- Köszönetek: 107
Válasz: Csíkfélék
- mark24
- COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mark24
- Nem elérhető
-
Elég érdekes, hogy egy listára felteszik a lohachatát és az sp. YoYo-t is...
Azt gondoltam, mi van, ha a B. sp. aff. rostrata-ra (B. unknown03) használják ezt?
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 374
Ez olyan, mint a hülye népi elnevezések. Csak arra jók, hogy jól összezavarjanak.
Ahhoz még nagyon fiatal vagy, hogy az összeset ismerjed. Szerintem elérendő célként inkább a Pasa-féle ismerethalmazt lődd be. Ha az megvan, akkor jöhet - mondjuk - a Bleheri, vagy Armbrusteri szint.
Különbenis, egy szobából nem lehet azt az áhított tudást megszerezni. Vagy úgy csinálod, mint Mesterünk (min. 40 év brusztolás), vagy úgy, mint Armbruster, HGE, vagy Bleher. Fogod a motyódat, és világgá mégy.
Mary
- mark24
- Nem elérhető
-
Tudom, a lohachata angolul így hívatik. De van valami másik faj, így volt listán Botia sp. YoYo.
Na, most pont azokkal a fajokkal kavartál be nekem, amelyekről nincsenek fotók :-D
Én meg már azt hittem, az összes bóciát ismerem......
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Nekem már volt 4 példányom, de egy giga darakór elvitte őket.
Itt van mág egy link, igaz, nics mindegyikhez kép
Fish identification
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
Ami az aljzaton mozog az minden érdekes....
T.:Gábor
- mark24
- Nem elérhető
-
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- mark24
- Nem elérhető
-
Az egyik az biztosan egy Botia. Nem mondanám rá, hogy B.lohachata, mert Annak Y kiscsík Y kiscsík alakú a mintázata, és később kezd el hálósodni.
Nem kifejezetten B. histrionica sem, annak általában egybefüggőek eleinte csíkjai.
Hasonlít a B. unknown03-ra (B. sp. aff. rostrata), a B. sp. YoYo nem tudom, azonos-e utóbbival.
És hogy is néz ki az én példányom? Piszkosfehér alakú, a csíkjai Y-ban indulnak, de oldalvonala mentén hosszanti csík-szerűen van némi minta, alatta-felette is kissé szabálytalan azért.
A B.histrionica Ataran form-ra hasonlít, ill a B. unknown03-ra leginkább...
Képet majd próbálok, remélem sikerül...
A másik pedig egy kisebb faj, az már biztos, hogy Yasuhikotakia. A farkúszója egyáltalán nem pöttyös, megvan a faroktövi csíkja is, mintha enyhén zöld halvány csíkok is lennének, ebben a Y. longidorsalis-ra hasonlít, de fiatal koruk lévén Y. caudipunctata és lecontei-nek is el tudom képzelni őket. Rettentően nyugtalanok, folyton bújnak, még megfigyelni sem lehet őket, nemhogy lefotózni. Oda se kell mennem a látóterükbe, meguktól is folyton menekülnek. Nagyon idegesek.
Ha esetleg valakinek van valamilyen jó ötlete, azt örömmel fogadom, esetleg valami jó kis link összehasonlító fotókhoz.