Dhla Ves

Több
7 éve 2 hónapja #1 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Dhla Ves témában
Ma ismét frissült egy kis könnyed mondandóval a blog...a fiatal pár nálam járt.
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: toist

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 6 hónapja #2 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Dhla Ves témában
Pár képpel,és kis szövegecskével frissült a blog-Attilánk ma nálam járt..de jó volt megint!:)
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 6 hónapja #3 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Dhla Ves témában
:)
Így igaz...te voltál a szervező,te voltál az aki rám gondoltál.A blogban nem említek neveket tudatosan-nem tudhatom ki szereti a nyilvánosságot és ki nem-de tény hogy nektek köszönhetem ezt a szép élményt.A javából az volt-azt hittem csak az út miatt várom annyira,de rájöttem hogy kíváncsi vagyok a társunkra is.Leírhatatlan az a szívélyes fogadtatás amit tapasztaltunk...az az egyszerűség ahogy észrevehetően és spontán módon azonnal elfogadta a barátságos poénkodásomat-ez tehát az emberi része a dolognak.
Említem a blogban ahogy a készülődéséről beszélt,hogy izgatottan várta ki fog hozzá menni,mit fog szólni a munkájához...valljuk meg egész nyugodtan:mi hasonlóan készülődünk bárki is jönne hozzánk!Nagyon tetszett a nyílt őszintesége,és tökéletesen "akkor lett végem" mikor láttam hogy milyen féltő gonddal válogatja nektek a halakat.Ezt megint nem átallom hangsúlyozni...kis halfogó hálójával egyenként fogta be-de nem is befogta,szinte beengedte őket a hálóba-a halakat,és minden egyes darabot szemrevételezett.A halakkal rendkívül óvatosan,ugyanakkor szakszerűen bánt-és a nagyfrász rafinériám okán közben átment egy "házi vizsgán" is.:D Miközben fogta ki a halakat,én az ajtóban állva kérdeztem valami lényegtelent tőle-de nem kérdő hangsúllyal-ő pedig annyira bele volt merülve hogy nem is válaszolt..szerintem száztíz százalékosan arra koncentrált hogy a megfelelő halakat fogja ki,és hogy ne hajszolja a többi halat sem.Alázattal bánt medencéi élőlényeivel!Az ancikáimmal véletlenül vittem neki kettő red cherry-t is,ha láttátok volna hogy milyen óvatosan fogta ki a garnélákat....Aztán megpróbálta ugyanezt a "halőr féle" ancikkal is-na ebben már nem volt sikere,én meg a háziak nagy meglepetésére hangosan biztattam őt hogy gyerünk fogd ki az ancikat!:D Csúcs volt!!Végül leöntöttük róluk a vizet,és úgy már nagyobb volt a siker.Vittem neki növendék fátylasakat is-azt hiszem az utolsó darabjaim voltak-és sima változatot is.Örült neki...
Megfogott...az egyszerűséggel,a halak iránti tiszteletével.Nem a méret a lényeg-ő pár medencéjében is bemutatta azt a fajta akvarizálást amit mi sokan kedvelünk,sőt ebből a pár kis medencécskéből is ajándékot adott nekünk.Hobbitárs-na ilyen az igazi hobbitárs!
Nagyon szívesen veszek részt a "retúr árú" visszafuvarozásában is-Attila pedig jön értük jövő szombaton.:)
Versenyguppi?"Haggyámá"!:D Vagy ne hagyjál?Járom az utam...meglátjuk!;) Vasárnap én is megmérettetem a saját red grass csapatomat-igaz pár hím a kiállító medencékbe kerül,de én most a ti véleményetek miatt izgulok:vajon tudtam szakértő szemeteknek megfelelő minőségű állományt felnevelni-vajon Te látsz-e majd fantáziát bennük ahhoz hogy tovább tarts/tenyészd őket?Meglátjuk...vasárnap minden/ki/ derül!
