- Köszönetek: 192
Új állvány, levegőrendszer
- nebula
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK6
-
Nedőzz!
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halivadek
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 211
Az elsőbbségi illetve a korméynaztai levelezés mindent előz.
A csomagokat dobálják, össze vissza borulnak. A törékennyet talán nem dobálják annyira.
Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
- Köszönetek: 1688
T.:Gábor
- lucius
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK3
-
- Köszönetek: 39
Mindenképpen szükségét érzem, hogy hozzászóljak a disputához. Néhány évvel ezelőtt jól működő webáruházam volt. Azért hagytam abba mert a Királyi Postával meguntam a folyamatos szenvedést, katasztrofálisak, drágák ,lopnak és leginkább rugalmatlanok. Érdekes módon a világ szerencsésebb részein simán megtudják oldani az élő állatok postázását, máskülönben szinte nem is beszélhetnénk import halról. Szvsz nem azzal van a gond aki szeretne élni a xxI század vívmányaival, és kényelmi szolgáltatásaival, hanem sokkal inkább azon cégekkel, és törvényekkel akik, és amik nem tudnak lépést tartani a kor igényeivel.
Üdv:Feri
- halivadek
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
A legdurvább hogy sokan postán szeretnének csigát vagy garnit kérni, de volt rá péda hogy halat is postázva kértek volna... Az ilyenekek nem való semmilyen állat.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Éppen ezért én nem kedvelem a "királyi postát",ha csak lehet elkerülöm.Meglátásom hogy nem a webshopok tehetnek a magas szállítási költségekről,kivéve ha saját hatáskörben oldják meg.Pedig érdekük is lenne a rugalmas fizetés/szállítás megoldása-érzésem szerint ez még nem az ahogy működik!
- halivadek
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
Egy nagyobb solyú terméknél még reáílis a magasabb postaköltség a webshopoknál, de egy kis mütyürnél már nem igazán. Meg lusták számolni, egyszerűbb kiírni hogy a szállítás díjja 1000 ft.
- Gabor77
-
- Nem elérhető
- COM_KUNENA_SAMPLEDATA_RANK5
-
- Köszönetek: 124
Sajnos nálam a személyes "elmenés" nem játszik, a webshopok jó része több száz km-re van tőlem, az még drágább lenne, ha el kellene mennem a cuccért. De arra sohasem fogok rájönni, hogy miért ebből akarnak gyorsan meggazdagodni.
- halivadek
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
A postaköltség legtöbbször engem is elriaszt inkább elmegyek személyesen a dolgokért. Elég szomorú hogy a világ másik tájáról fillérekért kihozzák a terméket, a szomszéd telepulésről (vagy Budapesten belül) meg súlytól függően akár ezrekért.
- Gabor77
-
- Nem elérhető
-
halőrxxl beküldte: Erről légyszives egy linket adni-most rákeresőztem,és van olyan magyar webáruház is ahol a fém egyes csapocska 169- Ft!!Valóban nem drága-viszont nem volna baj ha nem csak nikkelezett lenne,hanem anyagában rozsdamentes is.De ne legyek telhetetlen-egyébként azt hiszem az én kis műa. csapjaim már kiszolgálnak engem;).
Amit még ezekkel a fém csapocskákkal kapcsolatosan el kell mondanom:ezek pontosan olyan elven működnek mint a "piros fejűek".Elképzelhető hogy nehezebben szabályozhatóak mint a szinte öntisztuló tűszelepek..de ez csak fikció,mert még sosem volt fém levegőcsapocskám.
Nem néztem utána, mert linket nem adtál hozzá (keresőzni meg most lusta voltam ez ügyben), de a MO-i webshopok nagy része irreálisan magas postázási költséggel dolgozik, tehát nem mindig olcsóbb az ami látszólag kevesebbe kerül. Sok webshopot néztem már itthon, de kisebb rendelésnél (10e alatt), amiket néztem mind 1-2e Ft-ot még rádobott postaköltségnek, mintha ebből akarnának megélni...
- Gabor77
-
- Nem elérhető
-
halivadek beküldte: Elhamarkodottan írtam, nem olcsobb kínából sem, legalábbis 100 darab vételénél még nem olcsóbb a fém csapocska. A tűszelepre viszont találtam egész jó árat 42Ft/db www.aliexpress.com/item/Freeshipping-100...flow/1111819905.html
Ezzel az lesz a baj, hogy a 100 db-os tételeket a vámon már kereskedelmi mennyiségnek fogják fel (általában), és szép nagy vámot+áfát tesznek rá, hiába nem éri el az érték a 22€-t. Ha nem sokkal drágább, akkor jobban jársz, ha nem kockáztatsz, és 20-30db-onként szerzed be, több külön csomagban.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Könnyedén találhatsz "rendelő partnert" szerintem-olyannyira nem drága,hogy mindenkinek ajánlható a dolog!De legyünk nacionalisták is kicsit-itthon sem drágák a megfelelő helyen beszerezve!

