Corydorasok

Több
13 éve 7 hónapja #461 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Gábor ezt neked ajánlom :)
sajnos elég félénkek voltak Pasánál.

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 8 hónapja #462 Írta: szotyika
Én a te helyedben beüzemelnék ikrakeltetőnek egy 10 literes akit amibe ne kerüljön talaj csak egy szivacsszűrő, és ha kell akkor egy jófajta fűtés,de csak akkor ha muszáj.(mármint a fűtés). így jobban láthatod hogy hogyan is fejlődnek ezek böl az ikrákból szépséges kis coryk. láttam a képeden hogy adsz száraz tablettát a corynanyknek, szerintem ha tudod még hanyagold a szárazkáját, mert nem tesz jót a picinyke kis szervezetüknek.
amúgy grat a picikhez.

Tommy

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
13 éve 8 hónapja #463 Írta: Tdbdev
Tdbdev válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Helló!

1-2 kép arról hogy állnak a kishalak. Valamint kérdésem is lenne!
Újra leikrázott a nőstény, csak most a közös akváriumba. Megpróbálom átmenteni az ikrákat a kicsik mellé remélem baja nem lesz az ikráknak. A kishalak piszkálhatják szerintetek ?

Üdv: István
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 8 hónapja #464 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Corydorasok témában
..ezért itt "takarítani" szükséges.Jól látom?:)
De ha már corys topic:nálam is elkezdődött az esős évszak..a pandák azt sem tudják hová illesszék az ikrákat.Én pedig azt hogy vajon ismét sikerül-e hasonló csapatot felnevelgetnem mint a tavasszal-de rajta leszek,sőt már újabb dimenziókban gondolkodom:olyannyira megtetszett a róluk készült videó,hogy kell nekem belőlük egy még nagyobb csapat.Egy olyan medence ahol csak ők vannak jelen-némi víz között úszó hallal.
Nem sejthettem hogy ennyire a rabjuk leszek-persze majd figyeljétek meg,ahogy telik az idő és egyre jobban belemélyedünk a szobai létbe télen.Bizonyos hogy minden coryról ugyanezt fogom nyilatkozni...:D ilyen vagyok;)!
Sikereket nektek a tartásban,szaporításban:Gábor

Több
13 éve 8 hónapja #465 Írta: szotyika
Gábor ez a régi exel verzios ezt remélem megbirod nyitni

Melléklet:

Fájlnév: corytbla 2... ZIP.zip
Fájlméret:411 KB

Tommy
Mellékletek:

Több
13 éve 8 hónapja #466 Írta: halőrxxl
Egy időben B.Zsolt kolléga is szerette volna beszerezni..aztán sajna nem sikerült,pedig valóban csodás és kedves halak..az áruk sem észveszejtő!
Ki kellene találnunk hogyan tudunk akár közösen is beszerezni pár fajt...nehogy már beleszürküljünk a hazai kínálatba,mikor a boltokban szinte alig kapni valamit.Na ez is téma lehet majd...
T.:Gábor

Több
13 éve 8 hónapja #467 Írta: halőrxxl
Szia Tomi!
Ugye milyen szuper hogy közvetlenül láthatjuk ki mit tart?Szeretném ha olyan emberek is folytatnák,illetve beszállnának a táblázat kitöltésébe akik hozzánk hasonlóan több fajjal is foglalkoznak..az lenne csak a csúcs!:)
Félek benézted az arcuatust...Branco nem jelölte be!

Több
13 éve 8 hónapja #468 Írta: szotyika
Na nézegettem a táblázatot és azt tapasztalom hogy mind a hármotoknak van abbol a kis ritkaságbol ;)
ugy hogy lassan nekem is beszerzésre kell itéltessem ezt a fajt C.arcuatus :whistle:

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #469 Írta: szotyika
Na ez gyors volt ;)

Melléklet:

Fájlnév: corytabla_...01 2.doc
Fájlméret:65 KB

Branco neked is kell majd X elni . ;)

Tommy
Mellékletek:
Last edit: 13 éve 8 hónapja by szotyika.

Több
13 éve 8 hónapja #470 Írta: halőrxxl
Tomi:miért berzenkedsz a magyar nevektől..talán félreérthetőek,nem eléggé pontosak?:)Egyetértünk...
Ha mindenképpen ragaszkodnánk a magyar névhez,talán az "aranyfülű" volna a megfelelő magyar név..de sokkal jobban használhatónak vélem a latin elnevezést-még akkor is ha suta vagyok benne!:)
Lennének javaslataim is:ha egy weblapon találunk olyan képet amely szerintünk bármely témába vágó,linket mellékeljünk..több szem többet lát itt is!:) Ha saját magunk tudunk képet beilleszteni,akkor ha lehet különböző szögből,és klf. fényviszonyok mellet készítsünk halunkról ilyeneket!Rendkívül hasznos ez,mert ahogy tapasztalom a természetes fényben egészen másként ragyognak halaim...a magam részéről biztosan rengeteg kérdéssel fogok ide fordulni!
Felmerül bennem a kérdés:esetleg hozzunk létre saját Picasa albumot a képeknek,és csak linkeljünk...magyarán:a várható sok kép nem lesz gáz a honlapon?Én ragaszkodni fogok a 100Kb alatti mérethez..
El kell mondanom a három weblap címét is,ahol leggyakrabban megfordulok..bár már említettem,de így egyben talán hasznosabbak lesznek:
www.nettaigyo.com/corydoras/encyc/index-e.html
www.scotcat.com/
www.planetcatfish.com/catelog/

