- Köszönetek: 486
Corydorasok
- szotyika
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
A napokon igen csak csodálkoztam , mármint azon hogy milyen vehemensen nödögélnek simán lehagyták az egyidős triliket növésben.
Tommy
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
Egyértelmű hogy lelkes akvaristaként beleadok anyait-apait mikor a hobbijaimról van szó...a halakkal való bíbelődés azóta a keresztem mióta az eszemet tudom.Halaim semmivel sem jobbak annál,mint ahogy a természet megalkotta volna őket-de talán megütik azt a szintet hogy elmondhassam róluk:továbbtenyésztésre alkalmas díszhalak. Persze számos gőtét is telepítettem vissza már gyermekként a közeli vízállásokba,édesanyám pedig elalélt a mosóteknőbe összegyűjtött milliárd ebihaltól-de mit tehettem volna ha jött a traktor az ekével,és szántotta be az élőhelyüket?
Ne feledkezzünk meg arról sem hogy miután felvittem a mesterhez ajándék halaitokat,ő tartotta "karban" a csapatot,ti pedig hetek-esetleg csak több mint egy hónap elmúltával vittétek haza.Az ő munkája is benne van...bizony isten hogy benne!
De mindez kevés lett volna ahhoz hogy nálad mára ilyen produktivitást mutassanak!Egy dolog a szuper vized...a többit viszont te magad teszed hozzá,amihez igazából gratulálok,és nagy öröm számomra hogy ilyen kollégánál láthatom saját halaim további kitűnő életét!
Egy javaslat:látom az ikrákkal egy medencében vannak már kicsik....ha megteheted,inkább külön akváriumot adj az újaknak,igen törékenyek még..meg lehet hogy a nagyobb testvérek vehemensebb táplálkozása nem is tenne jót nekik!Még az azonos faj különböző életkorú egyedeit is legjobb külön medencében nevelni...hát még a klf.fajok ivadékait!Tapasztalataim szerint más a növekedési ütem,más a táplálékhasznosítás,és különbözik az etetéskori viselkedésük is.Magad is tapasztalni fogod...esetleg kérném hogy Branco is kifejtse a gondolatait!
Köszönöm a visszajelzéseidet..jó érzés!
T.:Gábor
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
de most egy kicsit durvában ugyanis 4 db nöstény ikrázott le. minden tele van ikrával még ami a képen látható növényeken is sorakoznak az ikrák.
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ha még nem tetted volna meg,kérlek olvasd el e topicban a 278.sz hozzászólásomat is...éppen az aljzattal is foglalkozom.
Sok sikert neked,kis porontyaidnak jó egészséget,gyors cseperedést!Képet-sőt időnként képeket-irtózatosan várok!
- Tdbdev
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 9
Tegnap este kikeltek. Szinte az összes ikra eltűnt. Sajnos a talaj miatt nem igazán tudom beazonosítani hogy mennyien lehetnek. Artemiahoz jutottam hozzá szóval azt fognak kapni + száraz eleséget.
Amint tudok teszek fel képet is róluk!
Üdv: István
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
A tieid viszont-a felnőttek-igencsak elhúzták az időt!Majd figyeld meg,hogy olyan 2-3 hónaposan szinte észrevehetetlenül kezdenek nőni,közben csak a mintázat változik.Én mindent megtettem..de azt vettem észre,hogy erőteljes etetés hatására sem "vették" úgy magukat ahogy én szerettem volna.A vízzel gond nem lehet nálam.lehet hogy ez a lassú növekedés a sajátjuk?Megvallom ez az egyik oka amiért húzódozom a szaporításuktól...Továbbra is vallom hogy helyük van nálam-csodásan szépek!
Hasonló lassú növekedést tapasztalok most a kis similiseknél is,viszont eleddig elhanyagoltam őket.:(Pontosabban "rossz csapatba kerültek",hiszen C.paleatus albínókkal,és sima paleatusokkal voltak egy medencében.Ezt már tegnap megoldottam...Nehéz az olyan coryzónak aki kevéske medencéjében szaporítgat...de majd megoldódik ez is!
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
Tommy
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Csoda képek....látom duzzadnak a kis hasikák,és lassan időszerű lesz egy kicsit "mulmoznod".:)A szivacsod a létező legjobb színt mutatja,ilyennek kell lennie egy beállt médiának.
Az előzőeket csupán a kezdők kedvéért írtam....te totálisan pontosan tudod ezeket:)
Szép napot neked,én is pillanatokon belül megyek etetni!Ma grindál,és fagyasztott frissen kelt sórák a menü-lesz nyüzsi!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Jómagam mikor először "rendeztem be" ilyen aljzat nélküli medencét,kicsit idegenkedve néztem
Tudom régebben említettem már a szivacsaim "kondícionálását",sőt ígértem egy bővebb írást is a témában.Nincs elfeledve..:)Most alakítom ki azokat a cseh típusú emelőket,melyekkel szeretném majd bemutatni ezt,és közösen szeretném ha kiveséznénk majd a témát.Vannak gondolataim a matten szűréssel kapcsolatosan is,lehet hogy néhányótokban ellentétes érzelmeket váltok ki,amikor elmondom:meg fogom szüntetni őket,helyette egy kicsit más,de pofonegyszerű dolgot "agyaltam ki".Erre később visszatérünk...
