Válasz: Csíkfélék

• mark24
  • COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
  • Nem elérhető
  • COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #21 Írta: mark24
mark24 válaszolt Válasz: Csíkfélék témában
Felraktam két fotót erről az ominózus Botiáról, nem a legjobb minőségűek, de próbáltam minél gyorsabban elkészíteni, hogy felrakhassam. Remélem, a lényeg látszik rajta a mintáját tekintvén.

Mellékletek:
Last edit: 13 éve 5 hónapja by Pasa.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

• mark24
  • Nem elérhető
Több
13 éve 6 hónapja #22 Írta: mark24
Én csak konkrétan a Botiákra értettem :-D

Elég érdekes, hogy egy listára felteszik a lohachatát és az sp. YoYo-t is...

Azt gondoltam, mi van, ha a B. sp. aff. rostrata-ra (B. unknown03) használják ezt?
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 6 hónapja #23 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Csíkfélék témában
Légy erős Márk, a Botia sp. Yoyo az a lochahata.
Ez olyan, mint a hülye népi elnevezések. Csak arra jók, hogy jól összezavarjanak.

Ahhoz még nagyon fiatal vagy, hogy az összeset ismerjed. Szerintem elérendő célként inkább a Pasa-féle ismerethalmazt lődd be. Ha az megvan, akkor jöhet - mondjuk - a Bleheri, vagy Armbrusteri szint.

Különbenis, egy szobából nem lehet azt az áhított tudást megszerezni. Vagy úgy csinálod, mint Mesterünk (min. 40 év brusztolás), vagy úgy, mint Armbruster, HGE, vagy Bleher. Fogod a motyódat, és világgá mégy.

Mary

• mark24
  • Nem elérhető
Több
13 éve 6 hónapja #24 Írta: mark24
Szia!

Tudom, a lohachata angolul így hívatik. De van valami másik faj, így volt listán Botia sp. YoYo.
Na, most pont azokkal a fajokkal kavartál be nekem, amelyekről nincsenek fotók :-D
Én meg már azt hittem, az összes bóciát ismerem......

Több
13 éve 6 hónapja #25 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: Csíkfélék témában
Yoyo loach = Botia lochahata.
Nekem már volt 4 példányom, de egy giga darakór elvitte őket.

Itt van mág egy link, igaz, nics mindegyikhez kép :blush:
Fish identification

Mary

Több
13 éve 6 hónapja #26 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Csíkfélék témában
Én pedig a te fotódat nézném már...:)Felspannolsz,aztán lógva hagysz-ne csináld már!:D
Ami az aljzaton mozog az minden érdekes....
T.:Gábor

• mark24
  • Nem elérhető
Több
13 éve 6 hónapja #27 Írta: mark24
igen, ezt ismerem. Ezen kívül a seriouslyfisht és a jjphoto.dkt néztem még.

Több
13 éve 6 hónapja - 13 éve 6 hónapja #28 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Csíkfélék témában
Itt nézz körül:

www.loaches.com/species-index
Last edit: 13 éve 6 hónapja by Mátéfi.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, mmccannon

• mark24
  • Nem elérhető
Több
13 éve 6 hónapja #29 Írta: mark24
mark24 létrehozta Válasz: Csíkfélék témát
Van két érdekességem is, a díszcsíkok köréből, amit a börzéről hoztam, de beazonosításuk nehézkes. Több szem többet lát alapon teszem fel ide ezeket (fotózni próbálok majd):

Az egyik az biztosan egy Botia. Nem mondanám rá, hogy B.lohachata, mert Annak Y kiscsík Y kiscsík alakú a mintázata, és később kezd el hálósodni.
Nem kifejezetten B. histrionica sem, annak általában egybefüggőek eleinte csíkjai.
Hasonlít a B. unknown03-ra (B. sp. aff. rostrata), a B. sp. YoYo nem tudom, azonos-e utóbbival.
És hogy is néz ki az én példányom? Piszkosfehér alakú, a csíkjai Y-ban indulnak, de oldalvonala mentén hosszanti csík-szerűen van némi minta, alatta-felette is kissé szabálytalan azért.
A B.histrionica Ataran form-ra hasonlít, ill a B. unknown03-ra leginkább...
Képet majd próbálok, remélem sikerül...

A másik pedig egy kisebb faj, az már biztos, hogy Yasuhikotakia. A farkúszója egyáltalán nem pöttyös, megvan a faroktövi csíkja is, mintha enyhén zöld halvány csíkok is lennének, ebben a Y. longidorsalis-ra hasonlít, de fiatal koruk lévén Y. caudipunctata és lecontei-nek is el tudom képzelni őket. Rettentően nyugtalanok, folyton bújnak, még megfigyelni sem lehet őket, nemhogy lefotózni. Oda se kell mennem a látóterükbe, meguktól is folyton menekülnek. Nagyon idegesek.

Ha esetleg valakinek van valamilyen jó ötlete, azt örömmel fogadom, esetleg valami jó kis link összehasonlító fotókhoz.

Oldalmegjelenítési idő: 0.179 másodperc