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 6 hónapja #4 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: Dhla Ves témában
Kissé megkésve olvastam élvezetes beszámolódat. Gábor keress egy kiadót magadnak, és munkára fel! Az akcióban való részvételedet megköszönve izgatottan várom a halakat, ugyanis szeretném ha a hazai guppisok új vérvonalhoz esetleg törzsekhez jutnának hozzá. Attilával személyesen én még nem találkoztam, de már több éve levelezgetünk és már sokszor megállapodtunk halcserében. Sajnos eddig nem úgy alakult, hogy ez fizikálisan megvalósulhatott volna. A távolságot nem mindig egyszerű legyőzni. Most hogy valamely éjszaka fény gyulladt az agyamban és összeállt az ötlet, már alig vártam, hogy megvirradva felvegyem a kapcsolatot Attilával és logisztikailag megszervezzem a dolgot veled. Éreztem, hogy most összejöhet az, amit már rég terveztünk. Halcsere. Köszönöm önzetlen segítséged ennek kivitelezésében és köszönöm Attilának, hogy rendelkezésemre, illetve rendelkezésünkre bocsátotta halait. A börzéről való visszautadon elküldjük Attilának az általa kért halakat, és remélem, hogy mi is örömet szerzünk majd neki, melyeket legalább olyan jó szívvel küldünk, mint ahogyan azt ő tette.

Ui: Gábor, te még nem tudsz róla, de a darázs amit tudtodon kívül már a fejedbe zártam, ott duruzsol. Azt hallod! Ideje, hogy megadd magad a természet hívó szavának! A versenyguppi egy igazán neked való műfaj. Ne tiltakozz, hanem csináld.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 6 hónapja #5 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: Dhla Ves témában
:)
Kontrollálom...én nagyon könnyedén beleesek egy-egy halfajba,változatba-ugyanakkor tudom hol a határ.Egyáltalán nem gyűjtöm a "trófeákat"-értsd ne törekedem arra hogy minél több fajt tartsak.Általában vannak periódusok mikor egy-egy halcsalád tagjai olyannyira felcsigáznak,hogy nem is akarok gátat szabni a szenvedélynek..most ilyen a guppi.Külön történet a Red/Blue Grass guppijaimé...úgy vettem észre hogy szerencsés véletlen folytán tudok vele segíteni.Ugyanezt megteszem bármiféle halammal ha a sors úgy hozná-egyfajta mikro méretű "halbanknak" gondolom ilyenkor magam,és jó érzés!:)
Attilánál betekintést nyerhettem olyan guppik világába melyek már nem "csak guppik".Hogyne érdeklődnék utánuk amikor azt látom hogy a család is élvezettel nézegeti őket,és nekem is tetszenek!Tudom hogy a börzén erőteljes kísértésnek leszek kitéve-ellen kell állnom.Azért megnézni meg lehet a szebbnél szebb variánsokat ;) :D !
Egyébként még valami:mindig is szerettem én a guppikat-de egyszer csúnyán kitolt velem egy ismeretlen személy.Ekkor lenulláztam az állományt,és sok évig nem is tartottam...volt pedig olyan saját változat amit még nem is láttam akkoriban sem,azóta sem.A hímek elérték az 5 centit,persze farokúszó nélkül.Rászelektáltam a zászlós farokra,és valamennyire sikerem is volt..már 3centi körüli "szalagot" húztak maguk után.Ez azonban olyan rég volt,és olyannyira más világban hogy említeni sem érdemes...tehát ha tetszik nem fertőződtem el,csak néha visszatér a dolog.A coryk fölött meg elvannak-más tészta hogy ezek már nem "parasztguppik",hanem igen komoly munka eredményei.
Nagyon jól éreztem magam...
