- Köszönetek: 0
Elsõ akváriumom (kezdõknek)
- Szie
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Totál kezdõ vagyok, úgyhogy kis segítséget szeretnék kérni, mert már annyi infót összeszedtem a neten, hogy teljesen elvesztem.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 26
Az akváriumot megfelelõ teherbírású és vízszintes, sík felületre szabad csak tenni. Az akvárium alá tehetsz pl. polisztirol lemezt, polifoamot, vastag filcet. Így elkerülhetõ a fenéküveg elrepedése. Ilyen esetben legtöbbször csak az üveg cseréje a megoldás, de lehet hogy olcsóbb egy újat venni mint javíttatni.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- katika
- Nem elérhető
-
- trek
-
- Nem elérhető
-
- lenlo
- Nem elérhető
-
Igyekeztem utánaolvasni, különösen a halak ajánlott kombinációjának.
Elsõre kicsi akakváriumot gondoltam (20-30 liter), de tegnap egy üzletben elbizonytalanítottak, hogy nagyobbat érdemes. Mert a növények legalább a 40 cm magas vízben tudnak kibontakozni. tehát a legalább 50 literest ajánlották.
Vannak kétségeim ezért kérdezem, hogy higgyek e neki.
A másik kérdésem szintén a növényekhez kapcsolódik. Vagyis az jó talaj kombináció ha az elsõ réteg aprókavics aztán a második valami (egyszínû) nagyobbszemû, hogy a halak is jobban mutassanak.
Tehát ha jól gondolom az apróba kell a növényeket ültetni ahhoz, hogy jól érezzék magukat.
- trek
-
- Nem elérhető
-
- lenlo
- Nem elérhető
-
A 6 éves lányom szülinapjára akváriumot szeretne. Sok-sok éve nekem is volt, próbáltam lebeszélni róla finoman mert bár szép, de ha nem tõrõdünk vele eleget akkor csak kínozzuk az állatokat.
Õ úgy érzi, hogy fog tudni tõrõdni vele.
Szóval abban kérném tanácsotok, hogy milyen akváriummal (méret, szûrõ, halak, növények stb.) lepjük meg.
Nem szeretnék aranyhalat, hanem egy kis közöséget.
Esetelg ha tudtok ajánlani üzletet, ahol tudnak ssegíteni és nem csak rám akarnak kényes és drága állatokat tukmálni akkor azt is megköszönöm.
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
- B.-Gábor
- Nem elérhető
-
A 250l-es akváriumban vitorláshalak,xifók ,márványgurámik,egy stendhal-hal és neonhalak lesznek.
Ezeknek elég a 700l/órás szürõ?
Köszönöm elõre is.
Gábor
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
A diffúzor -egy szûrõ esetében- a szûrõbõl visszamenõ vizet levegõvel keverve porlasztja vissza a medencébe. Külsõ és belsõ szûrõknél is alkalmazható. Ebben az esetben nem szükséges külön levegõ-porlasztást kiépíteni.
- B.-Gábor
- Nem elérhető
-
És azt is meg szeretném kérdezni még,hogy mik azok a diffúzorok?
Lehet ,hogy buta a kérdés ,de én sajnos nem tudom ,hogy mi az.
Elõre is köszönöm.
Gábor
- B.-Gábor
- Nem elérhető
-
Azt szeretném megkérdezni ,hogy egy 700l/órás külsõ szûrõ elége egy 250l-es akváriumhoz?
Elõre is köszönöm a segítséget.
Gábor
- trek
-
- Nem elérhető
-
- pierre
- Nem elérhető
-
Nekem 3 hónapja van akváriumom és eddig minden jól megy csak a talaj tisztítást kéne valahogy megoldanom mert azzal vannak problémáim az akim kicsi csupán 60 literes és sok benne a növény meg a dekoráció. Talán vegyek egy talajszûrõt? mert a szellõztetéssel rendben vagyok és a vízszõréssel sincs problémám. És a halak túlzsofolásával is vannak kételyeim.
És a halaim csak 1 féle eledelt kapnak de azt nagyon szeretik. kéne még mást is vennem?
- trek
-
- Nem elérhető
-
- B.-Gábor
- Nem elérhető
-
Azt szeretném megkérdezni ,hogy mennyi ideig kellene világítania a lámpának egy 250l-es akváriumnál?(sima fehércsövû világításom van)
És azt is szeretném még megkérdezni ,hogy milyen kõbõl érdemes a halaknak buvóhelyet épiteni(palakõbõl esetleg)?
Köszönöm a segítséget elõre is.
Gábor.
- trek
-
- Nem elérhető
-
- B.-Gábor
- Nem elérhető
-
Az lenne az elsõ kérdésem ,hogy lehet e mûnövényt és élõnövényt együtt telepíteni az akváriumba?
A második ,hogy amikor újracserélem az egész vízet az akváriumban akkor kelle valami szert tenni bele hogy lágyabb legyen ha igen akkor meg tudnátok mondani a nevét? Vagy elég ha áll egy két napig a víz?
És még azt szeretném megkérdezni hogy mi az ideális ph egy édesvízi akváriumban vagy ez függ a halaktól is?
Elõre is köszönöm a segítséget.
Gábor.
- serigame
- Nem elérhető
-
Van egy féléves édesvízi nõstény rájám, az akvárium jelenleg 160literes. 3kérdésem lenne:
- Azt tanácsolták, akik rájákkal foglalkoznak, hogy évente csak egyszer kell vízcserét csinálnom (max.negyede-ötöde), mert nagyon kényes a rája és szereti a "beállt" vizet és nem tesz jót neki ha nem tud beállni az akvárium és mindig meg van bolygatva. Ugyanakkor most nemrég olvastam hogy jót tehet neki ha többször is van vízcsere...Most mi van ilyenkor?
- Kizárólag az élõ tubit eszi meg, vörös szúnyoglárvát nem, és a fagyasztott tubit sem, hiába próbálom keverni az élõvel hogy átszokjon rá. Aggódom hogy késõbb ez gond lesz, szeretném változatosabb étrendre átszoktatni. Hogyan tegyem? (A halakkal nincs gond, 4 pici páncélosharcsa van vele, nem bántja õket, eddig kalászhal is volt, de sajnos elpusztult, majd 2 még beszerzésre kerül.)
- Ez lehet buta kérdés, de úgy vettem észre hogy a napokban a rája farka tövétõl a fejéig tartó középsõ hátrész (nem tudom a hivatalos nevét ennek a testrésznek) mintha megduzzadt volna, mintha 2 pukli lenne és aggódom. Mitõl lehet ez?
Sajnos annyian mondtak már összevissza válaszokat, hogy elegem van,mert teljesen összezavartak ezért kérni szeretném tisztelettel, ha lehet, hogy ha valamire nem tudtok pontos választ adni,akkor kíméljetek kérlek, mert esetleg csak rontok a helyzeten,köszönöm a segítséget.
serigame
- Pasa
-
- Nem elérhető
-
Az a sok "trutymó", amiket a vízbe szórtál, nem javít a víz minõségén, általában nincs rájuk szükség.
A szûrõnek mindíg menni kell, nem szabad kikapcsolni!