- Köszönetek: 6
Elsõ akváriumom (kezdõknek)
- Kasi_Mátyás
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mark0066
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 0
Nem gondoltam, hogy 60 literbe így elférnek, mindenesetre nagyon örülök neki. Az ancikról szóló tanácsot megfogadom.
A legtöbb alap dolgot tudom, ám arról, hogy melyik hal melyikkel fér meg vajmi kevés fogalmam van. Persze olvasok fórumokat, irodalmakat, tehát próbálkozom. Az akváriumig még van egy hónapom, mindenesetre már néhány éve motoszkált a gondolat a fejemben.
Akkor viszont a köv. kérdés:
milyen nem eloszlásban?
-gondolom a molly párból 1 hím-1 nőstény
-plattikból 3nőstény-1 hím (legalábbis ezt olvastam valahol)
-neonokból, páncélosokból? Fogalmam sincs.
Üdv.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Kasi_Mátyás
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- Köszönetek: 6
Ha csapvízzel töltöd fel az akváriumot, az összes kiválasztott halfajt (nem fajtát) betelepítheted. Neonhalból akár többet is, 20 db-ot is telepíthetsz, melléjük a 4-5 db páncélosharcsát, és még 1 pár black molli, de még a 4 platti is nyugodtan belefér. Egy-két kisebb algaevő fajt is tehetsz még bele (Otocinclus affinis, Ancistrus növendékek pld.)Ha rendes szűrésed van, nem etetsz barom módjára, és heti rendszerességgel részleges vízcserét csinálsz, nem lesz semmi gondod, miután a betelepítéssel járó kockázatok megszűntek. A lényeg, hogy ne hagyd magad rábeszélni semmire a boltostól, kérj inkább itt tanácsot, ez az egyetlen megfelelő színvonalú akvarista honlap.....
Üdv....
Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!
- mark0066
- Nem elérhető
-
Most regisztráltam és lenne néhány kérdésem...
60 literes akváriumot tervezek, nagyobb helyem sajnos nincs. A kérdésem többek között az, hogy egy 60 literes akváriumban hány halat tarthatok?
Mindenhol mást olvasok, ezért azt remélem, hogy itt kaphatok valami kézenfekvő választ.
A következő halfaj
-neon
-black molly és/vagy platti
-törpe páncélosharcsa
Nem tudom mennyi férne bele... rosszabb esetben max. 10-12 neonhalat és 3-4 törpe páncélosharcsát tennék bele. Vagy még ez is sok?
Előre is köszönök minden segítséget.
Mark
- nozsopo
- Nem elérhető
-
- feketejozsef63
-
- Nem elérhető
-
- nozsopo
- Nem elérhető
-
kis segítségre lenne szükségem.Van egy 96Literes akváriumom,amiben belső vízszűrőt szeretném kicserélni.Három típust néztem ki,a kérdésem,melyiket válasszam.
1.Eden 325
2.Tetra Tec IN 600plus
3.AquaEl unifilter500 UV(lehet,ez túl nagy teljesítményű)
Segítséget előre is köszönöm,
Nagy Zsolt Péter
- mark9624
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
-
- Astron
- Nem elérhető
-
Astron
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
- Astron
- Nem elérhető
-
Az első akváriumom építését tervezem, kialakult bennem 1 halösszeállítás amit telepíteni szeretnék. Arra kérlek titeket, mondjatok véleményt, hogy jó-e az összeállítás, ha nem akkor miért, melyik fajjal lesz gond, mire kell figyeljek? Sok halat tervezek-e vagy túl keveset.
Az akvárium 100-literes lesz.
