- Köszönetek: 76
Édesvízi garnélák
- jocopoco95
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- mmccannon
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
- Köszönetek: 374
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- jocopoco95
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
T.:Gábor
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 486
Tommy
- jocopoco95
- Nem elérhető
-
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
szentgyo beküldte: Nem, hanem linket, gondolom azt nem engedi, vagy csak moderátori engedéllyel vagy ilyesmi...
Szóval helyesbítenék egy kicsit, a verseny nem Rómában, hanem Cesenában volt és Chris Lukhaup nem volt tagja a zsűrinek, bár az igaz, hogy ő is jelen volt a rendezvényen.
Készítettem róla egy beszámolót hogy hogyan is megy ez, a blogomon fent van.
Ez az átka az öregedésnek.
Viszont köszönöm a kiigazítást!
Számomra attól még Te vagy a Garnéla Király széles e hazában!
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Olvastalak-rendszeresen olvaslak,és természetesen gratulálok neked-további sikereket!
//szentgyo.wordpress.com/2012/10/25/1-european-shrimps-contest/
Ui.:a kollégák bemásolják a keresőbe,és már olvashatják is a "linket"..néha csak így sikerül.
- szentgyo
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 2
Szóval helyesbítenék egy kicsit, a verseny nem Rómában, hanem Cesenában volt és Chris Lukhaup nem volt tagja a zsűrinek, bár az igaz, hogy ő is jelen volt a rendezvényen.
Készítettem róla egy beszámolót hogy hogyan is megy ez, a blogomon fent van.
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Gyanítom, képet szerettél volna posztolni...
Jelenleg csak úgy teheted meg, ha csatolmányként adod a mondandódhoz.
Mivel nagyon érdekel, kérlek, kíséreljed meg újra.
Üdv,
Mary
Mary
- szentgyo
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 2
mmccannon beküldte: Szentgyo nevét azért ismerik, hiszen beválasztották a tavalyi, Rómában megrendezett Garnélás Grand Prix zsűrijébe, Chris Lukhaup mellé.
Azért az sem kis fegyvertény!
Egy kicsit ezen pontosítanék, valóban Olaszországban volt a rendezvény, de Cesenában és Chris nem volt benne a zsűriben, bár ő is jelen volt a rendezvényen.
Különben itt olvashattok róla, akit érdekel:
szentgyo.wordpress.com/2012/10/25/1-european-shrimps-contest/
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
Azért az sem kis fegyvertény!
Mary
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Olvasgatok erre-arra,és néha igen értékes dolgot találok.Anno már nem is tudom mely csatornán beszélgettük hogy az Atya-k nem igazán szaporodnak akváriumban-én meg akkor sajnálattal bele is nyugodtam ebbe,és nem szereztem ilyen csodalényeket.
Most olvasom a Crustahunter-en,hogy van akinek mégis sikerült....hmm.Gratulálok neki,és legközelebb sokkal szkeptikusabban álljunk hozzá a "lehetetlenekhez"
www.crustahunter.com/en/breeding-report-atya-gabonensis/
Ui.:de szeretném ha a magyar akvaristákról beszélnének külföldön...a sikereinkről!
- Tdbdev
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 9
- gosta
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
Ami biztos: a növények jóléte nem a széndioxiddal kezdődik. Ilyen kicsi akváriumban a széndioxid adagolása könnyen lehet akár végzetes is, ha a növények nem használják fel a megfelelő ütemben (vigyázat, csak nappal használják, éjszaka termelik). Széndioxidot adagolni a növények szempontjából teljességgel felesleges, sőt adott esetben káros is lehet, ha a többi paramétert nem igazítod hozzá a megnövekedett széndioxid-szinthez. A megfelelő sorrend általában az, hogy először a talaj legyen megfelelő, legyenek az akváriumban megfelelő mennyiségben és minőségben a növények, állj be elég sűrű vízcserére, adagolj megfelelő mennyiségű és minőségű tápot, és ezzel együtt növelheted a széndioxidot is, de azonnal utána kell menni a megfelelő minőségű és mennyiségű fény biztosításával is, különben az egyensúly eltolódhat/nem áll be. Akármelyiket is kezded önmagában változtatgatni ezek közül, általában csak romlik a helyzet (algák, rossz vízminőség, stb) - csak a komplex együttes kezelés vezet egy szép növényes akváriumhoz. Amit el lehet érni külön széndioxid adagolása nélkül is (csak esetleg nehezebb), és drága berendezésekkel is.
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 9
Lenne 1 kérdésem, bár lehet hogy nem komoly a dolog.
2 hete vásároltam 10 db Red Cherry garnélát egy kis 20 literes akváriumba amit csak ők uralnak. utánuk olvastam tettem be nekik szivacsszűrőt, többfajta növényt köztük jávai mohát is. 1-1.5 mmes kavics van az alján hogy tudják bogarászni kényelmesen. A 10 db garnélából 1 ikrás is volt kb 5-6 napja le is engedte a kicsiket, azóta már látni is lehet párat közülük.tegnap a víz tetejénél beletettem egy CO2 diffusort adagolni akartam a növénynek egy kis pluszt mivel a szivacs szűrő igy is rengeteg levegőt old nekik be gondoltam nem lesz gond. Ma délután az a nőstény aki leengedte a kicsiket elpusztult. Lehet köze a CO2-nek hozzá vagy nincs ? A többi garnéla kicsiket is beleértve éli világát változatlanul.
- sCsaba
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1
A márványrákom furcsán viselkedik, van három bújkáló de az eddig megszokott
Fészket készít?
Üdv Csaba
- sCsaba
- Nem elérhető
-
Természetes szelektálódás.
- karancsalja66
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK4
-
- Köszönetek: 83
- sCsaba
- Nem elérhető
-
Egy kissebb halam el is tünt mareggel szerintem jól lakott