- Köszönetek: 4
Díszhal tenyésztőrendszerek építése
- Atis84
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 1688
DE: itt még nem végeztünk ezzel a témával, mert évek óta tervezem hogy a sajátomat is leszigetelem és a tapasztalatokról írok egy kis szösszenetet..mint mondod néha hasznos is tud lenni a belefeccölt munka! Kis méretű dobozba semmiképpen nem is ajánlom betenni- erről majdan..
T.:Gábor
Ui.: talán egy másik helységben helyezd el, és építs ki központi hálózatot- engem például nem zavar ha este a fürdőszobában "hangoskodik"
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Atis84
- Nem elérhető
-
Sajnos videót most nem tudok csinálni, mert Bp-en vagyok egész héten, de ha hazaértem csinálok. Annyit tudok mondani a hangjáról, hogy ha megy (a bútorlap dobozban) és odateszem mellé a telefonomat, - amin van decibel meter, - akkort 60 db jelez, volt az 70 is, de szétszedtem, összeszereltem és már csak ennyi lett.
Ja illetve csináltam rajta egy kis hibát, ami annyit jelent, hogy mikor először beletettem a dobozba (és még nem voltak ventillátorok) ment abba egy éjszakát, majd mikor megnéztem, akkor éreztem, hogy forró, sütötte a kezemet, majd gyorsan szétkaptam, de okos fejjel nem vártam meg, hogy teljesen kihüljön és így össze és a tekercsek felett lévő műanyag két sarka kicsit megnyomódott, de nem nagyon..., így is illeszkedik és tökéletesen leadja a teljesítményt, csak az a hang...
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Szétszedted már, nem lehet hogy valamelyik membrán megadta magát és a permanens mágnest hordozó kulissza leér az aljára? Van egy kis műanyag felöntés a hordozó műanyag kereten, itt alul láthatod:
3.bp.blogspot.com/-tOMb07XCKh4/UBeAkLMiE...0/2012.03.21+057.jpg
Ha ez eléri a ház alsó felét/ mert szakadt a membrán!/, akkor valami gigantikus kerregés keletkezik ami az idők során csak erősödni fog..
Nekem pontosan ilyen belső elrendezésű pumpám van, 3. éve tökéletesen üzemel...készíts videót, hallgassuk meg ok?
Visszatérünk a hangszigetelésre is, mert szükséges ha mégis hangos! Forrósodik?? Igen érdekes téma, beszéljünk róla!
Blogom ahol "belenézhetsz":
halorxxl.blogspot.hu/2012_07_01_archive.html
- Atis84
- Nem elérhető
-
Kisebb problémámmal fordulnék hozzátok! Szóval van egy állványom amin van összesen 14 db akvárium, az egészet úgy terveztem, hogy egy kompresszorról fogom üzemeltetni.
Meg is csináltam a központi levegőztető rendszert (16 lecsatlakozás, porlasztókővel). Az egészhez van egy Atman HP-8000-es kompresszor, amit ha bekapcsolok igen hangos, ez baj mert ugye az állvány a lakás eggyik szobájában van.
A zaj miatt most több kisebb légpumpa és belső szűrő megy az aksikba, ami meg pörgeti a villanyórát.
Próbáltam egy pozdorja dobozba tenni a kompresszort (zajcsökkentés miatt), de akkor meg felforrósodott a kompresszor, így 2 nagyobb lyukakat fúrtam rá (6 cm), amihez PC ventillátort rögzítettem, így nem forrósodik, de még mindíg zajos.
Szóval abban kérném a segítségeteket, hogy az eggyel kisebb kompresszor (Atman HP-4000-es), az elbírna-e ennyi leágazást és csöndesebb-e? Illetve tudnátok-e olyan kompresszort ajánlani, ami IGAZÁN halk és a teljesítménye elbír ennyi leágazást!
Segítségeteket előre is NAGYON köszönöm!
- tauben1
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 15
Halivadék igyekezz,mert hogy az í-re rátehessem a pontot szeretném Gábor véleményét is olvasni.Gábor visszaolvastam az általad megadott blogokban ,tényleg tanulságos.Szeretném megköszönni mindannyiotok segítségét amit ez ügyben adtatok.
kösz Robi
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 211
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Köszönöm hogy előzetesben olvashattalak!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Tény hogy a fent említett csőrendszer már nem a hobbi kategória szülötte,hiszen kiépítésével mindegyik tenyésztőnél találkozhatunk.Létrejöttére sok magyarázat van,de elsősorban az az igény szülte hogy hatalmas mennyiségű levegőt vezessenek állványaikra-ugyanakkor ne legyen áttekinthetetlenül kusza,a nyomást jól tartsa,és könnyedén kezelhető is legyen...nos,ez csak pár érv mellette!
Félig-meddig a hobbista azt is gondolhatná hogy neki ilyenre nincs szüksége-én pedig azt mondom hogy bizonyos mennyiségű medence után igenis hogy van!Sőt,ha a zajmentesítés a cél lakóhelyiségeinkben még hasznos is-hiszen a más helyiségben előállított levegőt odavezethetjük segítségével ahová csak akarjuk....Igaz ez már kissé az elhivatottabb kollégáknak való,hiszen a helyiségeket "átívelő" csőhálózat szükségessé teszi a falak átfúrását,a levegő vezeték elrejtését stb....tehát átgondolni,tervezni szükséges.Feltéve ha ti nem akartok úgy járni mint én:nagy teljesítményű pumpám érkezése után azonnal meg is építettem...semmi utánajárás,semmi firlefranc-nekem levegő kell,sok/rengeteg/ és azonnal!
Kezdjünk hát bele itt....már most jelzem hogy több hónappal ezelőtt ejtettünk pár szót erről,mégpedig a "Cseh légemelők-let's work"c. blogom hozzászólásainak első oldalain-talán érdemes feleleveníteni!Látni fogjátok hogy megszólalt olyan kollégánk is aki bizony gigantikus rendszert üzemeltet-a mi szintünkhöz gigantikusat-,és neki más meglátásai vannak.Aztán anno Mátéfi linkelt is egy létravázas konstrukciót,Mac pedig megmutatta képen hogy milyet készített neki a mesterünk SK!Halivadék jelezte hogy egy blog van készülőben az ő gondolatairól ezzel kapcsolatosan,Tauben pedig egyenesen most tervezi a kivitelezését...én meg újragondolom az egész rendszeremet,és lehet hogy "fullosra" tuningolom.Van pár ötlet a tarsolyomban amit szeretnék megosztani veletek...
Ide várom hát nem kevés érdeklődéssel a témában megejtett postjaitokat-és már most élvezem hogy ha csak távolról is,de segíthetek nektek.Vesézzük hát a központi levegőrendszereket!
Ui.:nyomjátok a linkeket,a képeket....alig várom hogy olvashassam az ötleteket,a meglátásokat!
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
Tommy
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
Tommy
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
Izgatásnak meghívlak benneteket egy szlovák tenyészet megtekintésére. Remélem, hogy lesznek magyar tenyésztők is, akik nem zárkóznak el egy kis nyilvánosságtól és segítik a tanácsaikkal, hozzászólásaikkal, fotóikkal, azokat, akiknek hasonló törekvésük van.