A rendelkezésemre csupán a 96'-os Aqualog All corydoras áll írásos formában..
Hogy ezeket miért mondom el?Mert szeretném tudni ti hol tájékozódtok,milyen könyv van birtokotokban...ez szintén hasznos lesz!:)
A mestertől már most azt kérem:ajánlj valamilyen nyomtatott formátumot amiről álmodhatunk ha corykról van szó...jön a karácsony,és én elolvadnék valami komoly és friss szakirodalomtól!;)
A legnagyobb örömmel köszönöm hogy már be is "üzemeltétek" az újabb témát!

Több
13 éve 8 hónapja #471 Írta: halőrxxl
Hihetetlen..egy alig elhangzott chat-es javaslatból pillanatok alatt egy igen jó dolog származott!
Tökéletes,a magam részéről kiegészítve íme:

Melléklet:

Fájlnév: corytabla_...0-01.doc
Fájlméret:79 KB

Azonban vannak még kérdéseim..ezeket szintén a chaten fogom feltenni.:)
Elsőrangú dolognak tartom..így sokkal egyszerűbb a megoldás:ha például valamely fajból kollégának vannak halai,már tudom is kihez fordulhatok!:)Elmondom a "nagy titkot":ami nektek van,az nekem mind-mind kelleni fog idővel...este megálmodtam:fejlesztenem kell-a párom pedig áldását adta rá!:)
Mellékletek:

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #472 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: Corydorasok témában
ilyenre gondoltatok?

Melléklet:

Fájlnév: corytabla_...0-01.doc
Fájlméret:65 KB
Mellékletek:
Last edit: 13 éve 8 hónapja by Pasa.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #473 Írta: szotyika
pasa én is probáltam beileszteni de sikertelennek irja

1. Corydoras paleatus
2. Corydoras trilineatus
3. Corydoras napoensis
4. Corydoras panda
5. Corydoras eques

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #474 Írta: szotyika
azon agyalgattam hogy mi lenne ha össze írnánk egy táblázatba, hogy kinek milyen corydoras faja van és hogy van e neki eladó szaporulata vagy nincs. És ezt havi rendszerességgel átküldenénk egymásnak.
egyelőre akinek tudom hogy van néhány tucat faj a birtokában a Pasa, Gábor, Branco, én 5 faj tulajdonosa vagyok.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Megoldható lenne a dolog?
sőt bárki csatlakozhatna ha több faj is van a birtokában és azt szaporítja is.
B) ;)

Tommy

Több
13 éve 8 hónapja #475 Írta: szotyika
akkor kezdeném én , és akinek esezleg van elfekvöbe esetleg egy esetleg több kifejlett himje azt kérem jelezze felém :)
Pasa anno Corydoras eques- nek azonositotta be, elöre szolok aranysávos kilöve az tuti.
sok eques képet nézegettem és had mondjam meg hogy nem találtam két egyforma halat a képek között amit az interneten böngésztem. némelyik teljesen máshogy néz ki, igy viszont elég nehéz beazonositani pontosan.

Tommy
Mellékletek:
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
13 éve 8 hónapja #476 Írta: halőrxxl
Jó reggelt!:)
A chaten megbeszéltük tegnap este a dolgokat....a mester is Tamással egyetértésben van.Gyanítom hogy mindketten tévedünk,vagy rosszul látjuk azt a bajuszkát-esetemben nyilván az "egerekkel" való fertőzöttség az ok!:)Lehet hogy a kopoltyúfedő alsó élét nézzük bajusznak....de engem meglep a nézet adta testforma hasonlatossága is.A farokúszó ismerős volt azonnal,de valahogy a denisonii-t is karcsúbbnak gondoltam szemből.
Mint ott is írtam,az én szakbarbár szememben simán lehetett volna akár egy tetovált hal is...na ezért jó ha kivesézzük a halainkat!A jövőben majd fel fogjuk tenni saját "necces" halaink képeit-megbeszéltük-így e topicban komoly életre lehet számítani!A mottó:több szem többet lát..szeretném ha majd te is beszállnál a halaink kivesézésébe!
Kellemes napot:Gábor

Több
13 éve 8 hónapja #477 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Sikerült előbányásznom egy hasonló profilból készült képet a Puntius denisonii-ról:

...nagy valószínűség szerint Szotyika megfejtése helyes.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl, szotyika

Több
13 éve 8 hónapja #478 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Corydorasok témában
Hát engem is az a bajuszka késztetett arra, hogy ide linkeljem....

Több
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #479 Írta: halőrxxl
És mindezt oldalnézet nélkül?Csúcs vagy..de van annak bajuszkája..mert ennek lehet hogy csak én látok:)!
Na ez érdekes..ide CIA kolléga kell!:)
Last edit: 13 éve 8 hónapja by halőrxxl.

Több
13 éve 8 hónapja #480 Írta: szotyika
a farokfolt jelegzetes , és a szine is :)

Tommy

Moderátorok: peters
Oldalmegjelenítési idő: 0.332 másodperc