KLG Goodeid Projekt – ha e név nem cseng ismerősen sokaknak, semmi baj! Most alkalom nyílik arra, hogy az alig pár hete útjára indult programot ország-világ megismerhesse!


 

 

A Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnáziumban elindult KLG Goodeid Projekt ugyanis az iskolák közül a világon az első, ahol a Goodeidae családba tartozó, kritikusan veszélyeztetett fogaspontyok szervezett tenyésztése zajlik. Fő célkitűzése a kezdeményezésnek, hogy a kiválasztott fajok tenyésztésével hozzájáruljon azok akváriumi állományának növeléséhez (mindez elsősorban tenyésztők közti terjesztéssel történik), akár még későbbi mexikói visszatelepítéshez is! A környezettudatosságra való figyelemfelhívás szintén fontos tényező!

Hogy milyen fajok fognak a projektben szerepelni? Milyen nemzetközi támogatottságnak örvend a program? Hasonló kérdésekre az október 20-i TerraPlaza-n mindenki választ kaphat, akár a KLG Goodeid Projekt asztalához látogatva (ahol még egy kis díszhal-kiállítás is lesz), akár a projektismertető előadásokat meghallgatva!

Mindenkit sok szeretettel várunk a KLG Goodeid Projekt standjához!

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #1 7 éve 6 hónapja
Így igaz-és én még tovább is gondolom:régen a magazinban feltették azt a kérdést,hogy"hol vannak a katonák?"
Visszakérdeznék:hol vannak a vezérek???Hol vagytok régi nagy elevenszülősök,merre kóricáltok?Gyertek és tapasztalataitokkal segítsétek a dolgokat,vagy egyszerűen csak jelezzetek vissza...
Valami nagyon-nagyon szerény mérettel én is beszállok a goodik tartásába-lehet hogy utódaim is lesznek?És még valami:a fiatalembernek gratulálok,Köck úrnak ismeretlenül is köszönetet mondok...."helyzetbe hoz" minket magyar akvaristákat!
T.:Gábor
Mátéfi profilkép
Mátéfi válaszolt #2 7 éve 6 hónapja
Gratulálok Márknak, és a többi érintett személynek. Kérem szépen ilyenekre van szüksége a Magyar Akvarisztikának. Sok sikert a projektben, és kívánom, hogy egyre többen csatlakozzanak a munkához.