- Köszönetek: 0
Elsõ akváriumom (kezdõknek)
- feketejozsef63
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Soni
- Nem elérhető
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- karancsalja66
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 83
- Soni
- Nem elérhető
-
- Moderátor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 14
Soni beküldte: Sziasztok! Én is abszolút új vagyok akváriumban. Van egy kb 95 literes, ami egy hete megy, és olyan gondom van, hogy beállítottam 26 fokra a fűtőt, de felfűti vagy 29-re. Azóta letekertem 24-re de így is majdnem 27 fok. Szóval ezt nem értem... És ha nyáron meleg lesz, akkor majd mindig rohangálni kell és nézni a víz hőfokát? Egyáltalán ez normális???
karancsalja66 beküldte: szia Soni kérdés az akvárium melyik részén méred a hőfokot, milyen tipusú a fűtőd és ha kikapcsolod a fűtőt akkor hány fokos a víz.
Soni beküldte: Szia. A fűtőm Resun rising heat rh-9ooo típusú, ami 75 wattos. Az akváriumomban ha szemből nézem, akkor bal oldalt elöl mérem a sarokban, ahová egy tapadókorongos vízhőfokmérő van nyomva.
Ezen kívül már próbáltam egyszer, hogy kihúztam pl éjszakára a fűtőt, és olyan 2o-21 fokra lehült reggelre az egész kb.
karancsalja66 beküldte: szia még azt kérdezném hogy a fűtő a szürő közelében van e vagy távolabb. Mert a gyakorlat az hogy a fűtőt a szürő mellé helyezzük és a hőfokot a az átelenes oldalon mérjük, vagy még a probléma lehet az is hogy a fűtőben lévő hőfokszabályzó nem igazán jól működik és nagy a kapcsolási külömbség ami okozhatja a ezt a jelenséget.
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 374
Az nagyon valószínű, hogy amint anyagilag megtehetem, mindegyik "kis" akváriumban erre fogom lecserélni a belső szűrést.
A kerámia tengelynek köszönhetően szó szerint hangtalan, médiákat tetszés szerint variálhatom, és nem ormótlan.
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Az Eheim amúgyis nagyon megbízható, és csandes.
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
- gosta
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Nem elérhető
-
Lycurgus beküldte: mindenhol megesküdtek hogy nincs hangja...
Ugyan, nekem az eggyel és kettővel nagyobb van csak, de én is megesküszöm, hogy nincs hangja. (legfeljebb a diffúzornak, de az sem vészes)
gosta beküldte: Viszont nálam egy 10 literes medencében van, és még ott sem szűr kellő hatékonysággal - 54 literbe édeskevés.
Hááát! Nem is tudom, szerintem akkor azzal a szűrővel valami nagyon nem kerek! 300l/h-nak már elég szépen kellene muzsikálnia! Nincs lefojtva?
- gosta
-
- Nem elérhető
-
- Nem elérhető
-
Rengeteg fórum végig olvasása után arról szeretnék érdeklődni hogy létezik e csendes belső szűrő? mivel a tervezett akvárium a szobámban lenne és egy traktor mellett nehezen menne az alvás. Az akvárium egyébként 54 literes és van egy sett is amihez Eheim 2008 belsőszűrő ezt adnák de mivel akárhol jártam nem tudták megmutatni működés közben nem tudtam meg semmit a hangjáról. Viszont mindenhol megesküdtek hogy nincs hangja...de olyanra is ezt mondták amiről tudom hogy hangos.
Szóval kérlek titeket hogy okosítsatok ki! Előre is köszönöm.
- fgabor87
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1
Több hónapnyi megfeszített munkával mára nagyjából sikerült elérnem, hogy ne jelenjen meg annyi barna alga. Igaz a vízinövényeket nem sikerült megmenteni sajnos.
Viszont van még egy gond, amit nem sikerült orvosolni: a víz tetején kialakul egy baktérium réteg. Ugyebár ez ismert, mintha olaj úszna a víz tetején. Vettem esőztetőt, de annak a használatával is kialakul, pedig próbáltam minden irányban, és a szűrőt legnagyobb vízkeringetésre raktam, de nem ártott nekik. Most levegő beporlasztásával próbálkozom, az is átmozgatja a vízfelszínt, ahogy úsznak rajta a buborékok, stb, de ez sem tűnik hatásosnak. Vízcsere utáni következő napon már összefüggő a réteg.
Van erre valami trükk? Egyszerűen lehetetlenség ennél jobban mozgatni a vízfelszínt.
- P51D
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 35
Hmmm, ha a neten nézelődsz találsz róluk leírást. Kb. 100 cm nagyságúra mondják. Szerintem egy akváriumban nem valószínű, hogy elérné ezt a nagyságot. Gondolom olyan 50-60 centinél megáll. De szerintem ehhez a mérethez is kell egy párezer literes akvárium. Pangasius hypophtalmus, pangasius sutchi néven is keresheted az infókat.
Ne lepődj meg, ha sok ételrecept jön ki rá.
A boltokban kapható pangasius filé tudtommal belőlük van. Nagyon divatos lett most az éttermekben.
Egyébként Bp-en a Váci úton van egy akvarista bolt . Egy idős bácsi a tulaj, nála láthatsz pangasiust. Úgy emlékszem 40-50 centis lehet.
- raszta23
- Nem elérhető
-
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 26
2. nincs jelentősége a típusnak, lényeg hogy nyomja a levegőt
3. általában külső levegőztetőt használunk (ha nem a szűrőre gondoltál)
4. a világítás a növényeknek kell elsősorban, van itt cikk a magazinon azt olvasd el
- raszta23
- Nem elérhető
-
1 pár jó tanács kellene...a helyzet a következő:
135 l-es akváriumom van (100x45x30) már jó pár éve, élő (2x min 100 cm-es sás szerű növény ami nagyon jól érzi magát mert még mindig nól és szaporodik) és mű növényzettel...az évek során volt több fajta halam - csak pl. képpen guppik, neon halak, tetrák, de már csak a guppik maradtak meg és vigan élnek és szaporodnak
úgy döntöttem kicsit fel dobom az akváriumot, szóval vettem 2 kicsi ancit meg 2 db cápaharcsát...az üzletben meg több magazinban - szakirodalomban irták hogy ők nagyon békés halak (az 1-ik még depis, de a másik virgonc - szinte meg sem áll, de a guppik mind a viz tetejen gyultek ossze és csak úgy vannak ott...meg fogják szokni 1-2-ást vagy nem volt jó ötlet össze rakni őket???) - ezért is mertem őket a guppikhoz társitani...a kérdés a következő lenne:
1. milyen igenyeik vannak a cápaharcsáknak (mert ezt nem találtam 1 könyvben sem)?
2. milyen levegőztetőt ajánlanátok az akváriumba, mert sasjnos amim (micron 5,3 W, 200 l/ 1 ó) volt az nem rég be adta a kulcsot...
3. melyik jobb a külső vagy a belső levegőztető?
4. az akvárium 1enlőre 1szerű neon-nal van kivilágitva - le kellene cserélnem azt is valami spéci neonra vagy nincs nagy külömbség?
Előre köszi szépen mindent...remélem azért ti majd tudtok segiteni...
Addig is minden jót,
sziasztok.
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 26
- P51D
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 35
Szerintem guppiknál is így lehet.