- Köszönetek: 486
Corydorasok
- szotyika
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
amúgy grat a picikhez.
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Tdbdev
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 9
1-2 kép arról hogy állnak a kishalak. Valamint kérdésem is lenne!
Újra leikrázott a nőstény, csak most a közös akváriumba. Megpróbálom átmenteni az ikrákat a kicsik mellé remélem baja nem lesz az ikráknak. A kishalak piszkálhatják szerintetek ?
Üdv: István
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
De ha már corys topic:nálam is elkezdődött az esős évszak..a pandák azt sem tudják hová illesszék az ikrákat.Én pedig azt hogy vajon ismét sikerül-e hasonló csapatot felnevelgetnem mint a tavasszal-de rajta leszek,sőt már újabb dimenziókban gondolkodom:olyannyira megtetszett a róluk készült videó,hogy kell nekem belőlük egy még nagyobb csapat.Egy olyan medence ahol csak ők vannak jelen-némi víz között úszó hallal.
Nem sejthettem hogy ennyire a rabjuk leszek-persze majd figyeljétek meg,ahogy telik az idő és egyre jobban belemélyedünk a szobai létbe télen.Bizonyos hogy minden coryról ugyanezt fogom nyilatkozni...
Sikereket nektek a tartásban,szaporításban:Gábor
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ki kellene találnunk hogyan tudunk akár közösen is beszerezni pár fajt...nehogy már beleszürküljünk a hazai kínálatba,mikor a boltokban szinte alig kapni valamit.Na ez is téma lehet majd...
T.:Gábor
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ugye milyen szuper hogy közvetlenül láthatjuk ki mit tart?Szeretném ha olyan emberek is folytatnák,illetve beszállnának a táblázat kitöltésébe akik hozzánk hasonlóan több fajjal is foglalkoznak..az lenne csak a csúcs!
Félek benézted az arcuatust...Branco nem jelölte be!
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
ugy hogy lassan nekem is beszerzésre kell itéltessem ezt a fajt C.arcuatus
Tommy
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Branco neked is kell majd X elni .
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ha mindenképpen ragaszkodnánk a magyar névhez,talán az "aranyfülű" volna a megfelelő magyar név..de sokkal jobban használhatónak vélem a latin elnevezést-még akkor is ha suta vagyok benne!
Lennének javaslataim is:ha egy weblapon találunk olyan képet amely szerintünk bármely témába vágó,linket mellékeljünk..több szem többet lát itt is!
Felmerül bennem a kérdés:esetleg hozzunk létre saját Picasa albumot a képeknek,és csak linkeljünk...magyarán:a várható sok kép nem lesz gáz a honlapon?Én ragaszkodni fogok a 100Kb alatti mérethez..
El kell mondanom a három weblap címét is,ahol leggyakrabban megfordulok..bár már említettem,de így egyben talán hasznosabbak lesznek:
www.nettaigyo.com/corydoras/encyc/index-e.html
www.scotcat.com/
www.planetcatfish.com/catelog/
A rendelkezésemre csupán a 96'-os Aqualog All corydoras áll írásos formában..
Hogy ezeket miért mondom el?Mert szeretném tudni ti hol tájékozódtok,milyen könyv van birtokotokban...ez szintén hasznos lesz!
A mestertől már most azt kérem:ajánlj valamilyen nyomtatott formátumot amiről álmodhatunk ha corykról van szó...jön a karácsony,és én elolvadnék valami komoly és friss szakirodalomtól!
A legnagyobb örömmel köszönöm hogy már be is "üzemeltétek" az újabb témát!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Tökéletes,a magam részéről kiegészítve íme:
Azonban vannak még kérdéseim..ezeket szintén a chaten fogom feltenni.
Elsőrangú dolognak tartom..így sokkal egyszerűbb a megoldás:ha például valamely fajból kollégának vannak halai,már tudom is kihez fordulhatok!:)Elmondom a "nagy titkot":ami nektek van,az nekem mind-mind kelleni fog idővel...este megálmodtam:fejlesztenem kell-a párom pedig áldását adta rá!
- Pasa
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK_ADMIN
-
- Köszönetek: 360
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
1. Corydoras paleatus
2. Corydoras trilineatus
3. Corydoras napoensis
4. Corydoras panda
5. Corydoras eques
Tommy
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
egyelőre akinek tudom hogy van néhány tucat faj a birtokában a Pasa, Gábor, Branco, én 5 faj tulajdonosa vagyok.
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Megoldható lenne a dolog?
sőt bárki csatlakozhatna ha több faj is van a birtokában és azt szaporítja is.
Tommy
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Pasa anno Corydoras eques- nek azonositotta be, elöre szolok aranysávos kilöve az tuti.
sok eques képet nézegettem és had mondjam meg hogy nem találtam két egyforma halat a képek között amit az interneten böngésztem. némelyik teljesen máshogy néz ki, igy viszont elég nehéz beazonositani pontosan.
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
A chaten megbeszéltük tegnap este a dolgokat....a mester is Tamással egyetértésben van.Gyanítom hogy mindketten tévedünk,vagy rosszul látjuk azt a bajuszkát-esetemben nyilván az "egerekkel" való fertőzöttség az ok!:)Lehet hogy a kopoltyúfedő alsó élét nézzük bajusznak....de engem meglep a nézet adta testforma hasonlatossága is.A farokúszó ismerős volt azonnal,de valahogy a denisonii-t is karcsúbbnak gondoltam szemből.
Mint ott is írtam,az én szakbarbár szememben simán lehetett volna akár egy tetovált hal is...na ezért jó ha kivesézzük a halainkat!A jövőben majd fel fogjuk tenni saját "necces" halaink képeit-megbeszéltük-így e topicban komoly életre lehet számítani!A mottó:több szem többet lát..szeretném ha majd te is beszállnál a halaink kivesézésébe!
Kellemes napot:Gábor
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Na ez érdekes..ide CIA kolléga kell!
- szotyika
-
- Nem elérhető
-