AM Fórum alapelvek

Több
14 éve 3 hónapja #1 Írta: aquad
aquad válaszolt Válasz: AM Fórum alapelvek témában
Egészen pontosan ezt írtam:


Kedves Szerkesztő!

Egy akvarista barátom hívta fel a figyelmemet az oldaladon található mainganos cikkre! Nagyon jó kis írás, csak a hibája az, hogy az én oldalamról származik, és közléséhez sem tőlem, sem Fodor úrtól nem kértétek az engedélyt. Ez azért eléggé pofátlanság! Ezen felül nincs az eredeti cikk forrása sem feltüntetve.
Ezen a dolgon mindenképpen változtatnod kell.
Először vedd le a cikket, majd olvasd el az impresszumomat, majd az abban foglaltak szerint kérd el a közlés jogát! Ezek után, ha megkaptad, a forrást jelöld meg.
2 napon belül csak ennyi a teendőd.

köszönöm szépen!

aquad

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 3 hónapja #2 Írta: aquad
aquad válaszolt Válasz: AM Fórum alapelvek témában
Sziasztok!

Csatlakozom, és megerősítem! Az én oldalamról is loptak. A szerkesztőnek már írtam, remélem, hogy sikerül békésen megoldani a problémát! Ha nem, akkor együttesen kell fellépnünk, tisztelettel.

aquad

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 3 hónapja #3 Írta: peters
peters válaszolt Válasz: AM Fórum alapelvek témában
Az ismereteid jók!
Intézkedtünk,remélem hamarosan el fog tűnni az oldalról a lopott tartalom!

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
14 éve 3 hónapja #4 Írta: Kasi_Mátyás
Kasi_Mátyás válaszolt Válasz: AM Fórum alapelvek témában
Uraim!
Bár nem ide tartozik, de nincs megfelelő topik a témára (ne is legyen), de kaptam egy fülest, miszerint másolgatják a cikkeinket szórul szóra, sem a honlapot, sem a szerzőket nem tüntetik fel. És igaz, itt megtaláljátok:
terrarisztika.hupont.hu/16/tartalom
Szerény ismereteim szerint ez a szerzői jogok igen csúnya megsértése!

Ne kövesd a kitaposott utat, hisz' ott már jártak!

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
16 éve 8 hónapja - 15 éve 7 hónapja #5 Írta: trek
trek válaszolt AM Fórum alapelvek témában
AM Fórum alapelvek

Az Akvárium Magazin (AM) fóruma regisztráció nélkül olvasható akvarisztikai szakfórum. A hozzászóláshoz regisztráció szükséges (ez természetesen ingyenes).

Felépítés:
Az AM Fórum az Akvárium Magazin Szerkesztõsége által kitalált struktúrát követi. A struktúra igyekszik lefedni az akvarisztika minden ágát. Az AM Fórumban nem lehet szabadon új topikokat nyitni. Kérjük, próbáld a hozzászólásod a fennálló rendszerbe beilleszteni. Ha úgy érzed, hogy ez végképp nem megy, csak akkor tegyél javaslatot új topik nyitására.

Moderálás:
Az AM Fóruma moderált. Az AM Szerkesztõsége az akvarisztikában jártas személyeket kért fel moderátoroknak, akik lehetõségükhöz mérten (társadalmi munkában) magas szakmai hozzáértésükkel segítik az AM Fórum mûködését.

Az AM Fórum moderálásának alapelvei:
A moderátorok feladata, hogy biztosítsák a normális beszélgetés lehetõségét. A moderálás ebbõl adódóan szubjektív. A moderátorok a folyamatos, kultúrált társalgás lehetõségének fenntartása érdekében törlik az AM Fórumon közzétett hozzászólások közül azokat amelyek az alábbi szabályokat megsértik.

1. ) Az AM politikamentes akvarisztikai újság. Kéretik ezt szigorúan tiszteletben tartani.

2. ) Alpári, agresszív vagy fenyegetõ hangnemû, a jó ízlést sértõ hozzászólásokat vagy ilyen témájú web-oldalakra mutató csatolásokat mellõzzük.

3. ) A fórumon egy-egy téma meghívott szakértõi válaszolnak a kérdésekre. Ha a tapasztalatodat akarod megosztani és eltér mások véleményétõl, akkor szakmailag indokold meg.

4. ) A vélemények különbözõsége esetén is tartsd tiszteletben mások hozzászólását és ne személyeskedj.

5. ) A hozzászólásodban ügyelj a kultúrált megfogalmazásra és a helyesírásra.

