AME Közgyűlés 2012

Több
11 éve 7 hónapja #1 Írta: Mátéfi
Mátéfi válaszolt Válasz: AME Közgyűlés 2012 témában
Szerintem félre értettél.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 7 hónapja - 11 éve 7 hónapja #2 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: AME Közgyűlés 2012 témában
Gyulám, más a törvény, és más az egyesület, ami baráti/hobbitársi alapon szerveződött.
Ha valaki tényleg szívén viseli, hogy bővüljön az AME/AM anyagbázisa (cikk, fotó), akkor annyit kell csak mondani "Te Pasa, nesze itt van, és ha jónak találod tedd a magazinba/honlapra."

Nem kell a bolhából elefántot csinálni. Ha teszem fel, mégis szeretném feltölteni valahová a képet, akkor - a tisztesség is úgy kívánja -, akkor szólok, és ráteszem a Copyright-ot.

Most mi a fontosabb: a törvény, vagy a hobbink? Ha már törvényt hoztál szóba, akkor inkább azért kellene rágnunk a körmünket, hogy a létező, ám teljesen diszfunkcionális állatvédelmi törvényt alkalmazzák úgy, hogy védje is az állatokat, ne pedig úgy, hogy "ezzel is befogtuk Brüsszel száját".

U. i.: Nézd meg az avataromat. Szilágyi Laci készítette, és fel is tüntettem. Akkor?

Mary
Last edit: 11 éve 7 hónapja by mmccannon.

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
11 éve 7 hónapja #3 Írta: Mátéfi

mmccannon beküldte: ............Ezúton kérem azokat, akik tagjai az Egyesületnek, hogy nagyobb elánnal vessék magukat a munkába. Hogyan, ki-ki saját képessége szerint adhat a közösbe: cikkek, fotók (amiknek szerzői jogáról természetesen lemond az AME javára!), ...............

Mary, engedj meg részemről is egy kis helyreigazítást:

A Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezései szerint

9. § (1) A szerzőt a mű létrejöttétől kezdve megilleti a szerzői jogok - a személyhez fűződő és a vagyoni jogok - összessége.

(2) A szerző személyhez fűződő jogait nem ruházhatja át, azok másként sem szállhatnak át és a szerző nem mondhat le róluk.

(3) A vagyoni jogok - a (4)-(6) bekezdésekben foglaltak kivételével - nem ruházhatók át, másként sem szállhatnak át és azokról lemondani sem lehet.

(4) A vagyoni jogok örökölhetők, róluk halál esetére rendelkezni lehet.

(5) A vagyoni jogokat öröklés útján megszerző személyek azokról egymás javára rendelkezhetnek.

(6) A vagyoni jogok a törvényben meghatározott esetekben és feltételekkel átruházhatók, illetve átszállnak. A jogszerző - a jogok átruházására irányuló szerződés eltérő kikötése hiányában - a vagyoni jogokkal a továbbiakban rendelkezhet.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900076.TV

Nickek a pólóra? Nekem sem jön be...Ha valakinek fontos, használhat névkitűzőt.
Azt viszont jónak tartanám, ha az AME logó szembetűnőbb lenne, esetleg a hát részen egy nagyobb felírat reklámozná az egyesületet. A reklámfelületet ki lehet úgy is használni, hogy nem megy át giccsbe.

Több
11 éve 7 hónapja #4 Írta: mmccannon
mmccannon válaszolt Válasz: AME Közgyűlés 2012 témában
No, akkor egy kis helyreigazítást engedjetek meg részemről:

1. Nem tartottam jó gondolatnak - itt Mátéfi Gyuszival egy húron pendülünk - a tagdíj csökkentését. Viszont az AME nem rólam, a véleményemről szól, így fejet hajtok, és zokszó nélkül elfogadom a döntést.

2. Sem a pólónak, se a kártyának nincs lelke!!! Azok használati tárgyak, mondhatni funkcionális "célszerszámok".
A tagság az AME lelke feltéve, hogy tesznek is valamit az Egyesületért! Elvárásokat támasztani könnyű, cselekedni idő, energia. Ilyenkor jönnek a kifogások.

Ezúton kérem azokat, akik tagjai az Egyesületnek, hogy nagyobb elánnal vessék magukat a munkába. Hogyan, ki-ki saját képessége szerint adhat a közösbe: cikkek, fotók (amiknek szerzői jogáról természetesen lemond az AME javára!), előadások, szervezésben való aktív segítségnyújtás, de akár börzéken való ki- és összepakolás.

Nem kelllenek nickek a pólóra, épp az ellenkezője. Együtt tartsuk mozgásban a szekeret, és ne várjon mindenki Pasára. Lehet, hogy Ő az elnök, de csak egy a sok közül. Szóval kedves Sokak, legyetek proaktívabbak, tettrekészek, és munkára fel!