Halak:
3 gyöngy gurámi
3 kék gurámi
6 sávos fogasponty
2 Stendhal-hal
Köszönettel:
Astron
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 26
- Motozsolt
- Nem elérhető
-
Én is Új vagyok az akvarisztikában, és nagyon kezdő vagyok még. Eddig egy cca. 5 literes kis akváriumom volt, amiben 10 guppim úszkált. Világítás, levegőztető, és fűtés nélkül. 3 napja vettem nekik egy 54 literes akváriumszettet, minden földi jóval.Minőségi szűrő, fűtés, és világítás. ...és láss csodát: eljött a 3. reggel, és 5 halam feldobta az uszonyait. mi lehet az oka? Ja és a furcsa, hogy csak és kizárólag a hímek haltak meg.
A vizüket ma teljesen lecseréltem, hátha nem tetszett nekik az antiklór, amit beleöntöttem. Érdekes, hogy eddig is csapvízzel voltak körülvéve, és most is, tehát az szerintem nem lehet ok, hogy nem hagytam "kiszellőzni".
Ha tudtok, segítsetek, mert egy ideje már velem vannak a halak, és nem szeretném megölni őket ezzel az akváriummal =(
- Emperor_
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
A Botiak közel sem olyan intenzíven turkálnak a talajban mint a Corydorasok.
A Botiakat csigainvázió esetén szokták bevetni. A Botiak csapatban érzik jól magukat (4-5 példány). A Corydorasok is azokból min 5 db kell.
- zsore
- Nem elérhető
-
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 26
- zsore
- Nem elérhető
-
Szeretném megtudni,hogy vajon a Botiák (Striata) "funkciójukat" tekintve azonosak-e a corykkal, vagy ajánlott mindkettőből egy kisebb csapatot tartani? Eredetileg fele-fele volt az elképzelésem,de olvastam,hogy a botiák esetleg nyaggatják a corykat,ezért inkább egy nagyobb csapat botia mellett döntenék.
Köszönöm!
- Koka
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_MODERATOR
-
- Köszönetek: 4
Az algásodás ellen próbáld ki az amanó garnélát, vagy a sziámi algázót.
- nikoletta
- Látogató
-
Pár nap múlva költözünk. Kb. 10 perc autóval az új lakás. De nem tudom hogy csináljam. A halaimat vödörben vinném át (3 fekete molly, 3 algaevő harcsa, 2 vitorlás fogasponty, 2 mexikói szifó) növények maradnak az akiban. Max fél óra alatt lebonyolítom a költöztetést. Viszont nem tudom, hogy vigyek magammal a vízből is, vagy csapvízzel újra feltölthetem az akit? A kereskedésben azt mondták, hogy nem okoz gondot, ha friss vízzel töltöm fel, nem lesz baja a halaimnak. 180 literes akiról van szó. Én szívem szerint vinnék legalább 30-40 litert a vízből.
Egy éve raktam össze az első akimat.
Pár hete elkezdett algásodni. A növények levelein 2-3 cmes sűrű "haj" jelent meg. A halak csipegetik, de nem győzik enni. Csökkentettem a kajamennyiséget, és kevesebbet világítok (8órát naponta 9-13 és 15-17ig). Az üvegen meg zöld pontok jelentek meg, amit minden vízcserénél lesikálok(2 hetente 30 liter talajtisztítással együtt), de pár nap múlva újra kezdődik. Egyébként vízminőség jó, minden hónapban ellenőriztetem a kereskedésben.
A díszköveimet kifőztem lesikáltam, ez idáig algamentes maradt.
Vegyszerrel nem próbálkoztam.
Hogy tudom a mangróve gyökérről eltüntetni az algát?
Válaszodat előre is köszönöm,
Nikoletta
- Moderátor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 14
Szia, üdvözöllek ezen a fórumon.
A kolumbialazac (Hyphessobrycon columbianus) jó választás, ne hagyd magad lebeszélni róla. Egyetlen kis hátránya van, hogy gyakran megcsipkedi a növényzetet, de ezt megfelelő etetéssel ki lehet védeni.
A sterilizálás pedig egyenesen marhaság. A jövő hétre szerzek neked.
Pasa