T.:Gábor

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 6 hónapja #6 Írta: szotyika
szotyika válaszolt Válasz: Dhla Ves témában
Ugye tudsz róla Gábor hogy a Guppy-zás fertőző :D és te kajakra elkaptad :D

Tommy
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
7 éve 6 hónapja #7 Írta: halőrxxl
halőrxxl létrehozta Dhla Ves témát
/Szlovákiában jártam-hobbistát találtam/ Köszönöm!Köszönöm azt a megtisztelő feladatot amit párótoktól kaptam,és köszönöm azt a vendégszeretetet amit "odakinn" fogadott....szeretnék úgy élni ahogy ma tehettem,szeretném ha mindannyian megtudnátok:hálás vagyok nektek! Nagyon-nagyon rövid szeretnék lenni-igen érintett lettem lelkileg a mai nap során történtek miatt.Aki olvas tudhatja hogy egyáltalán nem vagyok "szívbajos" ha oda kell mondani a szöveget...ha ki kell vágnom magam egy kényes szituból.Azt csak sejtheti némely engem jobban ismerő kolléga hogy milyen szenvedést okoz nekem ha személyeskedő,vagy sértő hangú levelet,postot kapok....Most azonban a másik véglet a jellemző-boldoggá tettetek! Közeledik a börze,és közeledik az a nap amikor ebben a rohanó világban kicsit megállhatunk-találkozhatunk,csereberélhetünk,beszélgethetünk.Élénk társasági életet élek én itt a világvégén kérem...ez a szerencsém,mert enélkül-szóval nehéz lenne. Egyszercsak kapok egy -érzésem szerint sokszor átgondolt-kérést,hogy segíthetnék ha úgy érzem....mindössze 60 kilométer,el kellene hozni pár halat a kolléga ismerősétől Szlovákiából.Üzemanyag költségek térítve,stb...igen,ez csak ami nekem nehéz lett volna,a többit megoldom én! Egyeztetések,kölcsönös beszélgetés a "kinti" hobbitárssal,és már meg is van az időpont:16.-án találkozunk délelőtt!Bár a hobbitárs jelezte hogy már nyitja is a nagykaput,én csitítottam...de alig vártam a napot amikor végre kiszabadulhatok szűkebb földrajzi környezetemből. Nagyon korán ébredtem....azt hittem még rengeteg előkészíteni valóm van,de jólesően konstatáltam hogy a pár ajándékhal kifogásán kívül dolgom aztán semmi.Kornyadoztam kicsikét a kávémat fogyasztva,és megállapítottam hogy a mai nap telitalálat-pontosan ilyen esős napra szerettem volna időzíteni ezt a meglepetés utat...imádok esőben vezetni,és szenvedélyesen élvezem a hegyek közé beszorult felhők látványát is-elindultunk hát édesapámmal a "nagy útra"!Ha valaki szeret utazni,akkor ő aztán igen.....én pedig nagyon szeretem ha valaki ugyanúgy feloldódik az út során ahogy jómagam is.Nem siettünk-ismertem már az utat,bár húsz éve nem volt szerencsém erre gurulni....A megbeszélt időben érkeztem Hosszúszó-ra,hiszen így hívják azt a magyarok lakta kis települést ahol vártak ránk.Az úton végig esett,vagy egyenesen szakadt az eső..leküzdöttünk kivénhedt hűséges autómmal 12%-os emelkedőket is,és szinte zajtalanul siklottunk a csodás szlovák utakon.Nem akvarisztika-de rengeteg napelemet láttunk a környező mezőkön,néhol hektárnyi területeket is elfoglalva.Kissé meglepődtem a vadonatúj-nekem az!-felüljárókon,autóúton....fejlődik a térség kérem!A portákon rend,az autók már nem azok az "egyenskodák" mint anno-idősödöm,nosztalgiázom. Pelsőcnél letértem hát-térkép egyáltalán minek?-és pár kilométer múlva bekanyarodtam a nyitva álló nagykapun. Fiatalember fogadott nagy mosollyal...mintha mindig is ismertük volna egymást!Azonnal a lakásba invitált,és kérte hogy ne fáradjak a vödrökkel-ő már elkészített sok mindent,és a legprofibb módszerrel hungarocell dobozba fogja zacskózni nekem a halakat.Hát csináljad öcsém-gondoltam-,mert a közvetlensége és habitusa okán azonnal akvarista testvéremmé fogadtam magamban.