Mary

Több
11 éve 7 hónapja #5 Írta: mark24
mark24 válaszolt Válasz: AME Közgyűlés 2012 témában
Hogy csak a pólós felvetésedre reagáljak:
Milyen igazad van!
Vajon miért is a kedvenc és legféltetteb pólóm lapul a szekrényemben, amire mindig örömmel nézek? Ennek a ruhának, akárcsak az egyesületnek és annak a kis tagsági kártyának: LELKE van!
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: halőrxxl

Több
11 éve 7 hónapja #6 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Válasz: AME Közgyűlés 2012 témában
Egyesülethez tartozni jó....
El nem tudjátok képzelni mennyire jó érzés volt a nyáron is a TPG-n felvenni az "egyenmezt"..onnantól érezte az ember hogy bármerre megy a rendezvényen,mindenki tudja hogy ő egy AME tag.De nem is ez volt a lényeg..hanem hogy társaimon is ugyanilyen póló volt.Ki csak lazán a nadrág fölé kilógatva viselte-pl Mac-ki pedig mint valódi öltönyt hordta...jó volt rátok nézni,és érezni hogy én a "vidéki suttyó" is egy olyan egyesületben lehetek tag ahol messzemenően figyelnek rám,ahol várnak a rendezvényekre....ahol a barátaim vannak mellettem.
Pénz?Az a legkevesebb...itt sokkal többről van szó-én ezt érzem mindig amikor a szekrényemben ránézek a gondosan összehajtogatott,és az alkalomra váró pólómra..az XXL-es pólómra!:)
Ha lehet én legközelebb olyat szeretnék-természetesen külön díjazás fejében-amelyen a logó alatt a nickem is olvasható,de ugyanott-a szívem fölött.
Aki azt gondolja hogy itt csak egy pólóról van szó az téved....
Ahogy olvastam a jelentést megdöbbentem:ennyire komoly dologról van szó itt,ebben az egyesületben?Ennyire halálosan figyelik a fórum történéseit,ennyire szeretnének segíteni sokunknak-egyúttal az egyesület érdekeit is szem előtt tartva?
És ennyire bíztatok bennem?Ennyire...sőt sokkal jobban.Érzem..köszönöm szépen!
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: mmccannon

Több
11 éve 7 hónapja #7 Írta: saluosi
saluosi válaszolt Válasz: AME Közgyűlés 2012 témában
Úgy gondolom,hogy itt az ideje.hogy belépjek!

Több
11 éve 7 hónapja #8 Írta: Mátéfi
Bajnak nem baj, csupán meglepett ez a magyar viszonylatban szokatlan dolog. Ugyanakkor aggódom is amiatt, hogy az Egyesület anyagilag ne kerüljön emiatt lehetetlen helyzetbe, bár egy erőteljesebb "tagosodás" némileg segíthet ezen. A megszavazott éves tagsági díj a minimum összeget jelenti, de aki teheti adjon többet!

Kedves Akvaristák!

Tudom, hogy sokan vagytok és sokan olvassátok a fórumot. Van aki nem vesz benne részt csupán olvasgatja a bejegyzéseket. Legyetek aktívabbak!

Ha eddig esetleg a tagsági díj összege tartott vissza az Akvaristák Magyarországi Egyesületébe való belépéstől, most újból átgondolhatod. Minden a mellett szól, hogy tag legyél. Mindössze havi egy-két üdítő ital árából teljes jogú tag lehetsz egy olyan egyesületben, ahol minden magas szintű szakmai segítség, könyvtár, közös kirándulások, minőségi díszhal beszerzés stb. rendelkezésedre fog állni. Olyan eseményeknek lehetsz részese, melyekről kár lenne egy akvaristának lemaradni.

Több
11 éve 7 hónapja #9 Írta: Pasa
Pasa válaszolt Válasz: AME Közgyűlés 2012 témában
Igen, baj?

Több
11 éve 7 hónapja #10 Írta: Mátéfi
Köszönöm én is az ismertetést, azonban valamit nem értek: az éves teljes tagsági díj megfeleződött?

Több
11 éve 7 hónapja #11 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt AME Közgyűlés 2012 témában
Köszönjük a beszámolót!
T.:Gábor

Több
11 éve 7 hónapja #12 Írta: peters
peters létrehozta AME Közgyűlés 2012 témát

Az Akvaristák Magyarországi Egyesülete 2013. január 4-én tartotta évi rendes közgyűlését.

Bővebben...

Oldalmegjelenítési idő: 0.187 másodperc

Naptár

September 2024
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Bejelentkezés