Ígéretünkhöz híven jelentkezünk! Túl vagyunk az első -elég megerőltető- napon. Kis csapatunk elvégezte feladatát, ki-ki tárgyalt, anyagot, cikktémát gyűjtött, fotózott, kapcsolatokat ápolt.

Még mielőtt csütörtökön belepcsaptunk volna a vásár forgatagába – ha szabad ilyen képzavarral élnem, már szerdán, az idevezető úton komoly kalandokat éltünk át. A VW csomagtartójában egy táskában meglapuló, funkciója betöltésére váró, mintegy fél liternyi desztillált gyümölcslé az úton önálló életre kelt. Öntudata ébredt, mint a SKYNET és az őt fogva tartó üvegből kiszivárgott, majd táskabörtönéből kitörve ellenőrzésre alá vont több táskát, beszivárgott mindenhová. Ennek eredménye egyrészt az lett, hogy megérkezésünk után többen őrült mosásba kezdtek, hogy legyen mit másnap felvenniük -lehetőleg olyan ruhadarabokat amik nem árasztanak tömény barack szagot, másészt ma sincs gondunk az elalvással -percek alatt elbódít mindenkit a szobában terjengő illat (ja és harmadrészt majdnem szomjasak maradtunk). De mivel az AME vezetősége a további adatokat 70 évre titkosította, én sem mondhatok többet. Így azt sem árulhatom el, hogy kinek a pálinkája folyt ki és ez kiknek okohzott maradandó lelki sérüléseket!

De komolyra fordítva a szót: kis csapatunk reggel nagy lelkesedéssel indult neki a kiállításnak. Arról, hogy mit tapasztaltunk íme néhány kép és gondolat:

-Ami az egyik legszembetűnőbb volt, hogy sok helyen a fejlesztések nem akvarisztikai-szakmai irányban történtek, hanem inkább számítástechnika felé mentek el. Láttunk olyat, hogy tableten  , wifin keresztül lehetett beállítani az akvárium LED világításának színhőmérsékletét (!). A PondManager Plus-szal a kerti tó világítása, szűrése, stb. szabályozható a -gyártó szerint- komoly energiamegtakatást elérve. A Resun internet alapú rendszere gyakolatilag minden paraméterét figyeli az akváiumnak és ha bármi rendellenes történik, akkor azonnal be is tud avatkozni! De szinte mindenre van egy app, az okostelefonunk vagy a tabletünk lassan már mindet tud (szinte csak vizet nem cserél helyettünk).

-A másik nagyon szembetűnő dolog, -ami talán nem is akkora meglepetés sokak számára- hogy a bemutató akváriumok fölött, az egy korallos szaporító akváriumot kivéve, sehol sem láttunk fénycsövet, csak és kizáólag LED-es világítást! De abból aztán mindenfélét: vízállót, vízhűtésest, beállítható színhőmérsékletűt, a napszakok változását imitálót, villámlást imitálót, stb.

     

      

Viszonylag kevesebb extra akváriummal találkoztunk, de azért bevált a jóslatom: a VB nyitánya előtt két héttel természetesen volt focis témájú akvárium.

 

 

 

 

 

 


Néhányan a nagy rohanásban elveszítették a fejüket, de mi nem.

 

       

             

 

 Találkoztunk barátainkkal

                

és tárgyaltunk ismerősökkel és ismeretlenekkel.

     

 

 

 

 

 

 

Egyszóval nem lazsáltunk. Ági például ezt a csigát is  nagy alapossággal, pontosan 74-szer fotozta le.

     

 

 

 

 

  

 

Mindenki megfogta munka végét.

              

 

 

 

 

 

 

Nem lesz ez másként pénteken sem! Majd jelentkezem!

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


Coldhead válaszolt #1 6 éve 11 hónapja
Remélem jól látszik, nyakig elmerültem az akvarisztikába :). Tanulságos kirándulás volt, sok érdekességet fogunk mesélni.
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #2 6 éve 11 hónapja
Nagyon jó a beszámoló, én a teljesen absztinens ártatlanka alig kapcsoltam eleinte hogy mi lehet a desztillált gyümölcslé! :D Remélem mosás előtt azért jól kifacsartátok az utolsó cseppet is a ruhákból, és egyet se bánkódjatok az illatok miatt: legalább megérzik a külföldiek milyen az "ungarischen Deodorant" ;)
Kitartást, sok erőt, és mindvégig lankadatlan érdeklődést kívánok nektek!
T.:Gábor