6. ) A témaromboló hozzászólásokat kerüld, úgymint technikailag minden olyan beavatkozást, ami megváltoztatja a rovat méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerû használatát.

7. ) Ne írj köszönõ üzenetet, ne kommentáld a kérdésre adott választ feleslegesen, kerüld a magánjellegû hozzászólást (arra használd a pü-t), a kultúrált, folyamatos társalgást feltûnõen, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli (off) hozzászólást.

8. ) Egy hozzászólást egyszer írj be, ne ismételj (flood). Törölt hozzászólást részben vagy egészben se másolj vissza.

9. ) A kérdésed, válaszod legyen átgondolt, lényegretörõ, ne írj be hosszú, olvashatatlan hozzászólást.
Kérdésre csak indokolt esetben kérdezz rá.

10. ) Ne vond kétségbe a hozzáértõk véleményét azzal hogy visszakérdezel ugyanarra a témára többször.

11. ) Ha a válaszod tartalma mástól származik nevezd meg a forrást (pl. könyv, internetes oldal).

12. ) A fórumba üzleti és magán jellegû hirdetést nem lehet beírni. Az apróhirdetések helye kizárólag az Akvárium Magazin apróhirdetés rovatában van, ott szabadon feladhatóak. A kereskedelmi jellegû hirdetésekkel kérünk mindenkit, hogy keresse az AM Szerkesztõségét.

13. ) Tartózkodj más honlapok, cégek reklámozásától, és ezekrõl ne mondj véleményt.

14. ) A szerkesztéssel, moderálással foglalkozó hozzászólásokat a moderátorok szívesen fogadnak az "Off" témakör alatt található "Technikai kérdések" topikban vagy pü-ben. Reklamációt törléssel kapcsolatban a moderátorok nem fogadnak el és nem kötelesek a törlést indokolni.

15. ) A kérdésedet, hozzászólásodat a témának megfelelõ topikba írd. Ha nem a megfelelõ helyre írsz, áthelyezzük a tematikailag megfelelõ topikba.

16. ) Csak akkor tegyél fel egy kérdést, ha egyik topikban sem találtad meg rá a választ.

17. ) Az "idézet" gombot új hozzászólásnál csak akkor használd, ha nem az elõtted szóló írására válaszolsz, de legjobb ha egy késõbbi hozzászólásnál is csak a címzett felhasználó nevét jelzed.

18. ) Az AM oldalra csak egy felhasználó néven regisztrálj. Aki indokolatlanul több néven regisztrál, azonnal kitiltjuk az oldalról.

A moderátorok a fórumokban megjelenõ hozzászólásokat szerkeszthetik, részlegesen vagy egészben törölhetik, áthelyezhetik amennyiben ez indokolt.

A moderátorok a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlõdõen akadályozó, a fórum alapelveivel ellentétes magatartást tanúsító felhasználók jogosultságait korlátozhatják. A tiltás lehet részleges vagy teljes körû, ideiglenes vagy végleges. A leggyakoribb eltiltási tételek: egy nap, egy hét, egy hónap, végleges. A tiltási tételek nem kötelezõen a fenti sorrendben követik egymást; ha a moderátorok úgy látják jónak, akár azonnal kiszabhatják a legsúlyosabb büntetést is, illetve "átugorhatnak" közbensõ tételeket.

Egyéb rendelkezések:
Az AM felelõsséget vállal a fórum tartalmáért és igyekszik a legmagasabb szakmai színvonalat megtartani, ezért elõfordulhat hogy egy hozzászólást a fenti szabályokon túl a moderátorok indoklás nélkül kitörölnek.
Az AM belátása és érdekei szerint szabadon rendelkezik a fórumán közzétett hozzászólásokkal. A hozzászólás közzétételével a felhasználó lemond hozzászólása feletti rendelkezési jogáról, anyagi vagy más jellegû követelést a késõbbiekben arra alapozva nem támaszthat.
Az AM Fórumon megjelenõ hozzászólások csak személyes használatra nyomtathatók, tölthetõk le, és kizárólag az AM Szerkesztõségének írásbeli hozzájárulásával lehet õket felhasználni.

Budapest, 2007. október 16.

Akvárium Magazin Szerkesztõsége
Last edit: 15 éve 7 hónapja by trek.
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: Tomnewmanozd

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
16 éve 8 hónapja #6 Írta: trek
trek létrehozta AM Fórum alapelvek témát
Az Akvárium Magazin Fórum használatára vonatkozó alapelvek, szabályok

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Oldalmegjelenítési idő: 0.133 másodperc

Naptár

July 2024
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Bejelentkezés