Én mindig tisztelettel adóztam azoknak akik becsülik az állatokat-ugye nem is kell ecsetelnem hogy tetszett az ahogy ő előkészítette a halakat a mindössze másfél órás andalgós tempójú utamra? Váltottunk pár szót,de inkább a háttérbe húzódva szerettem volna nem zavarni őt a munkájában.Hagyjuk hát őt most dolgozni-közben bemutatom röviden kedves vendéglátómat,annál is inkább mert időközben megérkezett a török módra elkészített kávém-amit szintén húsz éve nem élvezhettem Szlovákiában. Attila 29. éves fiatalember,a család férfitagjaival Besztercebányán dolgozik mint nehézgépkezelő.Hétvégénként jár haza-így hobbiját redukálnia kellett mindössze 5 darab akváriumra.Alig párszáz literke...de bennük csodák élnek,és tenyésznek.Érdeklődésemre elmondta hogy top minőségű szárazakkal,fagyasztott és liofilzált eleségekkel etet.Bár voltak élőeleség kultúrái is,de az életformája nem teszi lehetővé ezek gondozását.Távollétében sógornője,és az otthon maradók gondozzák a halakat....ő csak vágyódva gondol rájuk hét közben. Halait neves tenyésztőktől,és a Távol-Keletről hozatta-nem egyszer többet költve postára,mint a halakra.Bár mostanára erősen megfogyatkozott az állománya,azért nem mond le róluk..egyszer még sokkal komolyabban is akarja csinálni!:) Mit is mondhattam volna akkor,mikor megemlítette hogy kicsikét félve várta:vajon miféle hatalmas akvarista fog hozzá betoppanni,és mit fog szólni az ő hobbijához?Bár a hatalmas akvaristát semmiképpen nem vehetem magamra,de elmondom hogy mit szólok a hobbijához:igen ügyes!Kizárólag levegővel szűr,és talajszűrőt alkalmaz két nagyobb medencéjében: Az aljzat speciális akváriumi célra készült-megvallom nem voltam képes megjegyezni a nevét.Egyetlen Resun membránpumpával termeli meg a levegőt,összességében véve elégedett a hatékonysággal-három nevelőjében egyszerű szivacs szűrést alkalmaz. Amint megérkeztünk elkészítettem a "kötelezőnek számító" parolázós képet...így kell összeszorított szájjal mosolyognom!:D Igen jó keze van a fiúnak-nekem sokat elmond a kézfogás mikéntje,és állíthatom hogy a "halott béka odalógatva" stílusról itt szó nem volt-fizikai munkás ő kérem,megragadta a jobbot ahogy kell!Tudom hogy nem ilyen képre számítottatok-íme egy hangulatában is jobb: Erről van szó....nagyon jó volt a közös halazás!Attila nem hagyta magát eltéríteni a munkától-rendületlenül-és most figyeljetek:egyesével,minden egyes kifogott halat szemrevételezve tette a dolgát.Nem ám úgy belehálózva darabra,nem!Minden halat egyenként emelt át a szállító zacskókba,mintegy búcsúzva,de nyugodt szívvel is-ő biztos volt benne hogy hobbija javát adja át nektek.Önzetlenül,tulajdonképpen ismeretlen emberre bízva őket.Közben folyamatosan kapacitált hogy nekem is ad,csak szóljak már....a végén "engedélyeztem neki" hogy egy pár DS japan blue narancsosvörös farkút nekem is becsomagoljon.;) Nem arról van szó hogy nem tetszettek a halai-hanem épen ellenkezően!Ez a srác odaadta volna mindenét-emlegette is hogy van sok akvarisztikai kelléke csak szóljak hogy mit szeretnék-de kérdem én:attól hogy valaki adná kötelező elfogadni?Jó lesz még az neki a későbbi hobbiban..... A halakat nagyon gondosan csomagolgatta...mindegyik változat lányait,fiújait külön,bár megjegyezte hogy tehetem őket együvé,csak szeretné látni hogy elegendő lesz-e a mennyiség.....tetszenek figyelni:akarta tudni hogy minden társának akinek ígért fog jutni halaiból!Említette hogy maga is használ speciális halszállító zacskót,melyben egyetlen deciliter vízben szállítható a hal-akár a messzi keletről is!