Terra Plaza vol.8: Tóth Gergő szemszögéből.

Több
8 éve 2 hónapja #1 Írta: halőrxxl
halőrxxl válaszolt Terra Plaza vol.8: Tóth Gergő szemszögéből. témában
Utolsó kérdésedre az én verzióm:bizony hogy igen!Sőt...ezt pontosan így kell élvezni,pontosan így jó megélni.Magam is "mély vidéki" vagyok,és nálam is hasonló volt a nyári börzén-TPG-az időbeosztás..hajnali kettőkor keltem,és hajnali háromkor feküdtem-igaz az már egy másik nap volt.
Remek hangulatú írásodat köszönöm...
T.:Gábor
Az alábbi felhasználók mondtak köszönetet: szotyika

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Több
8 éve 2 hónapja #2 Írta: szotyika

Nos így 10 nap elteltével felocsúdtunk a halak elpesztrálásán és még dolgoznunk is kellett a héten. Nagyon kíváncsinak bizonyultok kedves csoporttársak, ezért hát összedobok egy kisebb cikkféleséget a Terra Plaza miáltalunk szemszögéből. :D
Kezdjük hát az előkészületekkel, ne ugorjunk egyből a mélyvízibe, a halak sem indulnak meg egyből a partnak! (Már amelyik!) :D
Eljött a szombat este azt hiszem mindannyiunk nevében írok ha azt a kifejezést használom "nem bírtunk aludni". Szotyi barátomon kívül senki sem járt még közülünk hasonló helyen, így elképzelhető hogy a helyiek látták is rajtunk na ezek tuti vidékiek. :D
Visszatérve mondandómhoz, elviekben 7 óra környékére fönt kellett volna legyünk Budán amit azt hiszem többé kevésbé teljesítettünk/tem is, ezért korai órára helyeztük indulásunkat 2:30-kor csörrrrrgött a vekker, 3:00 indulás.
Mikor mindenki elhelyezkedett nekivágtunk hát a 250 km-nek még a napnak ekkor híre sem volt. Elértük Békéscsabát mikor elkezdett szállingózni a hó, mivel ígérték a TV-s időjós barátaink nem lepődtünk meg de rálegyintettünk hogy ez nem lesz egy havas nap.
Kondorost elhagyva még tudtuk tartani a sebességkorlátot, de már folyamatosan hullott a hó és már már StarWars fénysebességgel közeledtünk úti célunk felé.
Cserkeszőlő előtt már az útburkolaton is megállt a hó és vissza kellett vegyünk tempónkból így csak nagyjából 75-80 km/h-val tudtunk csak hasítani.
Kecskeméten nem kaptunk jobb hírt, egy kedves megyénébeli, (földink) Németországból haza tartva adta le a drótot hogy a pályán csak egy sáv járható a másik havas.
Nekivágtunk hát! Irány Budapest! :D
Sajnálatunkra a pálya tényleg nem volt valami rózsás így tartottuk ezt a masszív és biztonságosnak érezhető tempót, ekkor már elviekben a nehezén túl voltunk laza 100 Km volt hátra.
Ha emlékeim nem csalnak 7 óra környékén vagy utána sokkalta nem, de megérkeztünk Pasához itt amit vittünk leadtuk majd teleraktuk a verdát és hajts mert még nincs vége igazán az útnak. Akit esetleg ez a rész nem érdekel nyugodtan ugorja át ugyanis itt kezdődik igazából a Terra Plázás rész. :D

