Tévhitek az akvárium körül - III.rész

Több
11 éve 4 hónapja #1 Írta: egoman
Jó és hasznos ciksorozat. Lehetne folytatni. Pl. "A csigák megeszik a növényeket"
"Levegőztetés márpedig kell, csak éjszakára állítom le, mert zavarja a pihenésemet"
"Növényes fénycsövek nélkül nem megy", "Hány hónapig él egy hal? Ne mond nekem, hogy van olyanod, ami 14 éves!"

Több, mint 15 éve nem találkoztam olyan csigával, ami csak úgy jött a növényekkel, és meg is ette volna őket. (Kereskedelembe már láttam eleget, a kereskedő árulta, de nem tudta, hogy növényevő faj.)

Csak a legmelegebb nyári időszakban levegőztettek ,de akkor éjjel-nappal. Egyébként annyi halat tartok, ami megvan külön levegőztetés nélkül. A belső szűrő vízmozgatása elegendő. Nálam.

Szerintem a növényes fénycsövek az árukhoz képest keveset nyújtanak, inkább az alulvilágítás, vagy a rossz fényösszetétel, CO2 hiány, tápanyaghiány a fő gond. A legutolsó kis plusszt adná egy(pár) növényes fénycső. Vagy olyan növényt tartsunk, aminek megfelel az akváriumunk, vagy áldozzunk rájuk.

Sokan úgy "tapasztalják", hogy csak 3-6 hónapig élnek az akváriumi halak. Nekem tényleg van 14 éves, saját szaporítású halam. Fajtól függően 2-20 évig is élhet(né)nek. (Vannak tényleg 1 éves, vagy még rövidebb életű fajok, de ez egy másik történet.)

És egy jótanács a végére:
Ne csak a ma divatos (képes)könyveket olvassuk el. A régi 60-70 éves könyvekben nagyon sok hasznos dolog van. Persze sok olyan is, amit ma már meghaladott a tudomány. A kettőt érdemes összehasonlítani, elgondolkodni a különbségeken.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 4 hónapja #2 Írta: trek
** Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: Tévhitek az akvárium körül - III.rész **

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Oldalmegjelenítési idő: 0.326 másodperc