- Köszönetek: 0
Akváriumvilágítás
- Norby78
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
Vagy inkább vegyek 849mm-es T5 39W-os csövet?
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 486
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
de ha adsz egy e-mailt megszerkesztem neked hogy hogyan is nézne ki.
erre a cimre küld a pontos méreteket.
Tommy
- Norby78
- Nem elérhető
-
Úgy lehet, hogy nem egyforma hosszú a két cső? Vagy elfér a 100-asból 2db vajon?
- karancsalja66
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 83
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- Norby78
- Nem elérhető
-
Gond szokott lenni a pannorámás aksikkal? Vagy miért gondolod? Vannak negatív tapasztalatok?
Másnak is ez a véleménye?
Napról napra mindig újabb kérdések merülnek fel ezzel az aksival.
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- Norby78
- Nem elérhető
-
Most tervezem a még építés alatt lévő akváriumom világítását. Ez egy egyedi aksi lesz amindek a hátulaj 118cm az eleje 100 az egyik oldala 40cm a másik oldala pedig panoráma (24-24cm) 50cm magasan.(olyan mint egy félbevágott panorámás) Ha jól számolom 228l a bruttoja.T5-ben gondolkodom. Sügerek lesznek benne annyi növénnyel amennyi megmarad bennük(szeretném növényesre)
Fa tetőt tervezek rá.
Kérdéseim lennének:
Mekkora és hány csövet tegyek rá?
Milyen fajtát és kombinációt ajánlanátok?
Milyen távolságra legyen a cső az aksi tetejétől?(házi tető lesz rajta de még kérdés a magassága)
Válaszotok előre is köszöni egy újrakezdő
- karancsalja66
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 83
- jocopoco95
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 76
- fgabor87
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 1
Most egyenlőre egy melegfehér kompakt van bent, mivel ez egy régi égő, így színhőmérsékletet nem tudok, tippre olyan 3000-3500K körül lehet. Egy nagy amazonasi kardfű van bent meg egy csetkáka, a kardfű az félelmetes tempóban nő, pont ma van egy hete, hogy vettem, és ma reggel hozza a harmadik levelét, viszont az új hajtások picit sárgásabbak. Eddig azt hittem, hogy esetleg a megvilágítás miatt, aztán tegnap olvastam, hogy a kardfüvek a gyökerükön keresztül vesznek fel tápanyagot, nekem meg csak folyadék növénytápom van, úgyhogy ilyen gyökerekhez dugható tápgolyót kell vennem neki.
A csetkáka viszont vegetál, bár arról nem találtam sok infót a neten, de állítólag nem nő gyorsan.
Múltkor boltban láttam 5600K-sat, akkor lehet egy próbát teszek majd vele. Bár ha minden rendben lesz ezzel a melegfehér verzióval, és tényleg csak a tápanyaghiány miatt sárgásak picit az új levelek, akkor lehet, hogy inkább nem kísérletezem.
Üdv.: Gábor
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
A két alternatíva közül én a melegfehéret ajánlanám,kevésbé algásodik tőle a medence.
Mellesleg sárgás fénye a szemünknek is szimpatikusabb,mint egy "régi iroda" feeling...
Nem ártana a boltban tájékozódni,sokszor más gyártók eltérő színhőmérsékletet értenek meleg alatt.Ha esetleg lelnél/tegezhetlek?/természetes fehér jelölésűt,egy próbát megérne..
T.:Gábor
- fgabor87
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Most azon munkálkodom kevés szabadidőmben,hogy egy "konyhai"-értsd nem spec növényes-akváriumhoz megfelelő világítást találjak,aztán megépítsem...
Szeretném kiváltani hagyományos "energiazabáló"fénycsöveimet,ráadásul 10-12 medencéről van szó,tehát felelős döntést kell hoznom.
Minden hobbitársam hozzászólását-ötletét szeretettel várom,együtt talán könnyebb lenne!
- fgabor87
- Nem elérhető
-
Lehet, hogy pici akváriumokhoz jó, kb 50 literig, de nagyokhoz biztos, hogy nem éri meg..
De ha megfelelő fényerőt elő tudunk állítani, akkor teljesen megfelel az akváriumok megvilágítására.
Nekem van itthon egy kb 8-10 SMD ledes sor, ki fogok próbálni, de biztos vagyok benne, hogy nagyon kevés. És nem a legolcsóbb az ilyen led.
- Moderátor
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 14
AM moderátor
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Arra gondoltam,hogy akinek van led világítással kapcsolatos tapasztalata,ötlete,ide közvetlenül beírhatná..
Mai egyre dráguló világunkban biztos nem lenne baj egy energia-költség takarékos módszer kidolgozása,érzésem szerint világítási téren alternatíva lehetne a led.
Egy kedves forgalmazó föl is ajánlotta segítségét,de előtte tájékozódni szeretnék.
Kérem amennyiben indokoltnak tartja,hozza létre a topic-ot.
Tisztelettel:Gábor
- fgabor87
- Nem elérhető
-
Szeretnék a szobámba egy kis, egyszerű akváriumot, méreteit még nem tudom pontosan, de 30 literes lesz, tehát nem túl nagy. Nézegettem a fénycsöveket világításnak, de drágák, meg szerintem nagyok is egy ilyen pici akváriumhoz. Kérdésem, hogy mivel lenne jó megvilágítani? Növények miatt kéne, mert igaz elég világos a szobám, de szerintem kevés lesz nekik.
Gondoltam kompakt fénycsőre, illetve valami LED-es megoldásra. Eddig a LED-eknek néztem utána, kapható hidegfehér, ez 5000-7000 kelvinfokos, illetve melegfehér, ez 2700-3500 kelvinfokos.
Mi lenne a legjobb megoldás?
- trek
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 26
Érdemes elolvasni néhány ide vonatkozó cikket:
Hogyan válasszunk akvárium világítást?
Az akvárium megvilágítása