Dr. Szita Géza a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának tanára, az Akvaristák Magyarországi Egyesületének örökös tiszteletbeli tagja aranyérmet nyert a prágai Találmányi Világkiállításon.

 

 

Dr. Szita Géza aranyérmet nyert találmánya: Egy baktériumfajta (Pseudomonas aeruginosa) mennyiségének ivóvízből történő gyors kimutatása.

Gratulálunk Tanár Úr!

Bővebbet a kiállításról itt tudhatsz meg!


(A szerkesztő megjegyzése: azt mondják, egy ilyen éremnek a feltalálóknál kb. akkora értéke van, mint sportolóknál az olimpiai érem!)

Bejelentkezés a hozzászóláshoz


gszita válaszolt #1 10 éve 11 hónapja
Mindenkinek hálásan köszönöm kedves, bíztató észrevételeit az aranyéremmel kapcsolatban. Ilyen kiváló emberektől különösen jól esik. További jó halazást lés nyaralást kíván:
Sz Géza
peca válaszolt #2 10 éve 11 hónapja
Ez igen uram. Csak gratulálni tudok.
Minden tisztelet az öné.
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #3 11 éve 1 hete
Sajnos van egy rossz hírem-emlékeim szerint bizony előfordulnak ők mindenhol...A Tanár Úr találmánya nyilván azért rendkívül fontos,mert az ivóvízre vonatkozó szabványban ennek a baktériumnak bizony 0-nulla!-a határértéke ha nem tévedek.
Azért ne stresszeljünk ha ki kell menni a szabad levegőre-van immunrendszerünk,és a stimulálás csak javíthat a helyzetünkön.Kérdés hogy mennyi az annyi-mármint mennyit tolerál szervezetünk pl. ebből a baktériumból?
Ahogy én sejtem a találmánynak korszakalkotó szerepe is lehet,hiszen egyre szűkülnek az ivóvízbázisok-tudni kell az adott víz fogyaszthatóságát is,ha lehet abban a pillanatban.Elképzelhetőnek tartom hogy ha olyan formulában kerül majd elénk a találmány akár még a túrafelszerelés tartozéka is lehet..nem is tudom egyébként pontosan mit takar a találmány,csak gondolkodom.Nyilván szabadalmilag is védett,tehát csak elgondolkoztam kissé...
T.:Gábor
mark24 válaszolt #4 11 éve 1 hete
Szívből gratulálok a Tanár Úrnak e hatalmas elismeréséhez, még sok-sok hasonló eredményt kívánva neki!

És gondoljunk bele, milyen hasznos a találmánya! Ez a Pseudomonas (volt szerencsém hozzá...) egy tipikus kórházi baktériumfaj, ami piszoknehezen írtható ki a szervezetből. Szerencse hogy relative nem lehet olyan könnyen elkapni, legalábbis nem minden utcasarkon. De mekkora probléma lenne, ha ívóvízbe kerülne! Talán nem kell részletezni...

Úgyhogy igen is nagyon hasznos ez a találmány, mindannyiunk nevében köszönjük Tanár Úrnak
Mátéfi profilkép
Mátéfi válaszolt #5 11 éve 1 hete
Magam részéről szintén gratulálok és kívánok további hasonló sikereket, valamint jó erőt és egészséget a további munkához.

Ja..és örülnék, ha Tanár Úr időnként bekapcsolódna a fórumozásunkba, mert ránk férne néha egy kis segítség......nagyon.
halőrxxl profilkép
halőrxxl válaszolt #6 11 éve 1 hete
Szívből gratulálok a Tanár Úrnak!
Már a baktérium neve is ismerős mindannyiunknak,és nyilván nem a pozitív tulajdonságai miatt.Amit "gyorsban" én tudok róla:a klórnak ellenáll,sőt mintha még úgy emlékeznék hogy fertőtlenítő oldatokban is eléldegél...borzalom!
Az úr közvetlenségből/segítőkészségből is aranyérmet érdemel...de ez maradjon közöttünk!;)
T.:Gábor

Naptár

July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Bejelentkezés