Íme,ő ezeket használja és küld is nektek belőle kipróbálásra: Ugye nem húzhatom tovább már-jöjjenek a halak!Előre szólok hogy egy változatról nem csináltam zavaromban képet-ez a DS Gray Metallic lírafarkú változata-elnézést ezért...kárpótlásul a gyenge fotómon megmutatom nektek az általam csak leborulósan gyönyörűnek titulált HB White változatot,én az életemben ekkora és ilyen erős lányokat még nem láttam!Akkora farokúszókat nyitottak,hogy az ember elámult: Még egy kép egy más változatról,ez a fentebb említett DS japan blue: Hhh.....nagyon szépek,hatalmasan fantasztikusak!Igazából nem így áll ám a farkuk,itt éppen megugranak tőlem-de nézzétek már azt a színkavalkádot amit villantanak!Ember....hihetetlen! A képet nélkülözni kényszerűlő DS Gray Metallic csapat számomra hihetetlen....mintha három mezőre lenne osztva egy halacska törzse,és olyan szépen irizál,hogy az páratlan.! Itt már a csomagolás végső fázisa látható,egy adag saját kaját is mellékelve-a fiatalember tudja mit miért csinál! Elérkezett hát a búcsú pillanata,Attila maga akarta kihozni az autóhoz halait.....aranygyerek!Elbúcsúztunk,kitolattam a főútra,és ennyi volt...de remélem nem ennyi lesz!Hazafelé szintén erőteljesen csapkodó esőben és jó hangulatban utaztunk...majdnem rászaladtam egy autóútra,lehet hogy arról csak majd Kelet -Bejrútban térhetek le,így némi "füvön való-árkon/bokron át" mutatvánnyal csak rádöccentem a helyes útra.Tornaalján még pár kuporgatott euróból vettem az itthoni kicsiknek/nagyoknak némi külföldi ajándékot,bár fájdalmamra nem találtam az egres nanukot....pedig én anno kilószámra habzsoltam:) Na majd valamikor....jó volt,szép volt...hazaértünk. A képen már az itthon felbontásra váró zacskókat láthatjátok.... ....amiket azonnal rendeztem is.Négy medence várta már előkészítve szűrve-fűtve őket,így a megfelelő hőkiegyenlítés és vízparaméterek rendezése után ki is úszhattak a zacskókból ezek az ékszerhalak. Továbbiakban már rám vár a nemes feladat hogy megőrizzem őket nektek a börzéig,és igencsak nagy örömmel át is adhassam majd őket nektek.Attila még küld talán 5 darab Red/Blue Grass guppit is nektek-vérkeveredés,vagy csak kísérletezés céljából.Ahogy jelezte:nála mintha kezdenének elaprózódni a halak-én viszont itthon meghagyok neki pár pont ilyen változatú egyedet,hadd frissítsen ő is!Beszéltünk még a Blue irány nehézkes megtartásáról-de nem akarom ennyire a guppisok dolgát magaménak tudni-folytassátok majd ti!;) Utószó gyanánt:kiengedtem a halakat....az egész család körülöttem tolongott.Én tudtam már hogy mi lesz a következő lépésem,ezért bekapcsoltam a gépet,és azonnal jeleztem is Attilának a vételi szándékomat minden változatra."Vonalban" volt-és megállapodtunk abban,hogy amikor jön az ő cserehalaiért én is kapok mindegyikből...a dolog pikantériája következzen most:sajnálkozva mondta hogy már csak kicsi halak maradtak nála/gondolkodjatok hogy miért?/,de azokkal természetesen áll rendelkezésemre.Csak egy-két párt kértem...csak azért hogy a családnak is mutassanak valamit a medencéim,ne csak nekem.Ugye tudjátok hogy számomra a kicsik felnevelése tökéletesen élvezetes feladat,sőt:ezt szeretem csak igazából!Így hát már én is harci lázban égek....de az istenért,többé ne küldjetek semmiféle halért,mert szerelmes leszek beléjük!:D Ugye szokatlan volt hogy elől volt a köszönet,és itt a végén már csak egy dolgom maradt:megint csak megköszönni amit ma kaptam tőletek. Guppisok,barátaim,hobbitársaim:legyetek sikeresek....a halak vasárnap átkerülnek a ti medencéitekbe,azt szeretném ha beleadnátok apait-anyait!Tudom hogy ezt nem is kellene mondanom...mutassátok meg hogy mit tud a hazai guppis csapat!Jó egészséget nektek,kitartást,és sikert! Hogy a fene egye meg... a vasárnapi napon ott lesz a guppisziget a börzén,rengeteg fantasztikus állattal!Nem és nem hagyhatom magam elcsábítani.....én corys vagyok,én harcsákat tartok,és goodikat hozok haza onnan!Gábor!!!!!!Légy erős-a kísértés az lesz az tuti! T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon, szotyika

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Oldalmegjelenítési idő: 0.200 másodperc