_____________ ITT KEZDŐDIK A CIKK TÉNYLEGES TARTALMA!!!________________

Megérkeztünk hát, segédkeztünk bepakolni és ugyan még mindenki csak pakolászott mi már elindultunk felmérni mi merre és hányméter mert ugye az egész napot itt fogjuk tölteni, volt aki közülünk úgy gondolta megnézi majd a Dunát és elmegy plázázni mivel meg fogja unni a dolgot. :D Ez már akkor hazugság volt ahogy kimondta. :D
Ahogy belépett az ember elfogta az érzés "igen itt egy csomó pont olyan nemnormális ember van mint én" :D mindenfelé állatok, felszerelések és hát kedvesebbnél kedvesebb emberek mosolyogtak ránk és ha valamit csodálkozva néztünk megkérdezték hogy mondjanak e pár információt az adott állatról.
Hát természetesen ráztuk a fejünket vertikálisan helyeselve hogy igen-igen. :D
Ekkor még a valódi célt a ritka akváriumi fajokat még nem is igazán láttunk ugyanis ők még az akváriumokat vagy műanyag edényeket töltögették.
Elámultunk a hüllőktől engem személyesen a Törpe Gekkó fogott meg még Gábort a Madagaszkári Nappali Gekkó ragadta magához, mindkettőnk csodálkozva nézte a nyílméregbékákat, meg is fogadtuk egyszer igenis LESZ!
Elérkezett az idő úgy 4-5 kör után visszatértünk az AME standjához ahol a reggeli szívélyes fogadtatás folytatódott. Leültünk kicsit megpihenni mikor is Szotyi szólt hogy mindjárt 10 nyitás lesz és hát hogy lássunk is valamit a tömegen kívül elölről kezdtük a túrázást.
Az alsó szinten ahol az AME standja is volt magyarországi és külföldi díszhaltenyésztők (javítsatok ki ha tévedek) árulták portékájukat.
Már sajnálom hogy nem fotóztunk konkrétan de emlékezetemben még most is él miket láttam igen nagy darabszámban amiket a boltokban igen ritkán találok.
Egy pár a sok közül: Synodontis, albínó koi xifó, törpe gurámi (több standon is volt), farokfoltos díszküllő, baltahasú lazac, kolibrikal, neonhalak, Ancistrus-ból sima, fátylas, arany, albínó, és még egy foltos is amiben igazából Szotyi tud segíteni L valamilyen. :D De az elevenszülőkért rajongókat is elkápráztatták, a guppikból még sohasem látott színváltozatok, a kifejlett (Sajnos csak hím) Velliférák, mollik és miegymás. Morgóharcsát is láttunk, de még sorolhatnám tovább.
Délután aztán elhatároztuk vásárolunk is.
Sajnos volt olyan stand ahol a hüvös miatt a halak színe sem jött elő, így fedeztem föl a Danio erythromicron-t amelyből 6 példányt hoztam is magyar nevük Kéksávos Törpedánió, ő egy a régebben Galaxy Razbóra újabban Gyöngy Dánió-val rokon faj személy szerint kicsit szebbnek tartom de már bánom hogy nem hoztam a galaxy-kból is. :(
Hosszas vacillálás után én a nap végén még vásároltam egy 6 fős kolibrihal csapatot is (köszönik mindenki jól van) :D
Növények tömkelegével találkoztunk személy szerint nekem moha hiányom volt így hosszas vacillálás után vásároltam is, napvégén természetesen mikor már a szebbeket elvitték, de jól jártam, azt nem mondom el miért. :)
Úgy érzem lassan sok lesz a szöveg ugyanis ha valaki meglátja nem fogja elolvasni, de akit érdekel a dolog úgyis végigbámulja. :D
Idő közben elérkezett az idő megkezdődtek az előadások, jelentem 2,5 előadáson részt is vettem.
Igazán hasznos információk voltak az Akvarisztika buktatóiról, a másik előadáson akváriumi és terráriumi növényekről volt szó, ezekről is elég sok mindent megtudtunk, vannak még kincseim itthon amelyek nehezen beszerezhetőek.
Számomra a leg érdekesebb előadás Gyula Pasaréti-é volt sok dolgot hallottam vissza amiket Szotyitól hallottam már és sok új dolgot is raktároztam, még ma is a fülemben csengenek a szavai.
Az előadások után kilépve az előadóból döbbenten néztem az órára 15:30 és az embersereglet létszáma csökken.
