítani feleslegesen. elég ha valami kis hal kaját beszórsz a medencébe lényeg, hogy legyen ammónia, amit majd lebontanak a szűrőbacik. De nem kell sok, egy csipet valami száraz táp tökéletes. Ha lehet legközelebb a kotrás után közvetlen szívd le a vizet. De előtte érdemes min. 1 napig állni hagyni a csere vizet, hogy kiszálljon a Cl belőle.
- mcll
-
- Nem elérhető
-
Valahol írtam, de nem tudom hol.jocopoco95 beküldte: Milyen is a szűrőd? Ha már írtad bocs, de nem találom, az előző oldalakon.
- jocopoco95
- Nem elérhető
-
- jocopoco95
- Nem elérhető
-
- mcll
-
- Nem elérhető
-
- mcll
-
- Nem elérhető
-
- mcll
-
- Nem elérhető
-
- jocopoco95
- Nem elérhető
-
- saluosi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 205
- mcll
-
- Nem elérhető
-
Először is mindenkinek eredményekben gazdag Boldog Új Évet Kívánnék!
Eddig nem jelentkeztem, mert az ünnepek kicsit lefoglaltak. Sajnos a palum terén sem történt még előrelépés, ennek per pill anyagi okai vannak, de tervem szerint január végén, február elején megkezdem a betelepítési műveleteket. A palu azóta is üzemel, igaz üresen, de a szűrés, fűtés, világítás üzemszerűen megy. Ennek következményeképp viszont barna és zöld algák jelentek meg, ami kissé ellentétes, ezért is fura. A zöld algák esetében ugyanis azt hallottam hogy a túl sok fény okozza, és ezen algák nem is veszélyesek, azt jelzik hogy egészséges a környezet. A barna alga viszont ellentétben a kevés fény miatt alakul ki, és a túl kevés oxigén elősegíti az elszaporodásukat. Nos nálam mindkettő algafajta megvan, igaz a barna van túlsúlyban. Hogy az oxigén kevés lenne, azt nem hiszem mert (mint a fotókon is látható) abból van bőven a vízben:
kepfeltoltes.hu/view/140105/01buborekok_...kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/view/140105/02buborekok_...kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/view/140105/03buborekok_...kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/view/140105/04alga_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
kepfeltoltes.hu/view/140105/05alga_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Tehát a kérdés, hogy ez ami a képeken látható az normális folyamat, vagy kezdjek el aggódni? Esetleg pár algaevő harcsa mielőbbi betelepítése segít-e ezen? Mondjuk a fenti rész elég sekély, ezért oda az algaevő nemigen tud kimenni... Vagy majd a növények/halak betelepítése megoldja az algásodást?
- mcll
-
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1688
Aranyra találtam,mindjárt kettőre is ebben a témában!
Ajánlom a téma iránt érdeklődőknek az alábbi cikkeket,a szerzőnek pedig elismerésem:
www.akvariummagazin.hu/index.php?Itemid=...nt&task=blogcategory
T.:Gábor