- Köszönetek: 486
Corydorasok
- szotyika
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- roberto8802
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 97
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- Mátéfi
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1127
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- Tdbdev
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 9
De tanultam a hibámból
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
nyomasd nekik a sórákot. Én megmondom öszintén hogy kiszedtem volna a kavicsot mint a huzat, mert igy egy fokkal kevesebb az esélye annak hogy többen megmaradjanak, igy csak az élelmesebbek fognak megmaradni . De amugy gratulálok a picikhez és nyomasd nekik az artemiát
Tommy
- Tdbdev
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK1
-
- Köszönetek: 9
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
C.axelrodi?Nálam is figyel egy ötös csapata belőlük..neked melyik változat van Branco?Nekem az Aqualog szerinti "A" variáns várja hogy sorra kerüljön az "ívatósoron",talán a télen meg is próbálkozom velük.Ha van valami eltérő tapasztalatod velük,kérlek ne habozz...tehát bármilyen speciális dologra figyeltél fel,kérlek szólj!
T.:Gábor
- branco
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK2
-
- Köszönetek: 38
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Örülök hogy felvetődött a spirulina téma..mert bizony nálam is kap minden hal a zöldeleségből-ancibrikett-és a spirulina tartalmú eleségek is alkalmanként bevetésre kerülnek!Még "odaát" beszélgettem a chaten egy azóta onnan eltávozott kedves barátommal e témában...ő is hasonló tapasztalatokról számolt be.Ismerősöm párja a nagy cory varázsló...innen is üdvözlöm Andrást és párját ha erre olvasgatnának!Segítségével szereztem be kilós spirulina tabit mondhatni baráti áron,és bizony már fogytán volt...még a black worm-jeim is eszegették!
Ám ekkor megérkezett a mesterünk küldeménye,benne többek között ezzel az eleséggel:
translate.googleusercontent.com/translat...nPzZerGrim0UPLftevnQ
Van szerencsém ezennel is kifejezni érte hálám,és elmondani a vele kapcsolatos tapasztalataimat.A pehely formátumú kiszerelés erősen bejövős..nem is gondoltam hogy jobban fogom szeretni,mint a tablettásakat!Megfigyeléseim szerint ennek apró pehelykéi eljutnak az akvárium minden zugába,még a legfélénkebb-vagy társaik által kiszorított-kissé lemaradt fejlődésű halaim is eleséghez jutnak.A legelső etetéskor már pozitív tulajdonságként tudtam be,hogy halaim azon nyomban el is fogadták..és kegyetlenül be is pakoltak belőle!:)Csúnya ilyet mondani,de a spirulina tabi mintha egy kicsit háttérbe szorításra került volna ezáltal..persze az is fogyogat-már ami még van belőle!
Majd minden corym fogyaszt belőlük...az ódzkodók pedig idővel rákapnak!
Tamás postjában van egy rendkívül jó meglátás:a szaporítás során nem nélkülözhetetlen a tubi...bár kétségtelen hogy megkönnyítheti a dolgunkat.Én már olyat is tapasztaltam,hogy bár az ívató medencécskékbe kitett coryk előtt ott volt a tubi-ekkorra már egy golyóvá formálódva-,mégsem kellett.
Kénytelen voltam a fagyasztott vörös szúnyogot adni nekik-pedig e coryjaim néha igen válogatósak:a kicsit is fehéres szúnyoglárva már nem kell ám..csak a szép vörös!Az el nem fogyasztott maradék eztán már csak szűrőm szivacsát rondítja,és a gondosan belőtt vizet rontja.Persze a grindáloknak sikere volt...végül is ennek köszönhetem azt a videót amit ti is élvezhettetek anno-egyébként párunk keresztjéről az arcuatusról volt szó!
Még további három fajta száraz eleségről fogok idővel referálni nektek...mind idén került a látómezőmbe,és meg fogom osztani a tapasztalataimat.Addig is javaslom:ha spirulina,akkor kóstoljátok meg a mesternél kaphatót....ooppss-halaitok kóstolják meg!
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
a zöldes árnyalat elfog tünni és sötét barnák lesznek azok a panda ikrák az tuti.
Gáborom a napo ikrák 99% ban keltek 3 db penészes ikrám volt öszesen.
Sőt ma is tojnak a nápok és nem keveset
És ez természetes hogy Pasának is köszönet a halakmiatt hogy jó kondiban tartota öket. Nem hiába az eredmény magáért beszél.