Van még egy dolog ami mellet Tdbdev kollégával elmentünk-pontosabban nem figyelt kellően egy kis ártatlan tréfámra:mikor kérdeztem hogy vajon milyen faj van nála pontosan,nem vette észre a kis emotion ikont..kacsintottam pedig!
Aeneusok....valaha nem igen érdeklődtem irántuk.Aztán nálam is gyökeret vertek,és máig szeretettel-őszinte csodálattal gondozom-alkalmanként szaporítom őket.Mondhatni az alapváltozatok semmi kihívást nem jelentenek már...de mint egyik előző postban említettem nem mindig probléma mentesek.Rengeteg változatuk közül van pár olyan,amivel még neves tenyésztők is "küzdhetnek" klf.okokból.Említeném a C.aeneus Peru Green-Stripe változatát-állítólag kevés,és viszonylag nehezen termékenyülő ikrát rak.Az ivadékok is érzékenyek,könnyedén gond lehet velük..emellett sokkal lassabban is nőnek.Aztán a sok vihart megélt Black Venezuelák...de mielőtt egész regényre vetemednék írásomban,kénytelen vagyok rövidre zárni magam.
Tdbdev-től azt kérném hogy időnként jelentkezzen majd képekkel,mondja el hogy hogyan fejlődnek-mit fogyasztanak éppen a kicsik...bár belépő szintű halaknak tekintik a C.aeneust,páran bizonyára a legegyszerűbb változat nevelgetéséről is szívesen olvasnánk!
A többi kollégától pedig azt kérném,hogy jelezzetek vissza:nálatok milyen C.aeneus változatok találhatóak,milyen tapasztalataitok vannak velük?
Megköszönvén a hosszúra nyúlt hozzászólásom elolvasását tisztelettel:Gábor
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- branco
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 38
Üdv: Zsolt
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Viszont a vized valóban ilyen színű?Mértél már valamiket..és mitől lehet akkor szerinted?
- Tdbdev
- Nem elérhető
-
A víz ilyen, nem csináltam vele semmit még fa sincs benne ami színezhetné.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ha mai a kép,akkor bőséggel van időd...hétfőn ők még nem esznek.A sórák tökéletes lesz nekik-ahogy elnézem alig van terméketlen ikrád!Gratulálok,viszont figyelj arra,hogy maláj tornyos csigák ne tehessenek kárt bennük-ha van ilyened.
Jah..elvetted az ikrákat,vagy ez a mostani állapot,és a szülőket helyezted át?
- Tdbdev
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Hadd kérdezzek én is:aranysávos cory alatt az aeneust,vagy a schultzei-t értsük?;)Egyébként kérdésed általánossága okán a válaszok is egyszerűsödhetnek-Szotyika és Mac már válaszolt is neked.
Én azonban bővíteném a kérdésedre adott válaszokat saját postommal:miután eldöntötted hogy mi lesz az ikrák sorsa nyilván nem fog gondot jelenteni a kelés-viszont én már hallottam olyat is,hogy "coryspéci" társunknál ez az alapnak gondolt hal nehézkesen szaporodott.Ezt csak azért írom,hogy az esetleges sikertelenség ne szegje kedved-de a legnagyobb sikert kívánom!
Elúszás után valóban egyik alternatíva a Walter féreg,a banánféreg,a frissen kelt sórák stb...de ha most nincs ilyened,és nehezített a beszerzés akkor sem kell belenyugodnod.Bár magamat az elvakult élőzők közé sorolhatnám,most mégis azt ajánlom neked hogy ha minden kötél szakad akár spec.ivadéktáppal-szárazzal-is indíthatod őket!Nekem anno a Sera termékei voltak elérhetőek,sosem csalódtam bennük!A Micron,Mikropan,aztán a Mikrogran egy sorozat is lehet,ezekkel elérheted hogy egyszerű páncélosaid egy nagyobb része felcseperedjen.Persze az élő az isten..de hátha most valamiért még nincsenek ilyen eleségállatkáid,az etetés pedig közeleg.
Sok sikert..nem bánnám ha visszajeleznél majd hogy mi van velük,ok?
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- mmccannon
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 374
Mary
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
én kezdő etetésnek a walter férget ajánom, ez viszonylag könyen beszerezhető itt a forumtársaktól postai uton.
az akit pedig sima szivacsszűrövél szűrd , ez levegőztet is. penészedésgátlót pedig xantakridint ajánlom.
Tommy