- halivadek
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
A kábelcsonkos beregasztás nem jó?
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Kérdésedre a válaszom már elhangzott korábban is-a 47.sz postnál;)
".....A kiállásokra javasoltam már a cseh légemelőknél használatos kábel bevonatot,itt is megfelelőnek vélem-gondolom ezt beragasztod.Különösen felhívom a figyelmedet arra,hogy saját magamat felülbírálva és tapasztalataim szerint a porlasztó kövecskékből mentett kis csonkok abszolút nem alkalmasak arra,hogy ezeket használjuk beragasztva lekötési csonk gyanánt!Anyaguk elöregszik,és egy kicsit is nagyobb-akár véletlen-erőbehatásra eltörnek...Ilyenkor nincs lehetőség másikat beragasztani,hiszen a rendszer működik,benne nyomás van.Csak a vízálló ragszalaggal való eltömítés járható mint gyors megoldás-szóval ne alkalmazd ezeket a kis műanyag csonkokat.
Ha a villanyvezeték szigetelése mellet döntesz,nagyon jó,és megfelelően merev megoldást választottál-ugyanakkor inkább elhajlik,semmint törik ha véletlenül megütnéd stb...Ennek és a tűszelepnek a csatlakoztatása nagyon egyszerűen megoldható egy darabka 4/6-os levegővezetékkel-én a jövőben így csinálom.A tűszelepet sem ragasztanám be...ha eltörik a fene megette,megint ragszalag:(."
De: tegnap széttúrtam két állványomat is,mert másik helyre kell költöztetnem/nőnek a gyerekek,a nagyobbik fiamnak alakítok ki saját szobát/-így most már elodázhatatlanul ki kell építenem az előtéri levegőhálózat állványokon futó részét is!Sanyi,pontosan az általad kérdezett dologról agyaltam hajnalban-jobb még nem jutott eszembe mint amit itt fentebb idéztem,de tuti hogy beragasztani én csak flexibilis dolgot szeretnék-viszont be akarom ragasztani!Nem csak beszorítani,én be fogom ragasztani ezt az adaptert...
Ha valami jobb eszetekbe jutna én nagyon hálás lennék-napokon belül aktualizálnom kell a kiépítést,mert most úgy néznek ki ezek az állványok mintha vasvillával feldobáltam volna rá a levegő ellátás csöveit:(
Kellemes gondolkodást-várnám ötleteiteket!
- halivadek
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
Egy kérdés felmerült bennem, a tűszelepet közvetlenül a levegőerendszer pvc csöveibe ragasztod be, vagy a levegőcsonk és a porlasztókő közé illeszted be?
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Amit még ezekkel a fém csapocskákkal kapcsolatosan el kell mondanom:ezek pontosan olyan elven működnek mint a "piros fejűek".Elképzelhető hogy nehezebben szabályozhatóak mint a szinte öntisztuló tűszelepek..de ez csak fikció,mert még sosem volt fém levegőcsapocskám.
- halivadek
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-
Nem elég hogy nem lehet renden szabályozni, le is folytja az egészet, illetve ha a kis piros pöcök furata és a zöld befogadó rész furata sem mindig egy síkban van. Illetve már jártam úgy hogy a zöld részen nem volt lyuk, hiába szabályoztam a levegőt egy fia buborék sem jelent meg, már a cseh emelőt is szétszedtem nem-e az tömődött el, leveszem a levegőcsőről az átemelőt, nem sziszeg, akkor nézem hogy egy fia lyuk sincs rajta ahol ki tudna jönni a levegő

