Az Akvárium Magazin idén is ellátogatott a 31. alkalommal megrendezett Interzoo-ra, amely a világ legnagyobb kisállat-kereskedelmi kiállítása.

 

 

A gazdasági válság ellenére az idei rendezvény felülmúlta a 2008-as kiállítási eredményeket. 1 502 vállalkozás 53 országból mutatta be termékeit, fejlesztéseit, élőállat kínálatát. A négy napos rendezvény 90 000 m2 területen helyezkedett el (ez kb. 18 futballpályának felel meg). A kiállítók terület szerinti rangsorát Németország vezeti (18 200 m2), majd Kína követi(4 900 m2), Olaszország, Hollandia, Nagy-Britannia, Franciaország, Belgium, és az USA 2 000m2 körüli területeken állítottak ki. Idén is találkoztunk magyar kiállítóval. Nemzetközi szinten a gazdasági válság az ágazatban kevéssé érezteti a hatását. Az Euromonitor felmérése alapján az európai piac 21.7 billió eurós forgalmat bonyolított amely 38%-a a világ 56.8 billiós forgalmának.

Az Akvárium Magazin csapata felvállalta a lehetetlent, végiglátogatta a kiállítást, hogy első kézből nyújtson információkat az akvarisztika iránt rajongóknak. A Magazinban részletesen bemutatjuk a kiállításon szerzett tapasztalatokat, különös tekintettel az újdonságokra.

Idén akvarisztikai szempontból számos érdekesség került a pultokra. A kiállítás egyik legnagyobb slágere a LED alapú világítás volt. Az egyes gyártók versengve a formákban, színhőmérsékletben, erősségben, és vezérlésben mutatták be fejlesztéseiket. Az akváriumok többsége idén már LED világítással került bemutatásra. A LED technológia előnye lehet a 100 000 órás élettartam, a természetbarát gyártás, és üzemeltetés, valamint a magas fokú vezérelhetőség. A kiállítás másik fő komponense a Nano akváriumok további fejlesztései, gyakorlatilag az akvarisztika minden területére betörtek a Nano-k. A gyártók ennek megfelelően teljes műszaki termékpalettát kínálnak. Természetesen nincs Interzoo díszhaltáp újdonság nélkül, idén a bio – természetközeli termékskála került előtérbe. A jövőben már folyékony zselés tápokat is adhattok a halaknak.

Szerencsére a standok közt lehetőségünk volt találkozni az akvarisztika népszerű, és híres szereplőivel, így közvetlenül értesültünk legutóbbi útjaikról, és felfedezéseikről.

Az idei Interzoo még nagyobb, még érdekesebb volt, mint a korábbiak. Szokás szerint a kint töltött 3 nap messze nem volt elég arra, hogy mindent tüzetesen megnézzünk, nyilván az akvarisztika iránti rajongók heteket el tudnának tölteni itt. Viszont több GB képpel, és több mázsa dokumentummal felszerelkezve távoztunk, a következő számban már találkozhattok az újdonságokkal.

Addig is álljon itt néhány kép a hangulat érzékeltetésére!

AM

 

Bejelentkezés a hozzászóláshoz