altÖrömmel jelentem be, hogy az Akvaristák Magyarországi Egyesülete "Egy csepp természet az oviba" címmel pályázatot hírdet óvodák részére. A pályázat keretein belül 15 darab budapesti óvodában telepítünk egy-egy akváriumot.

 

 

 

15 budapesti óvodába telepítünk egy-egy akváriumot, amely tartalmaz:

  • egy 54 literes akváriumot (igény szerint kisebbet vagy nagyobbat).
  • műszaki berendezéseket (szűrés, fűtés, világítás),
  • növényeket és díszhalakat (vagy ékszerteknőst, vagy gőtét),
  • az akvárium teljes telepítését.

Az akvárium telepítésekor egy - az óvodások életkorának megfelelő - kb. egyórás - foglalkozást is kínálunk, amelyben interaktívan a gyerekek együttműködésével történik meg az akvárium beállítása.

A pályázaton részt vehet minden fővárosi óvoda, amely tudja vállalni az alábbi feltételeket:

  • a halak rendszeres etetését,
  • az akvárium berendezése közben fényképek készítését, amelyhez - az Akvárium Magazin nyomtatott illetve internetes felületén való felhasználásával kapcsolatos szülői engedélyeket is be kell szerezniük,
  • a tanév során beszámoló készül arról, hogyan kapott szerepet az óvoda illetve a csoport életében az akvárium (1 oldal terjedelemben, a gyerekek, az óvónénik és a szülők véleménye, fényképek a gyerekekről pl. etetés közben),
  • az akvárium telepítését követő hónapokban műalkotások készülnek az akváriumról, a halakról (rajzok, gyurma, kép, homokkép, stb.)
  • az akvárium karbantartását (amit bemutatunk a telepítéskor és körülbelül kéthavonta egy órát vesz igénybe).

A pályázathoz csatolni kell a pályázati lapot, az óvoda bemutatkozóját (fél oldalban), milyen méretű akváriumot tudnának elhelyezni a csoportszobában, valamint a szülői nyilatkozatokat.

A pályázat leadható postai úton: Akvaristák Magyarországi Egyesülete 1222 Budapest XXII. kerület Dévény utca 36., vagy személyesen a Zsilinszky díszállatszaküzletben (1114 Budapest XI. kerület Bocskai utca 21.)

A vidéki óvodák részére a következő tanévben tervezünk hasonló akciót!

A beérkező pályázatokat a -15 rendelkezésre álló akvárium erejéig- a beérkezés sorrendjében tudjuk teljesíteni!

A szükséges dokumentumok a www.akvariummagazin.hu weboldalról tölthetőek le az Egyesület / Letöltés menüpont alatt (Letöltés itt)

A pályázat támogatói:

Pasaréti Gyula

AME elnök

 
 


 


Bejelentkezés a hozzászóláshoz


szotyika profilkép
szotyika válaszolt #1 11 éve 9 hónapja
Na akkor én is szeretnék felajánlani pár csapatot a következőkből majd .
Corydoras trilineatus, Corydoras napoensis, Corydoras panda, Oryzias woworae, red flamingó guppy, Hb pastel guppy, én ezeket a halakat tudom felajánlani az ovisok részére , és mind ezt nagy örömmel. :cheer: ;)
a szállítást meg megoldom.;)
Remélem ez az ovis pályázat több helyre is eljut az országban.
És itt az ideje hogy gondoljunk a jövő generációra is, és ne csak a mirolunk szoljon minden, hisz ha úgy vesszük nem magunknak csináljuk hanem a gyermekeinknek ,és azok gyermekeinek.
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #2 11 éve 9 hónapja
Bár kissé off,de szeretnék hagyományteremtő felajánlást tenni.Egyszerű,minden strapát tűrő páncélosharcsáimmal is fogok a télen "dolgozni"...így tavaszra nyilván lesz 80-100 db olyan egyedem amit szeretnék felajánlani.Április-májusra "készen lesznek" ígérem..csak az elszállításukban kérek némi segítséget,de talán még azt is meg tudom oldani baráti körömben.:)
Némi támpont,amiből lehet már most igényelni,és én a megfelelő időben elkezdem a szaporításukat:Corydoras aeneus fátylas-és sima úszójú változatok,C.paleatus albínó,és normál színű egyedek..Óvónénik,óvóbácsik:szeretném ha nálatok is úszna pár nálam felnevelkedett corydoras-számíthattok rám!;)
Nem lehet elég korán a gyermekeknek megmutatni a világ szépségét...
T.:Gábor
Pirx válaszolt #3 11 éve 9 hónapja
Üdvözletem;
szeretnék érdeklődni, hogy a programnak lett-e vagy lesz-e 2012-ben folytatása?
nagyon szeretném a lányom ovis csoportjában a 10 literes(!) műanyag akváriumot egy működőképes rendszerre lecserélni, és ehhez nagy segítség lenne a pályázat.
alapvetően én sem ijedek meg a feladattól, hogy berendezzek egy akváriumot, és van is egy kb. 25 literes nanó medence, amilyeneket itthon is működtetek, így már a szűrés-világítás megoldása nagy segítség lenne...
köszönettel
Mészáros Ábel
mmccannon profilkép
mmccannon válaszolt #4 12 éve 3 hónapja
Szívemből szóltál de azért (szerintem) egy zsiráfnak kizárt hogy illata legyen ;-)

És különben is, TE ITT????? :ohmy:
RPeti válaszolt #5 12 éve 3 hónapja
Sziasztok!
Szerintem is nagyon hasznos, hogy a következő generációnak is megpróbáljuk bemutatni ennek a szép "hobbinak" a varázsát, és azt, hogy ha már egyszer fogságban tartunk egy élőlényt akkor kötelességünk őt a tőlünk lehetséges legjobb, számára legmegfelelőbb körülmények között tartani. Különösen értékes ez a munka egy olyan világban, ahol az emberek eltávolodtak a természettől, és sok esetben a szülők képtelenek átadni ezt az alázatot és tudást a gyermekeiknek. Nem azért mert nem akarják, hanem azért, mert nincsenek a megfelelő ismeretek birtokában.
Jó dolog például a Nat.Geo. műsorait nézni például egy zsiráfról, de ez össze sem hasonlítható azzal, amikor előtted áll egy ilyen jószág, érzed az illatát, látod roppant méreteit, és esetleg még meg is tudod érinteni.
Hát ugyan ez igaz a halakra is. Egy dolog látni egy állatkereskedésben egy pár guppit, és egész más az, amikor a szemed előtt születik meg egy új generáció.
Üdv: (a fantáziadús nicknevű) RPeti
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #6 12 éve 8 hónapja
Haleleséget is adunk, más pedig nem szükséges hozzá.
Nem jár további költségekkel később sem.
witamin válaszolt #7 12 éve 8 hónapja
Szia Pasa!
Szuper jó dolog! Én azért szeretném megkérdezni, hogy a későbbiekben az óvoda számára járna valamilyen kiadással, költséggel az Egyesület felé az akvárium fenntartása? Természetesen a halak eleségét és a többi kisebb beszerzést vállalnák.
Üdv: witamin
Pasa profilkép
Pasa válaszolt #8 12 éve 8 hónapja
Jelenleg igen, jövőre tervezzük más városokba is.
szotyika profilkép
szotyika válaszolt #9 12 éve 8 hónapja
ez egy nagyon jó ötlet , de csak budapesten?

Naptár

July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Bejelentkezés