Nézegettem Kínából rendelve a fém csap sem vészes árú.
- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-
Amit még szeretném ha elvégeznétek abban az esetben ha ti is így gondoljátok az nem más,mint a kis szabályozó szelepek cseréje-nem célom hogy anyagilag megterheljelek benneteket,de nem is drága kis cuccos ez!:)Mint emlegettem egy másik blogomban én rendkívüli módon elégedett vagyok velük,nagyon korrekten-szépen szabályozható a levegő mennyisége,és a megtermelt levegőnek fikarcnyi esélye sincs "melléfújni".Azt gondolom a most általánosan használt kis pirosfejű csapocskáknak is van azért jogosultsága:az amatőr hobbista jól használhatja addig míg nem harapózik el a hobbi erőteljesebben...mi páran már ezen túl vagyunk.Persze van még professzionálisabb változat is-a fém csapok-de az egy következő lépcsőfok lehetne..addig ajánlom a tűszelepeket szíves figyelmetekbe.
Jól esik hogy egyáltalán végig gondoljátok mindazt az "agyalást" amit elkövetek...különleges öröm ha bármit használhatónak is gondoltok.Kis pénzű akvaristák vagyunk...óvatosan fejlesztgetünk,ám vannak jó ötleteink,nemde?

- halivadek
-
COM_KUNENA_TOPIC_AUTHOR
- Nem elérhető
-

- halőrxxl
-
- Nem elérhető
-

Tényleg kihagytam a méretet a blogból-pótolom,és köszönöm hogy mégis be tudtátok azonosítani!

Nem olyan feszes hogy nehéz legyen felrakni-viszont elég jól tart ahhoz hogy levegőcsöveim azóta se akarjanak eltávozni a csonkokról...Ha szeretnétek ilyen megoldást akkor ötletként még elmondom hogy a legegyszerűbb feltenni:előbb a csövecskét kell belebújtatni,azon kissé hátratolni a gyűrűt.Majd a csövet a leendő helyére ütközésig feltolni,"rágöngyölni" a gyűrűt,és aloha!

Észrevételem van viszont a gyűrű vastagságával kapcsolatosan:ne vegyetek vékonyabbat-jó lehet még/igaz nehezebben szerelhető/egészen a 4.5mm.es átmérőtől,de ragaszkodjatok a gyűrű vastagságához,ami ugye 3mm!Feszes..stabil,jó-és pillanatok alatt oldható a "kötés" ha mégis szét kellene bontani.
Kis magyarázat hogy miért nem kezelem még blogként,és miért nem illesztettem be ide:ez csak amolyan előfutára egy sokkal későbbi írásnak,nem szerettem volna egy automatikusan induló rovatot neki..Sándor blogjánál pontosan jó helye van a postoknak is!

Légpumpáddal kapcsolatosan:látod van aki nem kézrátéttel gyógyít...de gondolj csak bele a dolgokba:mennyit rezeg az a kis membrán,és mennyi ideje van közben a helyére igazodni-meg annyiszor élete során?Sokszor tizedmillimétereken is múlhat dolog-mondom én hogy az ördög a részletekben rejlik.A mesterünk tudta ezt...nem véletlen hogy egyáltalán nem érzem túlzónak ha én sokszor így szólítom őt.Adja az ég hogy még sok évtizeden át javítgathassa dolgainkat-ha nem lenne munkája majd én elrontok valamit!