Ez részben örömmel töltött el mert ahova nem fértem oda azt meg tudtam szemlélni jobban, részben viszont elfogott a tudat rövidesen vége a napnak, jobban mondva csak a Terra Plázának előttünk még egy hosszú út áll hazáig. :(
Újabb nézelődés vette kezdetét, hopsz, lassan 5 óra már pakolásznak az emberek, volt akinek az egész napos sügérgyüjtés nem volt elegendő, igen Gabi ha olvasod a cikket rád gondolok, az eladók pakolászását megzavarva ő még odament és ebből abból még kért olyan címszóval hogy mennyibe kerül ha nem kell hazavinnie a kedves eladónak. :D Felénk ez etnikumkodás :D
Szóval Gábor barátunk még újabb 4 sügérrel vigyorogva tért vissza rögtönzött bázisunkra az AME standjához, ekkor Szotyi mosolygott és azt mondta Gabi az már nem fér a boxba hozod a kabátodban. :D
Elkezdtünk hát kipakolni az autóba mikor is rájöttünk igen itt bizony egész nap szakadt a hó. :O Kiástuk hát csapzott piros traktorunkat a hó fogságából és miután nyakig pakoltuk halakkal, és amit segíthettünk és befért hozzánk betettük oda, nekivágtunk GPS-el visszatalálni Pasához. :D
Oda már szinte teljesen sötétbe érkeztünk, gyorsan be a halházba még ebből abból szeretnék vinni, látszott már a Mesteren hogy igencsak elege van a mai napból de még szánt annyi energiát hogy kihalássza azt a pár halat nekünk, persze ő közben folyamatosan csomagolt ugyanis minden halat újrazacskózott nekünk mégiscsak messzire megyünk ugyan ne purcanjanak már meg azok a számunkra felbecsülhetetlen kincsek.
Majd gyors búcsú talán 19 óra körül el tudtunk indulni haza, igen még mindig esett a hó és még mindig csak Budán botorkáltunk.
Na GPS mutasd merre van Kecskemét és hajrá.
Elindultunk hát haza, az autópályára felhajtva elégedetten nyugtáztuk igen haladni fogunk haza, úgy ahogy takarítják.
Sajnos ez pár km után az út ugyan jobb lett mégis 80-al majd később 60-al tudtunk haladni, ekkor még nem tudtuk az okát.
(Ezúton szeretném megköszönni az autópálya üzemeltetőinek hogy noha kifizettük a jegyet hogy haladjunk is ennek ellenére helyenként 40-50-el araszoltunk köszönhetően a 3 hókotrónak amik ugyan már semmit nem toltak de bőszen alakzatban suhanva tartották föl a forgalmat)
Körülbelül 21-órára értük el Kecskemétet ahol létszámleépítést végeztünk Barátnőm a koleszban maradt, így nekivágtunk a nagy útnak innentől tudtuk ha haladunk is akkor is nehéz lesz.
Haladtunk helyenként akasztva az órát(föl a visszapillantó tükörre) :D
Nagyjából 23:30-kor szakadtunk be Keresztúrra itt gyors kirakodás, pár szó sok sikert, Szotyi a kávét bedobta.
Itt azt hiszem meg is jegyeztem hogy szép estéd lesz. :D
Még egy megálló hazáig Gáborékat gyorsan kiszórtam és meg is indultam Sarkad irányába a kis piros traktorommal, ránézek az órára 23:55!!!! És még be kell álljak halakat ki, és hát a ritkább fajokat még szoktassuk is a vízkeménységhez. :(
Na ezen a ponton ha valaki azt mondja aludj csak majd én megcsinálom a halas részt helyetted akkor kezet ráztam volna vele és azt mondom KÖSZÖNÖM!!!
Elárulom 2:00 körül sikerült bedőlnöm az ágyba vidámság van reggel csörög az óra indulás melózni!!!
Nos a többit mindenki átérzi.
Szummázva a dolgot hazaállítottam: 6 db Kéksávos Törpedánióval, 6 db Kolibrihallal, 6 db Rózsalazaccal, a héten még Gabi adott nekem 4 Gyűrűs Bohóccsukát.
Mohával, fagyikajával, porlasztókövekkel, ja és 30 db guppit is hoztam de ezt nem magamnak. (Úristen minek annyi?) :D
Értékelve a dolgokat: Megérte? IGEEEEN
Elfáradtam? EEEEEEL
Visszamennék? TUTKERÁLY
Normálisnak tartom magam? NEMNYILATKOZOM! B)


Tommy

Kérlek Bejelentkezés, csatlakozz a következő beszélgetéshez: vagy Fiók létrehozása.

Oldalmegjelenítési idő: 0.185 másodperc