- Köszönetek: 205
Kávézó
- saluosi
-
- Nem elérhető
- ŐshalAM
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- ŐshalAM
-
- Köszönetek: 97
Megjelent egy új topik, gurámi témában a napokban. Elöször elmosolyodtam, mert ez általában egy új regsztrált tagot jelent

Nézzétek el neki, egy két hét és belejön a fórumozásba, én is és biztos más is járt már az ő cipőjében.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1688
A mi pipijeink hiába szórják szét-felkapkodják,mert a mennyiség alaposan be van lőve.Napi kétszeri búza/v.kukorica az adag,emellett tetszés szerinti füvet csipegethetnek maguknak.A hajnali kiengedéskor a kakas azonnal kiengedi a hangját,aztán indul a portya a kinn maradt giliszták után-pedig jelzem:ekkor a szemes eleség már előttük van.Ha nincs giliszta,akkor felcsipegetik rohamtempóban,és irány a megmaradt fű-különleges csemegének számítanak a klf.rovarok,bogarak,csigák....igazi életrevaló falusi csirkék ezek kérem!

Ha már csirkék:a kis szárnyasainkat kb 10 napja már elhagyta anyukájuk,ám ők ekkorra már igazi önálló kis keresgélőgépek lettek-kapirgálnak,csipegetnek mindenfelé/egyem a drága kis sárga lábukat!/,a kakas riasztására pedig rögvest fedezékbe rohannak.Bár csak nyolcan keltek ki,de úgy érzem első próbálkozásra a kotlóstól ez is csodás eredmény...Az "anyatyúk" már a jelzett idő óta/kb.10 nap/a kakas komával is jóban van..és már tojik/nem csak görbéket!/
Élmény!A család minden tagja éberen figyeli a baromfiakat,egymásnak meséljük az érdekes történéseket.A kakas mindenkit terrorizál...én kénytelen voltam neki bemutatni a bottal kergetés heveny formáját,hiszen nem akarom hogy a portán ő legyen a legnagyobb pasi!

A továbbiakban nagyon szépen kérlek benneteket hogy ne tuningoljatok a témában..a végére még kiderül hogy erről is könyvet tudnék írni!

Élvezet a kertes házban való "csibészkedés",szárnyasok tartása...semmiféle szag,semmi légy,semmi esély a késői kelésre-jah,ezt csak én élvezem!

minden jóval kiszolgállak benneteket-az előbbi férfiú pedig "letapossa a szárnyatokat"!Legény a gáton az tuti..jól szelektáltam anno.
T.:Gábor
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Köszönetek: 1127
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Hát igen....még a fordító program elhelyezését is a te segítségeddel oldottam meg a Toolbar-on/vagy hogy "híjják"/,és borzalmasan zavar a magyartalansága!

Gyulám..magyar linkek?Na látod az fáj nekem igazán hogy ha egy érdekesebb dologra rákeresőzök,vannak ugyan magyar nyelvű találatok,de mikor elolvasod őket mintha egy klónsorozat lenne az egész!:(Egészen jó példa erre az élő eleségek dolga...igen ritkán találni olyat ami igazán részletesen kifejti hogy mit/hova,mivel,mennyit stb.Néha már azt hiszem hogy alig foglalkoznak ezekkel a hobbitársaim-írnak róla ugyan,de aztán elfeledődik a dolog.Pedig mióta a hálózatra kerültem igazi aranybányára leltem-ebben hatalmas szereped van az tuti!-,és itt lenne a lehetőség hogy igazándiból élőzzünk!Szinte minden elérhető már...
Egy példa:két évig csak próbáltam szerezni egy olyan férget,mely valaha közönséges volt..a televényféregről van szó.Szó szerint "szétkerestem a fejem",régi ismerősöket kutattam fel stb.,mire számomra nyilvánvalóvá lett:nem fogok tudni sehonnan szerezni országon belül!Vagy nem is ismerték,vagy nem volt már nekik sok éve...vagy ha volt akkor nem a számomra./Ezt nem mondták persze/.Aztán tavaly egy külföldről érkező kis zacsiban volt szerencsém hozzájuk...ez is külföldről.Csoda ha szkeptikus vagyok?
Idehaza már szinte csak a szárazak mennek...azért írom hogy szinte,mert vannak azért élővel akár csak alakalmilag is,de etetők.Nem tudom hogy ez jobb-e,vagy szebb netán mint a szárazzal való etetés,de szeretném ha legalább megízlelnék az ezzel való bánást-etetést.Úgy viszont hogy ilyen nehezen elérhetőek..na így nehéz.A lengyel kolléga meg csak besurran a linked elérhetőségére,és máris vehet mi szem-szájnak ingere..jó nekik!
Visszatérve az eredeti gondolatodhoz:te milyen dolgokról tudsz ami egy ilyen "eleségelőállító" céghez szükségesek,illetve szerinted itthon nem menne tönkre azért mert "csak magyar"?Ne feledjük hogy a márkafüggőség az akvarisztikában is igen szokványos dolog...Aztán:említed a németek pénzcsinálását,de én úgy érzem azt a vonalat nem fejtetted ki eléggé-folytatnád?
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Azért én továbbra is várom az aranyat érő linkjeidet,majd magyarítjuk ha tudjuk!A nyelvtudás hiánya az ami nagyon zavar...lehetnek nüansznyi kifejezések,amit csak az anyanyelvi szinten beszélők értenek meg,és tartok tőle hogy a szöveg meg nem értése tévútra vihet-ez az egyik magyarázat.
Én nem érzem aggályosnak ha máshová vezetne egy hivatkozásom-nyilván az azon a fórumon éppen folyó beszélgetésre utalok,vagy azt egészíteném ki..de itt.
Vaskalapos vagyok-igaz!

- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Egyébként pedig én lennék talán az egyik legboldogabb akvarista ha lennének ilyen vállalkozások országszerte.Akkor nem lenne az az áldatlan helyzet,hogy pl.grindált 20-30km-es körzetben nem találni,hogy a tubit külföldről kapjuk,és sorolhatnám.
A lengyel linkedet sűrűn nyeldekelve nézegettem egy darabig...szinte sóvárgásig fokozódó érdeklődéssel.Az élő eleség kínálatuk is fantasztikus,a fagyasztottak szintén...hhhhhh/ez egy nagyon mélyről jövő sóhaj;)/
Figyelj:ha a külföldi multik velünk etetik meg a szintén külföldi érdekeltségű márkák "eledeleit",ha szinte minden valaha igen jól csengő saját hazai márkánk úgymond becsülete degradálódott már..akkor mire lelkesedjek be?Folytassam?Szvsz nem szükséges....
Jól tudom hogy a siránkozás,meg a múltra való állandó romantikus visszautalgatás semmire nem vezet-ráadásul pontosan én vagyok néha túlzóan is lelkes.Ahogy azonban elnézem a mai világunkat-itt kicsinyke kis országunkra utalok-alig hiszem hogy elegendőek lennének egy sikeres vállalkozáshoz az előbb taglalt gondolataid.Ráadásul nem csak a pénz kellene még...
Manapság mindenki csak eladni akar/mert abban van a legkönnyebben kivehető profit?/akik előállítanak,termelnek a végén kiszolgáltatottságukban néha még áron alul is kénytelenek odaadni a javakat..."akinél a zsé van az dumál"!Tekints körbe a valahai mezőgazdaságunk romjain,az iparunk szárnyaszegettségén...
De tudod mit?Adja az ég hogy minden úgy működjön ahogy annak kellene..ez esetben talán(!!) többen látnának ma fantáziát a termelésben-és nem a kizárólagos kereskedelemben.Biztosan neked is vannak még gondolataid-folytassuk ha kedvet érzel hozzá hogy erősen szkeptikus postjaimmal vegyem el a szánk ízét.
Egyébként most egy kicsit dőlj bele a kardodba Gyulám:rendkívül imádom a linkjeidet,de mind külföldi a fenébe is!Mintha mi magyarok nem tudnánk semmit a hobbiról,mintha csak a külföldi tudna okosat mondani mindig...ezért kérnélek hát arra,hogy erősítsd te is a nacionalista szellemet:ha van magyar link azt illeszd be!Ha meg nincs,akkor írj olyat amire lehet "linkelni"-szorgalmasan fogunk hivatkozni rá!;)Kacagj csak..sőt ti olvasók is somolyogjatok
csöndeskén,de én bizony nem bírom elhinni hogy mi magyarok ne tudnánk!Ne csak a hobbinkra gondoljatok ám....innentől viszont annyira szabályzatba ütköző lennék hogy behúzom a cipzárat a számon-éppen ideje!
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-

Idehaza addig-meddig csűrnék csavarnák a dolgokat,míg a rengetegféle adó/befizetendő/ilyen-olyan költség stb nem is tenné kifizetődővé.Ez tuti...legalábbis remélem hogy ez az oka,nem pedig az hogy élhetetlenek vagyunk mi magyarok.
T.:Gábr
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Íme egy ilyen vállalkozás weblapja:
http://www.ichthyotrophic.pl/home_en.html
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
A Sajó még szinte hideg most is...nem is fürödnek benne!

Már bizsereg a kezem egy kis peca iránt-jövő hétvégében reménykedem...
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-
Errefelé azt hiszem alulmúlja önmagát a kiskert..sokunknál a hideg idő rengeteg esővel körítve tönkretette a vetemények egy részét.Az uborkák ki sem jöttek,mikor ellenőriztem a magokat a földben sem találtam meg-nyilván elkezdett csírázni,aztán elvitte a fent taglalt időjárás.Újraültettük egy hete...na ebből se lesz valami nagy termés idén:(.Egyedül a zöldbabunk hozza a formáját,nagyon remélem hogy az legalább megfelelő terméshozamot mutat majd.
Paradicsomjaink ilyen hitványak ebben az időszakban még talán sosem voltak,száruk maximum 4-5mm vastag csupán..de mi még örüljünk,mert rengeteg kiskertben elvitte a sárgulással járó gombafertőzés.Mostanában ebben a hirtelen jött hőségben szenved minden növény,mulcsozással próbálom a talaj repedezését,és cserepesedését kordában tartani.
Úgy érzem már csak a tavalyi kiskerti képekben gyönyörködhetek,mert idén bizony savanyú lesz a szőlő..és nem csak képletesen.
- Mátéfi
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
- Mindenhat(L)ó
-