Tommy
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 211
Nálam olyan 15-18 Nk körül van, a csepegtetős teszt szerint. A Ph meg ha jól emlékszem 7,5.
A poén az aunousok ikrázásában hogy épp a frissen vett tubit pakoltam ki amit azért vettem hogy beinduljanka a coryk, pakoltam kifelé amikor megláttam az első ikrakupacot. Az ikrák fehéres-sárgásak.
A panda ikrák azóta kicsit barnultak, de még mindig van zöldes beütése is. Lehet azért mert néha kapnak spirulin alga tabit.
Termékeny esős évszakot kívánok!
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Ha minél több ivadék a cél,bizony el ajánlatos venni mindenféle ikrát...sose tudni melyik nőstény lesz féltékeny a "szomszédasszony" ikráira,és kezd neki a lakmározásnak.Én mikor csapatban rakom ki őket,rendszeresen megfigyelem hogy mely halak azok akik ívni nem,de ikrát eszegetni hajlandóak!Volt olyan trili lány,aki rendszeresen és a lerakás pillanatában már azonnal támadta is az ikrákat.
Nem nagy pukkanás ám...a pandákat sem gondolom a nehéz halak közé tartozónak,bár szó mi szó már nem a belépő szint.Emlékszem még mikor jelezted hogy nálad zöldes ikrák vannak..és pandák keltek belőle
Roppant édesek...már alig kéthetesen is jól látható a mivoltuk,a kis pandafoltok hamar elárulják a hobbistának:itt bizony pandáék utódai nevelkednek-kérjük a jó kaját,és a figyelmet!:)Meglehetősen jól esznek...pocakot is raknak ha jól belakmároztatod őket.Egy érdekesség ezzel kapcsolatosan:C.aeneus Black-jeim a világért sem ennének annyit hogy végre megcsodálhassam azt a kis sárgás pocakjukat kikerekedve!Ez persze kitérő..de tény hogy órákat tudnék mesélni.Bocsi..most pedig megyek és én is megteszem ami tőlem -és halaimtól telik!
- halivadek
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 211
A pandáknál is el kell venni az ikrát? Néhányszor már láttam 1-2 picit, azokat ki is szedtem. Vagy náluk is lehet alkalmazni a zacskós módszert?
Halőr, a napóid szépen megnőttek! Őket hogy lehet szapaorodásra bírni? Lágyvíz kell nekik vagy jó a csapvíz is?
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
A trili az tutinak látszik.de a similis ilyen idősen még nem tuti...vagy én nem látom elég irizálónak azt a faroknyelet...Talán a trilivel szemben egy kis weitzmani díszeleg?Ebben sem vagyok ezer százalékos,de hogy a legalsó kis cory az micsoda..no arról lila fogalmam sincs:( Talán valamiféle rezesfejű lesz ha megnő..vagy passz!
Roppant sokat segítene ha tudnánk milyen fajokat tartasz jelenleg..és kérlek ezt ettől függetlenül is írd már meg nekünk!De ha nem itt,akkor akár blogként is olvasnék bármit róluk...
Különösen a legalsó kis halacs hoz lázba...tuti hogy még felnőttként sem volt ilyen halam!
Rendkívüli élmény a kis növendékeket tanulmányozni-nehogy infó nélkül hagyj bennünket!
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
- branco
-
- Nem elérhető
-
- branco
-
- Nem elérhető
-
Sziasztok!
Szotyika, én is különtenném őket! Amíg a kishalak nem erősödnek meg jobb külön nevelni. Egy esetben vált be nálam az ivadékok együttes nevelése: Pontylazacfélék már elúszott de még apró ivadékraja alá volt idő hogy tettem kis Corydorasokat akár még ikra állapotban is. Ez főként a nálam előforduló kevés(8-20) ikrát rakó harcsák esetében fordúlt elő. Az aláhulló artemiákat felszedegetve erősödtek s nőttek fel a kis characinidákkal. Mikor már nagyobbak és megerősödtek szoktam a különböző fajú Corykat együtt nevelni tovább. Ezt általában a kiszinesedésük korában teszem meg.
Az már egy másik gondolat hogy egyes Corydorasok ivadékai hogyan, miként és milyen tempóban nőnek fel. Hatalmas különbségek tapasztalhatók.
Üdv: Zsolt
- szotyika
-
- Nem elérhető
-
esküszöm neked hogy annyira a szívemhez nőttek hogy fogalmam sincs hogy hogy fogom öket eladni mert megfog szakadni a szívem értük.
Tommy